به روز شده در
کد خبر: ۲۶۷۹۷

بی‌بی در فکر مجادله، ترامپ در اندیشه معامله

نخست وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه روز دوشنبه در حالی برای سومین بار در شش ماه گذشته به دیدار دونالد ترامپ رفت تا بار دیگر پای او را به جنگ بکشاند که رئیس‌جمهوری امریکا با سابقه‌ای طولانی در تجارت می‌دانست، اکنون بهترین فرصت را برای مذاکره و معامله در پیش دارد.

بی‌بی در فکر مجادله، ترامپ در اندیشه معامله
گروه سیاسی آوش/

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، همه چیز را برای جلب نظر دونالد ترامپ آماده کرده بود. او که از ولع ترامپ برای دریافت جایزه صلح نوبل آگاه است به همین منظور دست به اقدامی زد که دستمایه طنز بسیاری از کاربران اجتماعی شد. نتانیاهو در این اقدام طنزآمیز به عنوان کسی که عامل کشتار مردم غزه و یک جنایتکار جنگی محسوب می‌شود، رونوشت نامه‌ای را به رئیس‌جمهوری آمریکا تحویل داد که در آن از کمیته نوبل درخواست کرده بود، جایزه صلح نوبل را به ترامپ بدهند.

هرچند ترامپ از این اقدام بسیار خرسند نشان می‌داد و تعارف‌های سنگینی تحویل نخست وزیر اسرائیل داد اما در نهایت آنچه از سخنان او برمی‌آمد، همانند دومین دیداری که داشتند تن به برخی خواسته‌های «بی‌بی» نداد.

سایت شبکه خبری ای‌بی‌سی نیوز در گزارشی نوشت، بنیامین نتانیاهو با دو هدف به واشینگتن سفر کرده بود، غزه و ایران. نتانیاهو در مورد غزه، فعلا در حال چانه‌زنی با حماس بر سر توافق پیشنهادی شامل آزادی ده اسیر زنده یعنی حدود نیمی از کل اسرایی که گمان می‌رود هنوز در غزه زنده باشند و بازگرداندن بقایای 18 نفر دیگر به اسرائیل در پنج مرحله جداگانه در ازای آتش‌بس 60 روزه، آزادی برخی زندانیان فلسطینی و افزایش کمک‌های بشردوستانه به فلسطینیان در این منطقه است. هرچند که جزئیات نحوه تأمین و توزیع این کمک‌ها هنوز در حال بررسی است.

بنا بر ادعای این گزارش، انتظار می‌رود مذاکرات اسرائیل و حماس تحت حمایت آمریکا برای پایان دائمی جنگ ادامه یابد. آن گونه که از گزارش‌های منتشر شده بر می‌آید نیز در حال حاضر اسرائیل اصول اصلی این پیشنهاد را پذیرفته و حماس نیز اعلام کرده طرح ارائه شده را امیدوارکننده می‌بیند اما همچنان مسائلی حل‌نشده وجود دارد که دو طرف درباره آنها در حال مذاکره هستند. مهم‌ترین آنها نیز درخواست حماس برای ارائه شدن تضمین‌هایی است که آتش‌بس به پایان دائمی جنگ منجر شود و مذاکرات در این زمینه در صورت لزوم پس از 60 روز نیز ادامه یابد. در مقابل اسرائیل تمایلی ندارد هرگونه شرطی را که عملیات نظامی را محدود کند، بپذیرد.

اسرائیل همچنین پافشاری می‌کند که حماس نباید در اداره غزه نقشی داشته باشد، موضعی که دولت ترامپ نیز با آن همسو است.

در نقطه مقابل حماس خواستار توقف فعالیت بنیاد بشردوستانه غزه (GHF) و ازسرگیری کامل توزیع کمک‌ها توسط سازمان ملل و دیگر سازمان‌های بین‌المللی است. مقامات آمریکایی نیز معتقدند در این مورد امکان مصالحه وجود دارد اما بعید است فعالیت بنیاد بشردوستانه غزه به طور کامل متوقف شود.

اما در مورد ایران نیز همان‌طور که سایت جویش اینسایدر نوشته است، اختلاف‌نظرها بین دو طرف همچنان مانند دیدار دوم آنها بسیار زیاد بود. به نوشته تحلیلگر این مقاله هرچند نتانیاهو تلاش کرد تا با تعریف‌ها و ستایش‌ها از ترامپ برای حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران و طرح درخواست خود برای اعطای جایزه نوبل به او، نظرش را به سمت خواسته‌های خود جلب کند اما در کار خود موفق نبود.

ترامپ در پاسخ به این سوال که آیا احتمال حمله مجدد آمریکا به ایران می‌رود، گفت که اصلا نمی‌تواند تصور کند دوباره بخواهد این کار را انجام دهد. او اضافه کرد که بیش از اینکه چنین چیزی را بخواهد به مذاکره‌ای فکر می‌کند که ایرانی‌ها خواهان آن هستند.

او همچنین دیگر بار در حضور نتانیاهو خبر داد که ایران و آمریکا در تماس هستند و بزودی دوباره مذاکره‌ای خواهند داشت.

ارسال نظر

آخرین اخبار