به روز شده در
کد خبر: ۹۸۶۹
بارندگی اندک و عدم سمپاشی در افغانستان، باعث گسترش آفت در چاه‌زول شده است

چرا ملخ‌ها به ایران هجوم آوردند؟

ملخ هایی که از افغانستان به روستای چاه زول و در بخش سنگان شهرستان مرزی خواف هجوم آوردند و باعث خسارات به مراتع طبیعی شدند.

چرا ملخ‌ها به ایران هجوم آوردند؟
گروه اجتماعی آوش/زهرا بخشی

در چند روز گذشته ویدئویی از هجوم گسترده و نگران‌کننده ملخ‌ها به اراضی طبیعی «روستای چاه‌زول» و در بخش سنگان شهرستان مرزی خواف، در فضای مجازی منتشر شده که نگرانی هایی را درباره هجوم به سایر مناطق کشور ایجاد کرده است، به این بهانه، با حبیب‌الله ایزانلو، رئیس اداره روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، گفت‌وگویی انجام داده‌ایم.

 این ملخ‌ها از کجا آمده‌اند و چه اقداماتی برای از بین بردن آنها انجام شده است؟

این ملخ‌ها مهاجرند و ممکن است از دشت‌های پائین‌تر یا از کشور افغانستان آمده باشند. ما هر ساله مبارزه از طریق سم‌پاشی را برای از بین بردن این آفت انجام می‌دهیم. البته این ملخ‌ها به «مراتع» و نه «زمین‌های کشاورزی» هجوم آورده‌اند و به همین دلیل، به حوزه منابع طبیعی مربوط می‌شود اما چون در شهرستان‌ها وقتی مشکلات این‌چنینی به‌وجود می‌آید هم جهاد کشاورزی به معنای مدیریت شهرستان و هم اداره منابع طبیعی و بخش‌های دیگر و مردم محلی برای ریشه‌کنی آفت وارد عمل می‌شوند و به‌همین دلیل جهاد کشاورزی در این ماجرا وارد شده است.

آیا تکثیر زیاد ملخ‌ها و هجوم آنها دلیل خاصی داشته است؟

 به‌لحاظ اینکه روستای چاه‌زول، امسال بارندگی‌های خوبی داشته است، با توجه به اقلیم شرق خراسان«ملخ‌های تاغ» به مراتع روستای چاه‌زول هجوم آورده‌اند.

در روزهای گذشته، همکاران بنده در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان، اداره منابع طبیعی، سازمان‌های مردم نهاد، بسیج و مردم روستا دست به دست هم داده‌اند تا این آفت را در این منطقه از بین ببرند. البته باید به این نکته اشاره کنم که هجوم این آفت، مربوط به روستای چاه‌زول نیست بلکه آفتی مهاجر است و بر اساس گزارش‌هایی که در اختیار ما قرار گرفته تاکنون نیمی از این ملخ‌های مهاجم از بین رفته‌اند که امیدوارم به‌زودی، شاهد ریشه‌کنی کل این آفت باشیم.

 با هجوم این ملخ‌ها چه خسارت‌هایی به مراتع منطقه وارد شده است؟

این ملخ‌ها از مراتع که دام‌ها در آن چرا می‌کنند، تغذیه می‌کنند و به این دلیل در آینده ممکن است در بحث خوراک دام در منطقه به مشکل بخوریم. تنها راه مبارزه برای از بین بردن این آفت، سم‌پاشی است و از آنجا که ما با کشور افغانستان هم مرز هستیم و بارندگی در این کشور اندک است و کشور افغانستان برای ریشه‌کنی این آفت اقدامی انجام نداده، این ملخ‌ها به کشور ما هجوم آورده‌اند.

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار