به روز شده در
کد خبر: ۱۵۴۴۳
یک محموله بزرگ قاچاق مرغ مینا کشف شد

نسل پرندگانی که منقرض می‌‌شود

خبر کشف یک محموله‌ قاچاق شامل چهارصد قطعه جوجه مرغ مینا در خراسان شمالی، بار دیگر وضعیت اسفبار قاچاق این پرنده را سر زبان‌ها انداخت

نسل پرندگانی که منقرض می‌‌شود
گروه اجتماعی آوش

محموله‌ قاچاق ۱۰۰ قطعه جوجه مینا که از استان گلستان به مقصد شهرستان قائمشهر در حال انتقال بود  کشف شد؛ کشف ۴۷۴ «مرغ مینا» از یک سمند در محورنی‌ریز به آباده طشک، کشف ۳۱ قطعه مرغ مینا از متخلفین قاچاق پرنده در شهرستان دزفول و ...

خبرها پشت سرهم در رسانه‌ها منتشر می‌شوند، خبرهایی تلخ از کشف محموله‌های قاچاق مرغ مینا و در آخرین مورد، سرپرست یگان حفاظت سازمان محیط‌زیست از خبری تکراری اما بسیار وحشتناک خبر داد؛ کشف چهارصد قطعه جوجه مرغ مینا در خراسان شمالی، محموله‌ای که قرار بود از بجنورد به تهران و کرج انتقال یابد.

سرهنگ محمدرضا شرفی‌نسب در توضیح ماجرا می‌گوید: «طی گشت و کنترل یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی در مناطق مرزی استان، نیروهای این یگان متوجه شخصی می‌شوند که اقدام به جمع‌آوری جوجه مرغ مینا می‌کرد، این متهم در مرحله‌ اول متواری می‌شود اما در نهایت پس از اقدامات تخصصی و اطلاعاتی، محل اختفاء او شناسایی شده و پس از اخذ دستور مقام قضایی، مجرم در حین قاچاق ۴۰۰ قطعه جوجه مرغ مینا به شهرهای تهران و کرج دستگیر شده است.»

شبکه‌های قدرتمند قاچاق

این محموله شاید محموله‌ بسیار بزرگی از مرغ مینا باشد اما اولین محموله‌ قاچاق پرنده در این حوزه نیست و به نظر می‌رسد سیستم پیچیده‌ای در حال قاچاق این گونه ارزشمند طبیعت است.

در این سیستم، معمولاً با تطمیع افراد محلی، از آن‌ها برای زنده‌گیری پرندگان استفاده می‌شود، شبکه‌های قدرتمند قاچاق با به‌کارگیری این افراد و پیشنهاد قیمت‌های فریبنده از آن‌ها می‌خواهند جوجه‌های مرغ مینا را از لانه‌های این پرندگان جمع‌آوری کرده و به آن‌ها تحویل دهند و متاسفانه به‌دلیل دستمزدهای بالا، در این هدف خود موفق می‌شوند، باندهای قاچاق جوجه این پرندگان را می‌خرند، آنها را بزرگ کرده و برای سخن گفتن تربیت می‌کنند و بعد آن‌ها را با قیمت‌های نجومی به فروش می‌رسانند.

قاچاق مرغ مینا چه صدماتی وارد می‌کند؟

مرغ‌های مینا کمک زیادی به کنترل جمعیت حشرات و کاهش آفات کشاورزی کرده و در انتشار بذر‌ها و کمک به رشد گیاهان نقش بالایی دارند در حالی که قاچاق آن‌ها و انتقال‌شان به شهرهای بزرگ می‌تواند خسارات جبران ناپذیری را سبب شود. این پرندگان سرعت بالایی در تکثیر دارند و در صورتی که در طبیعت شهرها رها شوند رقابت شدیدی با پرندگان بومی برای منابع غذایی و محل‌های لانه‌سازی داشته و باعث نابودی پرندگان محلی شده و به محصولات کشاورزی خسارت شدیدی می‌زنند و این مسئله متأسفانه مشکل بزرگی است که در حال حاضر با آن روبرو هستیم؛ قاچاق از روستاهای سراسر کشور و انتقال به تهران و بعد از مدتی خستگی صاحب پرنده و رهاسازی آن در طبیعت.

قاچاق پرندگان علاوه بر آسیب‌هایی که به محیط‌ زیست و گونه‌های جانوری وارد می‌کند، می‌تواند سلامت عموم را نیز با به اشتراک گذاشتن بیماری‌ها، به خطر بیندازد.

آنفلوانزای پرندگان، سالمونلا و کلامیدیوز، از جمله بیماری‌هایی است که از طریق پرندگان به انسان منتقل می‌شود و در این میان گروه‌های آسیب‌پذیر همانند سالمندان و کودکان که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند، بیشتر و قوی‌تر، در معرض این بیماری‌ها قرار می‌گیرند.

برای مقابله با این پدیده، نیاز به همکاری بین سازمان‌های دولتی، نیروهای انتظامی، قضات و جوامع محلی وجود دارد. همچنین، فرهنگ‌سازی و آموزش عمومی می‌تواند نقش مهمی در کاهش تقاضا برای پرندگان قاچاق ایفا کند.

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار