پیام صلح و ترسیم خطوط قرمز ایران
دو روز پس از انتشار گفتوگوی رئیس جمهوری ایران با خبرنگار آمریکایی «تاکر کارلسون» بازتاب این گفتوگو و تحلیل مواضع مطرح شده از سوی مسعود پزشکیان در رسانهها و شبکههای اجتماعی ادامه دارد.

روزنامه ایران در گزارشی نوشت:
دو روز پس از انتشار گفتوگوی رئیس جمهوری ایران با خبرنگار آمریکایی «تاکر کارلسون» بازتاب این گفتوگو و تحلیل مواضع مطرح شده از سوی مسعود پزشکیان در رسانهها و شبکههای اجتماعی
ادامه دارد.
هر چند دیپلماسی رسانهای که به واسطه آن افکار عمومی مخاطبان آمریکایی، بویژه پایگاه رأی دونالد ترامپ به طور مستقیم هدف قرار گرفت و توأمان پیام «صلح» و «آمادگی ایران برای دفاع» را در گسترهای جهانی به گوش همه مخاطبان رساند؛ با نقدهایی هم همراه بود.
بخشی از تحلیلگران با تأکید بر اهمیت این گفتوگو در شرایط حساس منطقه، آن را فرصتی مهم برای اثرگذاری بر افکار عمومی آمریکا دانستند.
گفتوگویی در شرایط ویژه
با وجود اکثریت داشتن ارزیابیهای مثبت از محتوای گفتوگوی انجام شده برخی دولتمردان نیز در صفحاتشان در شبکههای اجتماعی سعی داشتند تا به ابهامات و انتقادات پاسخ بگویند و اهمیت این دیپلماسی رسانهای را از ابعاد مختلف مورد اشاره قرار دهند.
بر همین اساس، محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیس جمهور، در صفحه شخصی خود با اشاره به این مصاحبه نوشت در شرایطی که روایتسازیهای ایرانستیزانه در افکار عمومی جهانیان شدت گرفته، رئیس جمهوری پزشکیان در این گفتوگو پیام صلح را به جهانیان ارسال کرد و همزمان خطوط قرمز ملت ایران را با صراحت ترسیم نمود. قائمپناه تأکید کرد که ایران بینیاز از کمک خارجی است و آماده دفاع شجاعانه از خود است. این موضعگیری نشاندهنده عزم راسخ جمهوری اسلامی برای حفظ استقلال و امنیت ملی است.
سید مهدی طباطبایی، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیس جمهوری نیز در این زمینه پنج نکته مهم را مطرح کرد که میتوانست به درک بهتر این مصاحبه کمک کند.
طباطبایی با این بیان که مصاحبه به صورت غیرحضوری و در شرایطی انجام شد که ملاحظات امنیتی خاصی حاکم بود و به همین دلیل، فرم و قاب تصویری مصاحبه از حالت ایدهآل فاصله داشت، از منتشر نشدن نسخهای با کیفیت بهتر و ترجمه دقیقتر که برای تاکر کارلسون ارسال شده بود، ابراز تأسف کرد. او یادآور شد: «مخاطب اصلی این مصاحبه، جامعه آمریکایی و بویژه پایگاه رأی دونالد ترامپ بود. بنابراین، ادبیات گفتوگو با توجه به مخاطب و در چهارچوب اصول صلحطلبی و ایستادگی جمهوری اسلامی تنظیم شده بود.»
معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیس جمهوری با یادآوری اینکه اکانت رسمی رژیم صهیونیستی پیام اصلی مصاحبه را شناسایی و واکنش تندی نشان داد، موضعگیری برخی چهرههای داخلی که به شکل هیجانی واکنش نشان دادند را بازی در زمین دشمن تعبیر کرد. وی در عین حال تأکید کرد که محور وحدت همه ایرانیان، حفظ ایران و پاسداری از آن است و همه باید تابع رهبری انقلاب اسلامی باشند تا از این آرمان بزرگ دفاع شود.
اهمیت استراتژیک مصاحبه پزشکیان
این تنها اعضای دولت نبودند که از گفتوگوی رئیس جمهوری با خبرنگار آمریکایی ارزیابی مثبتی داشتند.
بخشی از فعالان سیاسی داخل و خارج کشور نیز با این ارزیابی موافق بودند.
از جمله سید عطاءالله مهاجرانی، وزیر فرهنگ و ارشاد دولت اصلاحات که با تحسین این مصاحبه به نکته مهمی اشاره کرد و نوشت: «تفکیک منافع آمریکا از اهداف اسرائیل و تفکیک ترامپ از نتانیاهو عالی بود!»
او افزود که این سخنان در آمریکا شنونده دارد و این گفتوگو در شرایط توقف عملیات جنگی و با مخاطب مردم عادی و نخبگان آمریکایی انجام شده است، نه در یک نشست آکادمیک صرف.
حفظ عزت و استقلال ملی
فارغ از فضاسازیها باید گفت که گفتوگوی اخیر پزشکیان با خبرنگار پرمخاطب آمریکایی در هنگامه تقابلهایی که در جریان است، ارسال پیام صلح درعین تأکید بر خطوط قرمز بود؛ موضعی که بیش از هر زمان رویکرد هوشمندانه و متوازن جمهوری اسلامی در سیاست خارجی را به رخ
میکشید.
پزشکیان در این مصاحبه نه تنها به مخاطبان آمریکایی پیام داد که ایران خواهان صلح است، بلکه به دشمنان و مخالفان داخلی و خارجی نیز هشدار داد که ایران آماده دفاع از خود است و هیچگونه دخالت خارجی را برنمیتابد. گفتوگوی رئیس جمهوری پزشکیان با تاکر کارلسون، نمونهای برجسته از دیپلماسی رسانهای هوشمندانه در شرایط حساس کنونی بود.
دفاع قاطعانه مسئولان کشور از این مصاحبه، نشاندهنده اهمیت آن در حفظ وحدت ملی و تقویت جایگاه ایران در عرصه بینالمللی است.
در نهایت، پیام اصلی این گفتوگو، دعوت به صلح همراه با حفظ عزت و استقلال ملی است که میتواند زمینهساز کاهش تنشها و افزایش فهم متقابل میان ایران و جامعه جهانی باشد.