به روز شده در
کد خبر: ۲۶۸۳۲

سال سخت پزشکیان

یک سال پس از انتخابات ریاست‌جمهوری و پیروزی مسعود پزشکیان، حالا تحلیلگران از این دوره به عنوان یکی از پرچالش‌ترین سال‌های آغازین برای یک دولت پس از انقلاب یاد می‌کنند؛ سالی که با بحران‌های بی‌سابقه در سطوح داخلی و خارجی همراه بود و دولت را در وضعیت تدافعی و فرسایشی قرار داد.

سال سخت پزشکیان
آرمان امروز

«آرمان امروز»  گفت‌وگوئی را با «منصور حقیقت‌پور» منتشر کرده است:

یک سال پس از انتخابات ریاست‌جمهوری و پیروزی مسعود پزشکیان، حالا تحلیلگران از این دوره به عنوان یکی از پرچالش‌ترین سال‌های آغازین برای یک دولت پس از انقلاب یاد می‌کنند؛ سالی که با بحران‌های بی‌سابقه در سطوح داخلی و خارجی همراه بود و دولت را در وضعیت تدافعی و فرسایشی قرار داد.

دولت چهاردهم ملقب به دولت وفاق بلافاصله پس از استقرار با مجموعه‌ای از تنش‌های منطقه‌ای روبه‌رو شد. از ترور فرمانده ارشد حماس در تهران گرفته تا عملیات‌های متقابل ایران و اسرائیل همگی بار امنیتی سنگینی را بر دولت تحمیل کردند. این مجموعه رخدادها نه‌تنها واکنش‌های دیپلماتیک فوری طلب می‌کرد، بلکه در داخل نیز موجی از اضطراب و گمانه‌زنی‌های امنیتی را به راه انداخت. در حوزه داخلی نیز دولت جدید با مانع‌تراشی‌هایی سازمان‌یافته روبه‌رو بود. پروژه‌هایی نظیر «استعفاسازی»، هجمه به اعضای کابینه پیشنهادی، و تحریک افکار عمومی علیه چهره‌های نزدیک به رئیس‌جمهور از جمله تاکتیک‌هایی بود که از سوی برخی جریان‌های رادیکال برای تضعیف دولت پیگیری شد. بسیاری از این اقدامات با هدف به حاشیه راندن دولت و گرفتن ابتکار عمل از آن انجام گرفت. فرآیند طولانی‌مدت چینش تیم مدیریتی در سطوح ارشد و میانی، به‌ویژه در شرایطی که دولت نیازمند تصمیم‌گیری‌های فوری اقتصادی و امنیتی بود، بخشی از توان دولت را درگیر مسائل غیرمولد کرد.

با وجود عبور از مرحله نخست درگیری‌های امنیتی، فضای روانی ناشی از آن همچنان ادامه دارد. حتی پس از پایان رسمی تنش‌های نظامی، جریان‌های سیاسی مخالف دولت کوشیده‌اند تا از حاشیه‌ها برای فرسایش دولت بهره ببرند. در چنین شرایطی، رئیس‌جمهور تلاش کرده است با تأکید بر عملکرد کابینه در بحران‌ها، بر توان اجرایی دولت تأکید کند.

با این حال، هشدارها درباره سال دوم نیز ادامه دارد. بسیاری معتقدند که اگر فضای تفرقه سیاسی میان جناح‌ها ادامه یابد، دولت در سال دوم هم با بحران‌هایی مشابه روبه‌رو خواهد بود. به گفته نزدیکان دولت، عقلانیت و انسجام درون‌حاکمیتی می‌تواند مسیر پیش‌رو را هموارتر کند.

منصور حقیقت‌پور، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با روزنامه آرمان امروز با ارزیابی عملکرد دولت و مجموعه حاکمیت در این دوران بحرانی، بر لزوم تقویت وفاق ملی، حمایت از دولت و پرهیز از برجسته‌سازی ضعف‌ها تأکید کرد. او با اشاره به جایگاه رئیس‌جمهور جدید، دکتر پزشکیان، از رفتارهای همسو با رهبری در قوای مختلف به‌عنوان رمز موفقیت در مدیریت شرایط سخت یاد کرد. به گفته حقیقت‌پور، هیچ دولتی فارغ از نقطه ضعف و قوت نیست و دولت پزشکیان نیز از این قاعده مستثنا نیست. اما آنچه اکنون اهمیت دارد، برجسته‌کردن توانمندی‌ها و کمک به تقویت سرمایه اجتماعی ایجادشده پس از بحران اخیر است. وی افزود: «امروز ما مجاز نیستیم ضعف‌های دولت را گنده و بزرگ کنیم. الان زمان مانور دادن بر توانمندی‌هاست. باید آن رفاقت و سرمایه اجتماعی را که به‌دنبال جنگ ۱۲ روزه به‌دست آمده، حفظ کنیم و دل مردم را خالی نکنیم.»

این فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه شخص رئیس‌جمهور و دولت او به‌خوبی فرامین مقام معظم رهبری را اجرا کرده‌اند، افزود: «من با اینکه می‌توانم به دولت نقدهایی داشته باشم، اما صادقانه می‌گویم از اینکه آقای پزشکیان نعل‌به‌نعل به فرامین رهبری عمل کرد، قدردانی می‌کنم. این وفاق رفتاری که اکنون بین قوا وجود دارد، بی‌سابقه نیست اما بسیار ارزشمند است و باعث شد که جمهوری اسلامی ایران بتواند از آزمون مقاومت در برابر دشمن عبور کند.» حقیقت‌پور با اشاره به عملکرد اعضای کابینه در روزهای بحرانی جنگ، تصریح کرد: «از وزیر جهاد، وزیر نفت، وزیر بهداشت، وزیر نیرو و وزیر صمت تشکر می‌کنم. هیچ کمبود جدی در کشور احساس نشد و این در حالی بود که در شرایط جنگی، وقوع هر بحرانی ممکن است. دولت و وزرا وظایف خود را با صداقت و مسئولیت‌پذیری انجام دادند و صدایی واحد از جمهوری اسلامی ایران به گوش جهانیان رسید.»

وی در ادامه گفت: « سوپرتندروها نگران بودند که اگر پزشکیان رئیس‌جمهور شود، ممکن است تجربه تلخ بنی‌صدر تکرار شود. اما دیدیم که ولایت‌پذیری و رابطه نزدیک آقای پزشکیان با رهبر انقلاب، راه را بر هرگونه حاشیه بست و کشور توانست با آرامش و انسجام، از بحران عبور کند.»

حقیقت‌پور با انتقاد از برخی رویکردهای رسانه‌ای در برجسته‌سازی ضعف‌های دولت گفت: «در همه دولت‌ها اشکالاتی وجود دارد. اما امروز وقت پرداختن به آن‌ها نیست. اگر هم اشکالی هست، باید یواشکی به حکومت گفت تا اصلاح شود، نه اینکه در رسانه‌ها و صداوسیما جار زده شود. ما وظیفه داریم از سرمایه اجتماعی به‌وجود آمده حفاظت کنیم.»

او با بیان اینکه بخشی از مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم‌های بیرونی و بخشی مربوط به ناکارآمدی داخلی است، گفت: «اگر مزاحمت خارجی وجود نداشت، قطعاً دولت می‌توانست خدمات بیشتری به مردم ارائه کند. اگر امروز شرمنده مردم هستیم، بخشی از آن به بلبشو و بی‌انضباطی در ساختارها و مدیریت داخلی مربوط است. اما ۵۰ تا ۶۰ درصد دیگر آن، حاصل فشارهای دشمنان بیرونی است.» در پایان، او با تأکید بر ضرورت هم‌صدایی در داخل و کمک به دولت در مسیر اداره کشور گفت: «ما به مردم بدهکاریم. مردم عزیز ما بدانند که اگر شرایط بهتر شود، دولت می‌تواند خدمات مفیدتر و مؤثرتری ارائه دهد. ما باید امروز حامی دولت، نظام و رهبری باشیم، نه منتقدی که امید را از دل مردم می‌برد.»

 

 

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار