به روز شده در
کد خبر: ۲۵۳۷۸
خبرگزاری آناتولی خبر داد

اختلاف شدید وزارت دفاع و دارایی اسرائیل بر سر بودجه جنگ

طبق گزارش خبرگزاری آناتولی، اسرائیل با یک اختلاف داخلی بزرگ درباره تأمین بودجه عملیات‌های نظامی در غزه و ایران روبه‌رو شده است. 

اختلاف شدید وزارت دفاع و دارایی اسرائیل بر سر بودجه جنگ
گروه اقتصادی آوش

وزارت دفاع اسرائیل به دنبال دریافت میلیاردها شِکِل اضافی برای تأمین مهمات و پشتیبانی از نیروهای ذخیره است.

درخواست بودجه مازاد برای جنگ

براساس گزارش روزنامه یدیعوت آحارونوت، وزارت دفاع و ارتش اسرائیل با وزارت دارایی اختلاف نظر شدیدی بر سر اختصاص بودجه دارند. وزارت دفاع درخواست افزایش ۶۰ میلیارد شِکِل به بودجه خود را دارد تا هزینه‌های جنگ علیه ایران و عملیات جدید در غزه را تأمین کند. این دو عملیات در لایحه بودجه سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی نشده بودند.

بحران مالی در اسرائیل

مقام‌های وزارت دارایی با این درخواست مخالفت کرده‌اند. آن‌ها نگران افزایش هزینه‌ها به‌ویژه در زمینه بسیج نیروهای ذخیره و بودجه کلی دفاعی هستند. برخی از مقام‌های دفاعی می‌گویند وزارت دارایی حتی بودجه‌هایی را که قبلاً توسط کمیسیون مشترک دفاعی تصویب شده بود، پرداخت نکرده است. این موضوع باعث اختلال در خرید تجهیزات فوری از جمله موشک‌های رهگیر آرو و خودروهای زرهی برای عملیات در غزه شده است.

نیاز پیش‌بینی‌نشده به نیروهای ذخیره

مقام‌های اسرائیلی می‌گویند استفاده از نیروهای ذخیره بیش از آن چیزی بوده که در ابتدا تصور می‌شد. به گفته آن‌ها، عملیات زمینی در غزه در بودجه اولیه دیده نشده بود و همین موضوع باعث شد نیاز به استفاده گسترده‌تر از نیروهای ذخیره و منابع جبهه داخلی بیشتر شود.

نگاه وزارت دارایی به درآمدهای دفاعی

وزارت دارایی معتقد است فروش بیشتر تجهیزات صنایع دفاعی اسرائیل می‌تواند بخشی از کمبود بودجه را جبران کند. این وزارت‌خانه همچنین ارتش را به ولخرجی غیرضروری به‌ویژه در زمینه به‌کارگیری نیروهای ذخیره متهم کرده است.

مقام‌های دفاعی اکنون از بنیامین نتانیاهو خواسته‌اند که برای حل این بن‌بست مالی مداخله کند تا ارتش بتواند عملیات‌های خود را بدون مشکل ادامه دهد.

آغاز جنگ با ایران

درگیری نظامی میان اسرائیل و ایران از ساعات ابتدایی ۲۴ خرداد ۱۴۰۴ (۱۳ ژوئن ۲۰۲۵) آغاز شد. اسرائیل به تأسیسات نظامی، هسته‌ای،  زیرساخت‌های غیرنظامی و حتی مناطق مسکونی ایران حمله کرد که به گفته وزارت بهداشت ایران، دست‌کم ۶۰۶ کشته و ۵ هزار و ۳۳۲ زخمی برجای گذاشت. در ادامه، آمریکا نیز مراکز هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان را بمباران کرد و تنش‌ها شدت گرفت.

تهران در پاسخ، موشک‌ها و پهپادهایی را به سمت اراضی اشغالی شلیک کرد که به گفته دانشگاه عبری اورشلیم، دست‌کم ۲۹ کشته و بیش از ۳۴۰۰ زخمی بر جای گذاشت. این درگیری‌ها نهایتا با آتش‌بس مورد حمایت آمریکا از ۴ تیر (۲۴ ژوئن) تا به این لحظه متوقف شده است.

با وجود درخواست‌های بین‌المللی برای آتش‌بس، ارتش رژیم صهیونیستی از مهر ۱۴۰۲ (اکتبر ۲۰۲۳) تاکنون بیش از ۵۶ هزار فلسطینی در نوار غزه کشته شده‌اند. این آمار مورد تایید نهادهای بین‌المللی قرار گرفته است.

پیگردهای بین‌المللی علیه اسرائیل

آبان سال گذشته دیوان کیفری بین‌المللی حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل و یوآو گالانت، وزیر دفاع وقت این رژیم را به اتهام جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه صادر کرد. ضمن اینکه اسرائیل با پرونده نسل‌کشی در دیوان بین‌المللی دادگستری هم روبه‌رو است.

منبع: آناتولی

ارسال نظر

آخرین اخبار