به روز شده در
کد خبر: ۲۵۳۹۸

جنگ روایت‌ها

شیوه پوشش نبرد ۱۲ روزه را در پنج روزنامه مطرح جهان

جنگ روایت‌ها
ایران

روزنامه ایران در گزارشی شیوه پوشش نبرد 12 روزه را در 5 روزنامه مطرح جهان بررسی کرده است:

14 ژوئن (شنبه 24 خرداد)

روزنامه نیویورک‌تایمز در تیتر اصلی خود به این اشاره کرده که حمله اسرائیل می‌تواند منجر به جنگ منطقه‌ای شود. این روزنامه تیتر زده است: موشک‌ها از خاورمیانه عبور می‌کنند.

روزنامه واشنگتن‌پست در این روز به حملات ایران در تلافی به تجاوز نظامی اسرائیل پرداخته و می‌نویسد: «ایران تلافی می‌کند، بدون هیچ پایانی» که اشاره به احتمال فرسایشی شدن این جنگ است. روزنامه انگلیسی گاردین بر تعهد ایران به انتقام پس از حمله اسرائیل تأکید دارد و به تشدید درگیری و احتمال خشونت بیشتر اشاره می‌کند. فایننشال‌تایمز چاپ لندن هم تجاوز نظامی اسرائیل را تیتر یک و عکس یک را به این اتفاق اختصاص داده و نوشت: «نبرد ایران و اسرائیل، جنگ جدیدی در خاورمیانه ایجاد خواهد کرد.» این روزنامه همچنین به تعهد نتانیاهو برای حملات بیشتر و فشار ترامپ برای مذاکره اشاره می‌کند. لوموند فرانسه هم با تیتر «حمله گسترده اسرائیل به ایران»، به این رویداد واکنش نشان داده است.

 

15 ژوئن (یکشنبه 25 خرداد)

2 روزنامه مطرح آمریکایی در این روز، تیتر و عکس خود را به رژه نظامیان آمریکا مقابل ترامپ در سالگرد تأسیس ارتش این کشور اختصاص داده‌اند، اما نیویورک‌تایمز در صفحه اول خود، بدون اشاره به تجاوز اسرائیل به ایران که ناقض منشور ملل و قوانین بین‌الملل بوده، مدعی شده سوء محاسبه ایران کار را به اینجا کشانده است. واشنگتن‌پست هم به این پرداخته که «نتانیاهو دیگر هیچ خط قرمزی ندارد و حملات را گسترده‌تر خواهد کرد!»

 

16 ژوئن (دوشنبه 26 خرداد)

نیویورک‌تایمز به این پرداخته که «تداوم جنگ ایران و اسرائیل بر بازارهای مالی تأثیر خواهد گذاشت.» واشنگتن‌پست هم با این تیتر که «اسرائیل حملات خود را گسترده‌تر خواهد کرد» تلاش کرده برتری تل‌آویو در جنگ را القا کند. روزنامه گاردین در شماره این روز تلاش کرده نقش اروپا را برجسته کند و مدعی شده «گروه 7 به دنبال آتش‌بس هستند اما ایران و اسرائیل، مشغول تشدید جنگ هستند.»

روزنامه فایننشال‌تایمز با تمرکز بر «تشدید درگیری اسرائیل و ایران»، با تأکید بر «حملات تلافی‌جویانه و احتمال تشدید بیشتر»، خبر اول خود را منتشر کرده است. تأثیر این درگیری بر خاورمیانه و بازارهای جهانی به طور ضمنی اشاره شده است. لوموند هم به این موضوع پرداخته که «نتانیاهو، ترامپ را در مقابل دیوار قرار داده است.»

 

17 ژوئن (سه‌شنبه 27 خرداد)

نیویورک‌تایمز با 2 عکس از واکنش مردم در ایران و اسرائیل مثل واشنگتن‌پست در القای برتری اسرائیل بوده و مدعی است که حملات این رژیم گسترده‌تر می‌شود. این روزنامه آمریکایی همچنین در واکنش به حمله ناجوانمردانه اسرائیل به ساختمان صداوسیما می‌نویسد: «تهران در حال تخلیه شدن است.» واشنگتن‌پست هم «خروج ترامپ از اجلاس گروه 7 و بازگشت او به آمریکا» را در کانون توجه خود قرار داده است.

گاردین هم «ارعاب ایرانیان توسط ارتش اسرائیل در تخلیه شهرها» را منعکس کرده است. فایننشال‌تایمز ادعای رژیم صهیونیستی مبنی بر «در اختیار قرار داشتن آسمان ایران» را تیتر یک خود انتخاب کرده و عکس یک این روزنامه انگلیسی هم به حمله ناجوانمردانه رژیم به ساختمان شیشه‌ای صداوسیما اختصاص پیدا کرده است. لوموند فرانسه هم مدعی شده «ایران از همه طرف مورد تهاجم قرار گرفته و در معرض هرج و مرج قرار دارد!»

18 ژوئن ( چهارشنبه 28 خرداد )

نیویورک تایمز در این روز درخواست ترامپ از ایران برای تسلیم بی قید و شرط و بررسی حمله به تاسیسات هسته ای ایران توسط رئیس جمهور آمریکا را بازتاب داده است. واشنگتن پست هم پیوستن ترامپ به کارزار نظامی اسرائیل علیه ایران را تیتر یک خود کرده است. گاردین انگلیس هم، همراستا با روزنامه های آمریکایی، خواسته  ترامپ در تسلیم کامل ایران را برگزیده است. این در حالی است که ایران در روزهای دوشنبه و سه شنبه حملات ویرانگری در سرزمین‌های اشغالی انجام داده که در هیچیک از این نشریات انعکاس داده نشده است. فایننشال تایمز هم مطابق انتظار، درخواست برای تسلیم ایران و پیوستن آمریکا به جنگ را برگزیده است. لوموند فرانسه هم در واکنش به خروج ترامپ از اجلاس گروه 7 نوشته او عدم قطعیت ( پیوستن به جنگ) را حفظ خواهد کرد.

19 ژوئن ( پنجشنبه 29 خرداد)

نیویورک تایمز می نویسد نتانیاهو برای حضور ترامپ در کارزار علیه ایران شرط بسته است. واشنگتن پست هشدار ترامپ به ایران را بولد کرده است.

گاردین این جمله از رئیس جمهور آمریکا را انتخاب کرده که شاید به ایران حمله کنم، شاید هم حمله نکنم. ادعایی که البته یک عملیات فریب دیگر از ترامپ بود و او تصمیم خود را گرفته بود. فایننشال تایمز عکس یک خود را به بمب سنگرشکن آمریکایی ( یانکر باستر) اختصاص داده است و اذهان را برای عملیات نظامی آمریکا در ایران آماده کرد. لوموند فرانسه هم مدعی شده که مداخله نظامی آمریکا در ایران برای ایالات متحده وسوسه انگیز شده است.

 

20 ژوئن (جمعه 30 خرداد)

نیویورک تایمز و واشنگتن پست در نهمین روز جنگ، روایت اسرائیلی از حملات ایران را منعکس کرده‌اند. جایی که ایران یک مرکز امنیتی مهم را در جنوب سرزمین‌های اشغالی در بئرالشبع و نزدیک بیمارستان سوروکا هدف قرار داد اما اسرائیل با تاکتیک همیشگی خود در مظلوم نمایی مدعی شد ایران به بیمارستان حمله کرده است.

گاردین به ادعای ترامپ در مورد مهلت دو هفته‌ای برای حضور در جنگ پرداخته است. یکی دیگر از دروغ‌های رئیس‌جمهوری ایالات متحده! فایننشال تایمز هم به اما و اگرهای مداخله ترامپ پرداخته است.

 

21 ژوئن (شنبه 31 خرداد)

نیویورک تایمز به مذاکرات ایران و 3 کشور اروپایی در ژنو در روز جمعه اشاره کرده است با تصویری از شهرک نشینان اسرائیلی در پناهگاه؛ شهرک نشینانی که منتظر توقف جنگ و حملات ایران هستند. واشنگتن پست هم با اشاره به همین موضوع یعنی مذاکرات ژنو مدعی شده ایران دست رد به سینه اروپایی‌ها زده است.

گاردین در تیتری فرعی به گسترش جنگ پرداخته است. اما روزنامه فایننشال تایمز با تمرکز بر بحران در ایران و اسرائیل، هشدار داده که این تنش می‌تواند پیامدهایی جهانی داشته باشد. این روزنامه به نقش بنیامین نتانیاهو در مدیریت و بهره‌برداری از این بحران‌ها برای پیشبرد اهداف سیاسی‌اش پرداخته و آن را «اجرای نقشه اصلی» توصیف کرده است. تصویری از نماز جمعه تهران و راهپیمایی مردم با پرچم‌های ایران و فلسطین نیز روی صفحه اول این روزنامه چاپ شده که نشانه‌ای از همبستگی داخلی تلقی شده است. این پوشش رسانه‌ای نشان می‌دهد که تنش‌های ایران و اسرائیل، نه فقط موضوعی منطقه‌ای، بلکه چالشی برای نظم بین‌المللی به شمار می‌روند. لوموند فرانسه هم در تیتر یک خود مدعی شده در اسرائیل، برای جنگ با ایران اجماع وجود دارد.

 

22 ژوئن (یکشنبه 1 تیر)

نیویورک تایمز و واشنگتن پست حمله آمریکا به تأسیسات فردو و نطنز را به عنوان عکس و تیتر یک خود انتخاب کرده‌اند.

23 ژوئن (دوشنبه 2 تیر)

2 روزنامه آمریکایی به ادعاهای مطرح شده توسط ترامپ در نابودی کامل تأسیسات و برنامه غنی‌سازی ایران پرداخته‌اند. ادعایی که منجر به یک دعوای بزرگ بین دولت و رسانه‌ها و نمایندگان کنگره شد و هنوز هم ادامه دارد. گاردین به این گزاره اشاره کرده که ایران انتقام حمله به تأسیسات خود را خواهد گرفت. فایننشال تایمز می‌نویسد: آمریکا با استفاده از فریب و تکنیک‌های گمراه‌کننده، موفق شد بدون مقاومت، تأسیسات هسته‌ای ایران را هدف قرار دهد. لوموند هم می‌نویسد دیپلماسی متوقف شده و جنگ ادامه خواهد داشت.

 

24 ژوئن (سه‌شنبه 3 تیر)

نیویورک تایمز و واشنگتن پست هر دو به این اشاره کرده‌اند که حمله ایران به پایگاه نظامی آمریکا در العدید قطر فضا را برای آتش بش مساعد کرده است. گاردین نوشته است: حمله ایران به پایگاه آمریکا، می‌تواند خاورمیانه را در لبه پرتگاه بحران قرار دهد. فایننشال تایمز می‌نویسد: بیشتر از ۱۰ هزار نیروی آمریکایی مستقر در پایگاه نظامی قطر، پیش از حمله موشکی ایران تخلیه شده‌اند و تجهیزات نیز منتقل شد. لوموند هم به حواشی پیرامون آسیب‌های وارده به فردو پرداخته است.

 

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار