به روز شده در
کد خبر: ۲۵۳۸۱
امارات و عربستان سعودی در تعقیب اژدهای زرد

چین و هنگ‌کنگ قابل‌اعتمادترین اقتصادهای نوظهور جهان

چین و هنگ‌کنگ با بالاترین امتیاز اعتماد سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در بازارهای نوظهور، صدرنشین شدند. امارات، عربستان و برزیل نیز در میان کشورهای پیشرو قرار دارند.

چین و هنگ‌کنگ قابل‌اعتمادترین اقتصادهای نوظهور جهان
گروه اقتصادی آوش

گزارش اخیر موسسه Kearney بر اساس نظرسنجی از ۵۳۶ مدیر اجرایی شرکت‌های بین‌المللی با درآمد بیش از ۵۰۰ میلیون دلار نشان می‌دهد چین و هنگ‌کنگ با کسب امتیاز ۱.۹۷ در صدر فهرست اقتصادهای نوظهور از نظر اعتماد به سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی قرار دارند.

این رتبه‌بندی بازتاب‌دهنده اعتماد بالای مدیران اجرایی به ثبات و فرصت‌های اقتصادی در این منطقه است. اقتصادهای نوظهور برای سرمایه‌گذاران بزرگ از جذابیت‌های ویژه‌ای برخوردارند. این در حالی است که سرمایه‌گذاران متوسط و کوچک سعی دارند در بستری با ریسک کمتر فعالیت کنند.

اما نباید فراموش کرد که سرمایه به طور کلی ترسو است. از همین رو عنصر اعتماد و ثبات برای سرمایه‌گذاران بزرگ هم از اهمیت بسزایی برخوردار است. 

امارات و عربستان سعودی در تعقیب نزدیک چین

در رتبه‌های دوم و سوم، امارات متحده عربی و عربستان سعودی قرار دارند که به ترتیب امتیازهای ۱.۸۶ و ۱.۷۶ را کسب کرده‌اند.

این کشورها با سرمایه‌گذاری‌های کلان در زیرساخت‌ها و ایجاد فضای مناسب کسب‌وکار توجه سرمایه‌گذاران بزرگ را جلب کرده‌اند و به عنوان مراکز تجاری مهم در منطقه خاورمیانه شناخته می‌شوند.

بازارهای نوظهور آمریکای لاتین و آسیا؛ فرصت‌ها و چالش‌ها

در بخش آمریکای لاتین، برزیل با امتیاز ۱.۵۹ و آرژانتین با ۱.۴۶ در میان ۱۰ کشور برتر قرار دارند. همچنین مکزیک با ۱.۵۱ و کلمبیا با ۱.۲۷، به عنوان بازارهای با پتانسیل بالا از نظر جذب سرمایه مستقیم خارجی شناخته شده‌اند.

این کشورها با وجود چالش‌های اقتصادی و سیاسی با اصلاحات ساختاری و جذب سرمایه‌گذاری خارجی تلاش می‌کنند جایگاه خود را بهبود بخشیده و جذابیت بیشتری برای سرمایه‌گذاران خارجی داشته باشند.

در آسیا نیز هند با امتیاز ۱.۵۳ در رتبه پنجم و کشورهای جنوب شرقی آسیا مانند تایلند، مالزی، اندونزی و فیلیپین در رده‌های بعدی جدول قرار دارند. این بازارها به دلیل جمعیت بالا، نیروی کار جوان و رشد اقتصادی پویا، همواره مورد توجه سرمایه‌گذاران بین‌المللی هستند.

آفریقای جنوبی و لهستان؛ نمایندگان بازارهای نوظهور آفریقا و اروپا

آفریقای جنوبی با امتیاز ۱.۴۸ به عنوان کشور پیشرو در جذب سرمایه‌گذاری خارجی در قاره آفریقا شناخته شده است. لهستان نیز با امتیاز ۱.۴۶ به عنوان یکی از بازیگران اصلی بازارهای نوظهور اروپای شرقی جایگاه قابل توجهی دارد. این کشورها با توسعه زیرساخت‌ها و بهبود فضای کسب‌وکار موفق به جلب اعتماد سرمایه‌گذاران شده‌اند.

تنوع گسترده در بازارهای نوظهور؛ از ترکیه تا اروگوئه

کشورهای مختلفی از خاورمیانه، آسیا، آمریکای لاتین و اروپای شرقی در این فهرست جای دارند.

ترکیه و مصر با امتیاز ۱.۳۳، مالزی ۱.۴۲، ویتنام، کویت و مجارستان هر کدام با امتیازهای نزدیک به ۱.۲۸، نشان‌دهنده تنوع فرصت‌ها و چالش‌های متنوع در بازارهای نوظهور هستند. همچنین کشورهای کوچک‌تر مانند کاستاریکا، پرو و اروگوئه نیز توانسته‌اند با جذب سرمایه‌های خارجی جایگاهی در این فهرست بیابند.

آینده نوظهورها

رتبه‌بندی موسسه Kearney نشان می‌دهد چین و هنگ‌کنگ همچنان در صدر جدول اعتماد سرمایه‌گذاران جهانی قرار دارند. اما کشورهایی چون امارات، عربستان سعودی، برزیل و هند نیز با ایجاد شرایط مساعد اقتصادی و سیاسی، به سرعت جایگاه خود را بهبود بخشیده‌اند.

این روند نشان‌دهنده افزایش تمایل مدیران اجرایی شرکت‌های بزرگ به سرمایه‌گذاری در بازارهای متنوع نوظهور است. این مسئله چشم‌انداز مثبتی برای رشد اقتصادی این کشورها به همراه دارد.

ارسال نظر

آخرین اخبار