به روز شده در
کد خبر: ۴۹۱۵
معاون شرکت توانیر تاکید کرد:

نوسازی گسترده شبکه برق کشور در سال ۱۴۰۴

معاون شرکت توانیر خبر داد: پروژه‌های نوسازی شبکه برای کاهش ناترازی برق در سال ۱۴۰۴ اجرا می‌شود.

نوسازی گسترده شبکه برق کشور در سال ۱۴۰۴
گروه اقتصادی آوش/ لیلا مرگن

معاون دفتر مهندسی توزیع شرکت توانیر اعلام کرد این شرکت ۱۴ پروژه نوسازی را برای مدیریت بار در سال ۱۴۰۴ طراحی کرده و اجرای این برنامه‌ها می‌تواند ناترازی برق را کاهش دهد.

مهرداد صمدی در گفت‌وگو با آوش گفت:«مشکلات شبکه در زمان اوج بار اغلب به دلیل تراکم در هادی‌ها و ترانسفورماتورها ایجاد می‌شود که نیاز به توسعه و نوسازی دارد.»

وی افزود: این پروژه‌ها با هدف رفع محدودیت‌های شبکه و مدیریت بار در تابستان سال آینده در دست اجراست.

تلفات ناشی از فرسودگی شبکه قابل توجه نیست

صمدی با تاکید بر این‌که بخش عمده‌ای از مشکلات ناشی از فرسودگی شبکه در قالب طرح جهادی کاهش تلفات برطرف شده است و افزود: «در فرآیند تبدیل شبکه‌های مسی فرسوده به کابل خودنگهدار، تاکنون حدود ۷۰ درصد از شبکه فشار ضعیف برق نوسازی شده است.»

معاون شرکت توانیر اظهار کرد: تاسیسات فرسوده‌ای که باعث افزایش چشمگیر تلفات برق شوند، به‌جز در موارد خاصی مانند کابل‌های زمینی کلان‌شهرها، در شبکه وجود ندارد.

به گفته او، «تنها ۴.۵ درصد از انرژی تحویلی به شبکه توزیع در بخش تلفات فنی مصرف می‌شود که بخشی از ماهیت ذاتی توزیع برق است و ارتباطی با فرسودگی شبکه ندارد.»

او تاکید کرد: میزان این تلفات در سطح استانداردهای جهانی قرار دارد اما فرسودگی شبکه می‌تواند بر پایداری آن در برابر حوادث طبیعی مانند طوفان و زلزله تاثیر بگذارد.

نوسازی شبکه نیازمند تامین مالی مستمر است

به گفته صمدی، نوسازی شبکه‌های برق ایران به دلیل گستردگی آن‌ها یک فرآیند بلندمدت است.

او افزود: «هر اقدام موثر در این حوزه معمولاً بیش از یک دهه طول می‌کشد.»

معاون توانیر اشاره کرد: طرح جایگزینی شبکه‌های فشار ضعیف مسی با کابل خودنگهدار که از ۹ سال پیش آغاز شده، همچنان بین سه تا پنج سال دیگر ادامه خواهد داشت.

صمدی تاکید کرد: نوسازی شبکه یک فرآیند دائمی است و باید هر سال با تأمین اعتبار مناسب ادامه یابد.

او گفت: «این طرح‌ها در قالب اعتبارات اصلاح و بهینه‌سازی شبکه تعریف شده‌اند که شامل بازسازی شبکه‌های فرسوده شهری و روستایی، کاهش تلفات و مقاوم‌سازی می‌شود.»

صمدی همچنین اعلام کرد: برای سال ۱۴۰۲، حدود ۱۶ همت برای این پروژه‌ها اختصاص یافته اما اجرای آن‌ها به تحقق نقدینگی بستگی دارد.

سرمایه‌گذاری بخش خصوصی تحت تأثیر دوره بازگشت سرمایه

صمدی گفت: دولت برای تشویق بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نوسازی، برنامه‌هایی مانند صدور گواهی صرفه‌جویی انرژی را در دستور کار قرار داده است.

او افزود: «طرح‌هایی مانند جایگزینی چراغ‌های LED به جای چراغ‌های فرسوده نیز در حال اجراست.»

با این حال، صمدی اشاره کرد یکی از موانع اصلی در این زمینه، دوره طولانی بازگشت سرمایه است.

به گفته معاون توانیر، «بهای انرژی در مقایسه با هزینه‌های نوسازی چندان بالا نیست و این باعث می‌شود که سرمایه‌گذاری در این حوزه برای بخش خصوصی جذاب نباشد.»

او تصریح کرد: صنعت برق ایران در حال بررسی راهکارهایی مانند عرضه انرژی صرفه‌جویی‌شده در بورس انرژی است تا سرمایه‌گذاری در این حوزه را جذاب‌تر کند.

ارسال نظر

آخرین اخبار