به روز شده در
کد خبر: ۶۹۷۴

سلبریتی‌ها نه فرشته‌اند، نه شیطان

باید بپذیریم سلبریتی‌ها نه قربانی‌ هستند نه قدیس؛ حقیقت را باید از دل واقعیت بیرون کشید.

سلبریتی‌ها نه فرشته‌اند، نه شیطان
گروه فرهنگ و هنر آوش

در جامعه‌ای که سلبریتی‌ها نه‌فقط هنرمند، بلکه الگو و نماد قلمداد می‌شوند، کوچک‌ترین لغزش آن‌ها می‌تواند به خطایی نابخشودنی تبدیل شود.

کره‌جنوبی یکی از نمونه‌های بارز چنین جامعه‌ای‌ است؛ جایی که ستارگان موسیقی و سینما باید هم‌زمان نقش انسان و اسطوره را ایفا کنند. اما این اسطوره‌سازی، گاه جان می‌گیرد و روان می‌فرساید.

در جامعه کره‌ای، از سلبریتی‌ها معمولاً انتظار می‌رود نماد پاکی، بی‌نقصی، و الگویی بی‌چون‌وچرا باشند. در همین راستا، اخیراً برادر سولی، خواننده و بازیگر فقید، با انتشار مطالبی، سوهیون را مقصر خودکشی خواهرش دانسته است. او ادعا کرده سولی مجبور به بازی در فیلمی با رده‌بندی سنی بزرگسال شده و سوهیون از این موقعیت استفاده کرده و خواهرش را مجبور کرده از بدل استفاده نکند و خود این صحنه‌ها را بازی کند. اما کمپانی تولید فیلم تأکید دارد شرایط نقش از ابتدا شفاف بوده و سولی با آگاهی کامل این نقش را پذیرفته است. همچنین، سوهیون هیچ نقشی در تصمیم‌گیری برای فیلمبرداری نداشته است.

برخی معتقد بودند سولی قربانی فشارهای پشت‌پرده صنعت سرگرمی، به‌ویژه در ارتباط با پرونده «برنینگ سان»، شده است. هرچند این شایعات هیچ‌گاه به‌طور رسمی تائید نشدند، اما به‌طور گسترده‌ای در جامعه مطرح شدند و ذهن‌ها را درگیر کردند  و همچنان بحث‌ها و تفسیرهای مختلفی در مورد زندگی و مرگ او ادامه دارد.

در ادامه به پرونده برنینگ سان می‌پردازیم تا بیشتر با نیمه تاریک صنعت سرگرمی آشنا شویم.

پرونده‌ برنینگ سان: رسوایی بزرگ

پرونده‌ «برنینگ سان» که در سال ۱۳۹۷ فاش شد، رسوایی بزرگی را به همراه داشت که چهره‌ واقعی برخی از ستارگان صنعت سرگرمی را فاش کرد. این پرونده شامل اتهامات سنگینی چون قاچاق و مصرف مواد مخدر، تجاوز، فیلم‌برداری پنهانی، قمار غیرقانونی، واسطه‌گری جنسی، فساد پلیس و پول‌شویی بود.

سونگری عضو گروه موسیقی بیگ بنگ اگرچه مالک کلاب نبود، اما به‌عنوان یکی از سرمایه‌گذاران و متهمان اصلی پرونده شناخته می‌شد. او به‌خاطر اتهاماتی چون قمار غیرقانونی، تهیه و اشتراک‌گذاری فیلم‌های غیراخلاقی (از جمله محتوای مربوط به چت‌روم کاکائو‌تاک)، و واسطه‌گری جنسی برای سرمایه‌گذاران خارجی به زندان محکوم شد. گرچه تست مواد مخدر او منفی بود اما به‌دلیل سایر اتهامات به ۱۸ ماه زندان محکوم شد که در نهایت کمتر از این مدت را گذراند.

جونگ جون‌یونگ (خواننده و بازیگر) و چوی جونگ‌هون (گیتاریست گروه FTISLAND) نیز در این پرونده مطرح بودند. این دو نفر به‌ویژه به دلیل حضور در چت‌روم‌های خصوصی کاکائو‌تاک که در آن‌ها از زنان بدون رضایت فیلم‌برداری کرده و این محتواها را بین خود به اشتراک می‌گذاشتند، شناخته شدند. جونگ جون‌یونگ علاوه بر این اتهامات، به‌دلیل آزار جنسی برخی از قربانیان به محاکمه کشیده شد. چوی جونگ‌هون نیز در این چت‌روم‌ها حضور داشت و اتهاماتش شامل کمک به فروش تصاویر خصوصی و سوءاستفاده از موقعیت‌های اجتماعی بود.

این سه نفر جزو چهره‌های معروفی بودند که پس از افشای این رسوایی، به شدت تحت فشار عمومی قرار گرفتند و کار خود را در صنعت سرگرمی از دست دادند. همچنین، اصلاحات گسترده‌ای در قوانین کره‌جنوبی به تصویب رسید تا حمایت بیشتری از قربانیان خشونت جنسی و نقض حریم خصوصی افراد صورت گیرد.

تأثیرات اجتماعی و قانونی

در پی افشای این رسوایی، برخی از چهره‌ها بازداشت و محاکمه شدند و تعدادی از صنعت سرگرمی کنار رفتند. همچنین اصلاحاتی در قوانین برای حمایت بیشتر از قربانیان تصویب شد. فشار عمومی برای شفاف‌سازی در صنعت سرگرمی افزایش یافت و قوانین سخت‌گیرانه‌تری برای حمایت از قربانیان خشونت جنسی و مجازات ناقضان حریم خصوصی تصویب شد.

در نهایت، باید پذیرفت حملات بی‌وقفه به سلبریتی‌ها، آن‌ها را خرد می‌کند؛ اما از سوی دیگر، تقدیس کورکورانه‌ آن‌ها نیز به همان اندازه خطرناک است. تعادل، تنها مسیر منطقی در مواجهه با چهره‌های مشهور است. نباید با هر شایعه‌ای قضاوت کرد، اما اگر خطایی با سند و مدرک ثابت شد، دفاع بی‌منطق خیانتی‌ است به عدالت و انسانیت.

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار