آمریکا بابت تخریبهایی که رژیم صهیونیستی انجام داد، خسارت دهد/ تندروها تاثیری بر روند دیپلماسی ندارند
نماینده ادوار مجلس گفت: مذاکره تنها راه دیپلماسی است اما باید برای آن شروطی قائل شد مثل همین تضمینها برای امنیت و دریافت خسارتهایی که به ایران وارد شده است هر زمان این اتفاق رخ داد ایران پای میز مذاکره خواهد نشست.

علی مطهری، نماینده ادوار مجلس، در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آوش درباره مسیر پیشروی جمهوری اسلامی ایران پس از تحولات اخیر و منازعه میان ایران و اسرائیل و پس از آن آمریکا گفت: «ایران باید یک راه میانه را پیش بگیرد. مذاکره را نباید رد کنیم اما باید شروطی را قائل شویم یکی از آنها ایمن بودن تأسیسات هستهای است. باید ضمانتی بگیریم برای ایمن بودن تأسیسات و همینطور آمریکا بابت تخریبهایی که رژیم صهیونیستی انجام داد، خسارت دهد.»
او گفت: مذاکره تنها راه دیپلماسی است اما باید برای آن شروطی قائل شد مثل همین تضمینها برای امنیت و دریافت خسارتهایی که به ایران وارد شده، هر زمان این اتفاق رخ داد ایران پای میز مذاکره خواهد نشست.
مطهری افزود: ما باید از یکسو غرامت دریافت کنیم و از سوی دیگر آمادگی بازگشت به میز مذاکره را، داشته باشیم.
نماینده ادوار مجلس در رابطه با تأثیر تندروها بر مسیر دیپلماسی و دمیدن بر آتش جنگ از سوی برخی جریانها تصریح کرد: این دیدگاهها تأثیر واقعی و مؤثری بر روند دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران ندارند. تصمیمگیری در این حوزه در اختیار شورای عالی امنیت ملی است که دارای یک قوه عاقله است، این تصمیمات نیز در نهایت با هماهنگی و رعایت چارچوبهای تعیینشده از سوی مقام رهبری اجرایی میشود. بنابراین دیدگاههای افراطی و خارج از عقلانیت سیاسی در مسیر اصلی سیاست خارجی کشور دخیل نیستند و نمیتوانند مانعی برای بازگشت به مسیر دیپلماسی باشند.
او تاکید کرد: در نتیجه اینگونه اظهارات تأثیر قابل توجهی بر تصویر کلی نظام نخواهد داشت.
مطهری با بیان اینکه مسیر دیپلماسی همچنان باز است، گفت؛ حتی در شرایطی که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، حملهای مستقیم علیه تأسیسات ایران انجام داده باز هم امکان بازگشت به مسیر دیپلماسی وجود دارد البته با لحاظ شروط مشخص. پیشتر هم گفتهام مذاکره بهطور مطلق نباید رد شود بلکه باید پس از تحقق شروط مورد نظر آغاز شود. این رویکرد بهویژه از منظر اقناع افکار عمومی داخلی و جامعه جهانی حائز اهمیت است تا چنین تصور نشود که ایران، میز مذاکره را ترک کرده است. ایران باید ظاهر را حفظ کند و نشان دهد زیر میز مذاکره نزده است.
مطهری افزود: میدانیم طرف مقابل بهویژه شخص ترامپ فردی فریبکار و فاقد اعتبار سیاسی است اما حتی در این شرایط نیز میتوان با رعایت شروط و حفظ ملاحظات دیپلماتیک باب مذاکره را گشود. چنانکه پیامبر اسلام نیز با ابوسفیان وارد گفتوگو شد. بنابراین اتخاذ موضعی مبنی بر رَد مطلق مذاکره به نفع کشور نخواهد بود. بلکه اعلام آمادگی مشروط برای مذاکره در آینده رویکردی واقعبینانه و قابل دفاع است. درمجموع مذاکره با شروط حجت با مردم است؛ با ترامپ هم میتوان مذاکره کرد اگر خسارت و تضمین بگیریم.
نماینده ادوار مجلس در پایان تصریح کرد: من احتمال تداوم وضعیت فعلی و ورود ایران به جنگ چندساله را قوی نمیبینم. رژیم اسرائیل در قبال کشورهایی چون سوریه و لبنان با نمایش قدرت رفتار میکند اما جمهوری اسلامی ایران در موقعیتی متفاوت قرار دارد. بعید است این رژیم بخواهد خود را وارد رویارویی جدی با ایران کند و خودش را به دردسر بیاندازد. احتمال از سرگیری فوری حملات از سوی اسرائیل را هم کم میدانم مگر آنکه حوادث خاص و پیشبینینشدهای رخ دهد. البته مردم و نیروهای مسلح کشور باید همواره در آمادگی کامل باشند چراکه رفتار نتانیاهو قابل پیشبینی نیست و نمیتوان به اظهارات او اعتماد کرد. زمانی آمریکا از مذاکره سخن میگوید و در عین حال اقدام به حمله میکند. در نتیجه هوشیاری دائمی یک ضرورت است هرچند که در کوتاهمدت احتمال تشدید تنشها را ضعیف میدانم.