به روز شده در
کد خبر: ۱۶۷۱۲

پرده جدید فشار تروئیکا بر تهران، از «ماشه پلاس» تا احضار سفیر ایران در لندن

دومینوی ایران ستیزی در تروئیکای اروپایی، بعد از فرانسه، به انگلیس رسید تا با احضار سفیر ایران در لندن، به بهانه متهم‌شدن سه شهروند ایرانی تحت «قانون امنیت ملی»، کارزار فشار حداکثری بر تهران را قوت بخشد.

پرده جدید فشار تروئیکا بر تهران، از «ماشه پلاس» تا احضار سفیر ایران در لندن
گروه سیاسی آوش

به گزارش سایت شبکه خبری اسکای نیوز، وزارت‌خارجه انگلیس ساعتی پیش در بیانیه‌ای اعلام کرد، سیدعلی موسوی، سفیر ایران در این کشور را بخاطر صدور کیفرخواست برای این سه نفر شامل مصطفی سپهوند 39 ساله، فرهاد جوادی منش 44 ساله و شاپور قلعه‌علی خانی نوری 55 ساله احضار کرده است. این سه نفر به ادعای انگلیس، متهم شده‌اند خبرنگاران یک شبکه معاند فارسی زبان را هدف قرار داده‌اند.

اتهام زنی انگلیس به این سه نفر، در راستای فشار حداکثری که تروئیکای اروپایی در ماه‌های اخیر در همراهی با آمریکا به دنبال آن است، رقم خورده است. این اقدام همچنین سه روز بعد از نشست ایران با سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان انجام شده است. نشستی که هرچند در روز نخست پس از آن اطلاعات چندانی از آن به دست نیامد اما اکنون گزارش‌هایی درباره این جلسه پر تنش منتشر شده است.

بر اساس این اطلاعات، تروئیکای اروپایی ضمن طرح مواضعی تند علیه ایران، تهدیدات جدیدی را هم مطرح و اعلام کردند، نه فقط مکانیسم ماشه را علیه ایران فعال خواهند کرد که علاوه بر بازگرداندن تحریم‌های مکانیسم ماشه، تحریم‌های جدیدی را نیز علیه تهران اعمال خواهند کرد. آنها همچنین اعلام کرده‌اند، در متن توافق احتمالی آتی ایران و آمریکا باید بندی هم به عنوان «ماشه پلاس» درج شود.

«ماشه پلاس» درخواستی اروپا به این معنا است که اروپا باید همچنان قدرت فعال‌سازی مکانیسم ماشه را داشته باشد تا در صورت تخطی ایران از متن توافق‌هایی که با آمریکا داشته، از آن علیه تهران استفاده کند.

هرچند که به اعتقاد تحلیلگران این درخواست در واقع به معنای آن است که اروپا هم می‌خواهد سهمی از توافق‌های ایران و آمریکا داشته باشد. از نگاه کارشناسان، اروپا از زمانی که دونالد ترامپ آنها را از مذاکرات هسته‌ای کنار گذاشته، در تکاپو هستند تا به هر نحوی که شده، حضور خود در این مذاکرات را تحمیل کنند.

با  این حال با توجه به خودداری رئیس‌جمهوری آمریکا از چنین چیزی، تصمیم گرفته‌اند با بازی در زمین آمریکا و حرکت بر طبق خواسته‌های آن در اعمال فشار حداکثری بر ایران، ترامپ را راضی کنند، آنها نیز سهمی از نتیجه مذاکرات داشته باشند. ضمن اینکه طرح «ماشه پلاس» به آن معنا خواهد بود که آنها چهار سال بعد، فارغ از اینکه چه کسی ساکن کاخ سفید شده باشد، خود قدرت اعمال فشار بر ایران خواهند داشت و از این قدرت برای همراه کردن رئیس‌جمهوری بعدی آمریکا در سیاست‌های آنان در قبال ایران بهره خواهند برد.

ارسال نظر

آخرین اخبار