ناترازیها ناشی از قیمتگذاری دستوری دولت است
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: ناترازیهایی که امروز در کشور با آن درگیر هستیم ناشی از قیمتگذاریهای دستوری دولت است.

نشست هماندیشی چالشهای صنعت آب و فاضلاب کشور، امروز در محل اتاق تهران برگزار شد. در این نشست محمود نجفی عرب رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: ناترازیهایی که امروز در کشور با آن مواجه هستیم ناشی از نویدی است که یک بزرگوار در سال 83 به مردم داد.
وی افزود: او به مردم نوید داد که قیمتها را تثبیت کردیم و اجازه رشد قیمتها را نمیدهیم. به نظر میآید نقطه عطف ناترازیهای آب، گاز و برق ناشی ا زهمین یک جملهای بود که بهعنوان نوید شب عیدی به مردم داده شد.
نجفی عرب گفت: ریشه این ناترازیها از دخالت بیش از حد دولت در حوزه قیمتگذاری دستوری و اقتصاد دستوری نشات گرفته است. سه بخش اصلی زیرساخت کشور که آب، برق و گاز بود، همه دچار بحران شد
وی ادامه داد: جالب است دیروز صحبت هوش مصنوعی در مجلس بود و این تکنولوژی یکی از ضروریات و واجباتی است که کشور باید به آن بپردازد. حضرت آقا هم اشارات زیادی به این موضوع داشته است.
افزایش سهم کشور در اقتصاد دیجیتال
رئیس اتاق بازرگانی تهران توضیح داد: بر اساس برنامه و هدف تعیین شده، قرار است سهم ما در اقتصاد دیجیتال از 7.5 به 15 درصد برسد و در آینده جزء 10 کشور پیشتاز صنعت دیجیتال باشیم.
وی ادامه داد: در حوزه نرمافزاری خوشبختانه دانشمندان خوبی در کشور داریم. نیروهای جوان و مسلطی در این رشته در کشور داریم که متاسفانه شاهد مهاجرت بخشی از آنها هستیم.
نجفی عرب افزود: آنچه در جهان در رابطه با بحث هوش مصنوعی مطرح است، بحث رشد 35 درصدی است. ما با حدود 15 درصد رشد میخواهیم در رتبه اول قرار گیریم. حتی اگر به این هدف 15 درصدی هم دست یابیم، هدف بزرگی است
وی افزود: اگر بخواهیم به اهداف هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال برسیم، نیاز به برق داریم. بهطور متوسط بین پنج تا 10 کیلووات ساعت در دادهپردازی معمولی مصرف برق داریم. در دادهپردازی دیجتال و رفتن به سمت هوش مصنوعی حداقل 60 کیلووات ساعت مصرف برق خواهد بود.
نجفی عرب ادامه داد: یکی از زیرساختهای جدی برای برنامهریزی در راستای توسعه هوش مصنوعی بخش برق است. متاسفم که بهطور رسمی در کشور اعلام شد که بخش سیمان و فولاد تولیدشان قطع شده و این موضوع باعث رشد قیمت سیمان و فولاد شد. اگر شرایط را مهار نکنیم، این داستان مشکل ساز میشود. این دو محصول برای توسعه کشور از ضروریات است.
وی اضافه کرد: برق سایر بخشهای صنعتی کشور هم شرایط مطلوبی ندارد. اطلاع دارم که وزیر نیرو و صمت توافقنامهای در 12 اردیبهشت امضا کردند. این توافقنامه 28 بند دارد. گفته شده است که یکی از بندها این است که برقی که بخش صنعت تولید میکند، در اختیار وزارت صمت قرار میگیرد. 54 درصد برق کشور را این بخش تولید میکند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: اکنون تا جایی که اطلاع داریم، در بندهایی که دوستان امضا کردند، گفتهاند که صنعت دارو اصلا برقش قطع نشود. در یکی از شهرکهای صنعتی که تعداد زیادی شرکت داروسازی دارد، دو روز در هفته برق قطع است. دو روز هم از 6 بعد از ظهر تا هفت صبح شاهد قطعی برق هستند و این توافقنامه هم اجرا نمیشود.
وی افزود: ما مشکل تامین برق را درک میکنیم. نیروگاههای آبی به دلیل خشکسالی کمتر از 50 درصد ظرفیت میتواند برق تولید کند و به شبکه بدهد.
نجفی عرب گفت: با چنین معضلاتی روبرو هستیم ولی میخواهیم به رشد هشت درصدی در برنامه هفتم توسعه دست یابیم. 52 درصد این رشد قرار است از محل تامین سرمایه و 2.8 درصد از محل بهرهوری محقق شود. وقتی برق نداریم، بهرهوری هم نخواهیم داشت. ماشینآلات هم شرایط مطلوبی ندارد و از نظر زیرساختی شرایط مناسبی نداریم.
وی یکی از بحثهای مطرح شده در جلسه امروز را موضوع آب و فاضلاب اعلام کرد و افزود: امیدوار هستیم که بتوانیم مشکل را در حد بضاعت خود حل کنیم.