به روز شده در
کد خبر: ۱۳۶۴۰

عوارض جسمی و روانی گل

ماده‌ای مخدر که برعکس نام زیبا و فریبنده‌اش باعث اختلال در کارکرد مغز می‌شود و با آن که عوارض جسمی و روانی فراوانی دارد، طرفداران زیادی هم دارد و پرمصرف‌ترین مخدر بین جوانان و نوجوانان ایرانی است.

عوارض جسمی و روانی گل

برخلاف تصور رایج، مخدر گل اعتیادآور است و وابستگی روانی شدیدی ایجاد می‌کند و ترک آن می‌تواند با علائمی مثل اختلال خواب، اضطراب و افسردگی همراه باشد.

پای «گل» از اوایل دهه ۱۳۹۰ به ایران باز شد و خیلی زودجای خودرا بین بچه‌ دبیرستانی‌ها باز کرد. کافی است در پارک‌ها قدم بزنید یا از نزدیکِ محافل نوجوانان رد شوید تا ببینید بویی متفاوت از بوی سیگار همه جا پخش شده است.

گل با آن که عوارض جسمی و روانی فراوانی دارد، طرفداران زیادی هم دارد و پرمصرف‌ترین مخدر بین جوانان و نوجوانان ایرانی است. اما این ماده مخدر چیست و چرا این‌ همه طرفدار دارد؟ آیا واقعاً طبق باور عُموم، بی‌ضرر است؟

این‌که چرا گل بین جوانان و نوجوانان دنیا از جمله ایران محبوبیت دارد، به عوامل متعددی برمی‌گردد که مهم‌ترین آنها دسترسی آسان به دلیل تولید نسبتاً ساده و عرضه گسترده، ارزان بودن، حس کنجکاوی، فشار همسالان، سرخوشی کاذب و شادی موقت ناشی از مصرف گل، احساس متفاوت بودن و البته تبلیغات غلط و فریبنده درباره اعتیادآور نبودن گل و ناآگاهی درباره خطرات گل است.

طبق آمارها ۵۱/۹ درصد مصرف‌کنندگان گل در ایران بین ۱۵ تا ۲۹ سال سن دارند.بعد از کشیدن گل چه اتفاقی می‌افتد؟ مصرف گل عوارض کوتاه‌مدت و بلندمدتی بر جسم و روان دارد و علتش هم میزان بالای THC در آن است. THC با تأثیر بر گیرنده‌های مغز، عملکرد حافظه، یادگیری، هماهنگی حرکتی و احساسات را مختل می‌کند.

ماریجوانا بیش از ۴۰۰ ماده شیمیایی مضر مثل THC دارد که موجب اختلال در کارکرد مغز می‌شود. افزایش ضربان قلب (تا ۳ ساعت بعد از مصرف)، خشکی دهان، قرمز شدن چشم‌ها، اختلال در هماهنگی حرکتی و تعادل، افزایش اشتها و گاهی کاهش آن، سرگیجه و تهوع از مهم‌ترین عوارض کوتاه‌مدت جسمی ناشی از کشیدنِ گل هستند.

سرخوشی و خنده بی‌دلیل، توهم و هذیان‌گویی (به خصوص در دوزهای بالا)، اضطراب، وحشت‌زدگی و پارانویا و اختلال در حافظه کوتاه‌مدت و از یاد بردن اتفاقات و اختلال تمرکز هم از عوارض کوتاه‌مدت روانی مصرف گل هستند.

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار