به روز شده در
کد خبر: ۲۹۱۸۱
سخنگوی صنعت آب اعلام کرد:

تخصیص 100 همت اعتبار با وجود نیاز دو هزار همتی برای اجرای پروژه‌ها

سخنگوی صنعت آب گفت: اجرای پروژه‌های اولویت‌دار حوزه آب دو هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد اما تخصیص بودجه امسال ما حدود 100 همت است.

تخصیص 100 همت اعتبار با وجود نیاز دو هزار همتی برای اجرای پروژه‌ها

عیسی بزرگ‌زاده در نشست خبری سخنگوی صنعت آب که امروز در شرکت مدیریت منابع آب برگزار شد، بیان کرد: در سال آبی جاری که از مهر ماه شروع می‌شود، تا 27 تیرماه 147 میلیمتر بوده است. این میزان بارش نسبت به بلند مدت 38 درصد عقب است و نسبت به سال خشک گذشته 40 درصد عقب است.

او افزود: سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر وخوزستان بین 50 تا 70 درصد کم بارشی داشته‌اند و به ترتیب رتبه اول تا چهارم کم بارشی را دارند. زنجان و گیلان زیر 10 درصد کم بارشی دارند و در ردیف استان‌های نرمال هستند.

بسیاری از نواحی کشور از جمله تهران در پنجمین سال پیاپی خشکسالی قرار دارد و در دوره بلند مدت دومین سال خشک در سراسر کشور سپری می‌شود.

سخنگوی صنعت آب گفت: با متوالی شدن خشکسالی، انباشتگی خشکسالی رخ می‌دهد و منجر به بروز خشکسالی القایی خواهد شد. مدیریت منابع با تکرار خشکسالی القایی سخت‌تر می‌شود.

او توضیح داد: به‌طور میانگین مجموع ورودی همه سدهای کشور 22 میلیارد و 760 میلیون متر مکعب از ابتدای سال آبی جاری بوده است. میزان ورودی نسبت به سال قبل 43 درصد عقب هستیم اما با مدیریت منابع آب مخزن، در حال حاضر موجودی سدها 26 درصد نسبت به سال قبل عقب است.

بزرگ‌زاده یادآور شد: در سدهای استقلال، شمیل و نیان و سرنی عقب افتادگی جدی داریم. سد استقلال 77 درصد عقب است و شمیل و نیان هم 100 درصد عقب هستند.

او ادامه داد: 24 استان کشور دچار تنش آبی است و به‌طور کلی 50 شهر در این استان‌ها دارای تنش آبی هستند که برای مدیریت تنش آبی آنها، وزارت نیرو 169 پروژه را تعریف کرده است. این شهرها بزرگ و کوچک هستند.

سخنگوی صنعت آب افزود: مهمترین شهر دارای تنش، تهران آبی است که از آبیک قزوین شروع می‌شود، کل استان البرز و کل استان تهران را در بر می‌گیرد و جمعیت آن بیش از 22 میلیون نفر است. رتبه‌های بعدی متعلق به مشهد، اصفهان، اراک، ساوه، تبریز، بانه و بندر عباس است.

او ادامه داد: به‌طور کلی 567 طرح در بخش آب و آبفا داریم که 272 طرح اولویت‌دار هستند و دردولت چهاردهم مورد توجه خواهند بود. در سال 1404، 105 طرح در نظر گرفتیم که 60 همت اعتبار به آن تخصیص داده شده است و شاید با ردیف‌های متفرقه تخصیص به 100 همت برسد اما ما نیاز به دو هزار همت منابع مالی نیاز داریم. به این ترتیب اجرای پروژه‌ها 20 سال طول می‌کشد.

وضعیت نامناسب سدهای تهران

بزرگ‌زاده گفت: در تهران آبی نیمی از آب از طریق منابع سطحی و نیمی از منابع زیرزمینی تامین می‌شود. سدهای طالقان و امیرکبیر سامانه غرب لار لتیان و ماملو سامانه شرق تهران را تامین می‌کنند. سهم سدها در تامین آب تهران آبی متفاوت است.

او اضافه کرد: سد امیرکبیر نسبت به سال قبل 68 میلیون متر مکعب عقب است. لار و لتیان به ترتیب 21 و 26 میلیون متر مکعب و ماملو 26 میلیون متر مکعب عقب است و سرجمع 171 میلیون متر مکعب این سدها عقب هستند. طالقان هم 106 میلیون متر مکعب نسبت به سال قبل عقب است.

سخنگوی صنعت آب توضیح داد: درصد پرشدگی سدهای تهران 21 درصد است و نیمی از سدهای تهران هم رسوب است. بنابراین اگر مدیریت مصرف نداشته باشیم، تامین آب مشکل می‌شود. سدهای تهران حجمی ندارند و اگر مدیریت مصرف نکنیم، تامین رفاه آبی شهروندان دچار مشکل می شود. باید شرایط را درک کنیم و ملاحظه یکدیگر را بکنیم که شرایط سخت نشود.

شهرداری چاه‌های باکیفیت را تحویل دهد

بزرگ‌زاده بیان کرد: تهران 700 چاه دارد که 55 چاه قابلیت تامین آب شرب دارد. توان تخلیه این چاه‌ها 160 میلیون متر مکعب در سال است. چاه‌های دارای قابلیت شرب که اکنون در فضای سبز استفاده می‌شود باید در اختیار وزارت نیرو قرار گیرد.

او درباره اقدامات مدیریت مصرف افزود: در تهران 33 هزار و 382 انشعاب غیر مجاز شناسایی شده است. 496 عدد از اماکن و فضای سبز به تجهیزات کاهنده مجهز شده‌اند. هزار و 396 دستگاه اجرایی به ادوات کاهنده مجهز شده‌اند. 85 هزار و 145 پمپ بدون مخزن شناسایی شده‌اند.

سخنگوی صنعت آب درباره اجرای پروژه‌های علاج بخشی تهران گفت: دو پروژه در خط بیلقان و سد لار اجرا شد. پروژه سد لار در سال 1406 وارد مدار می‌شود. بیلقان تا انتهای شهریور وارد مدار خواهد شد. دو ونیم مترمکعب بر ثانیه به تصفیه خانه کرج وارد خواهد شد. هر دو پروژه 240 میلیون متر مکعب به ظرفیت آبی منطقه اضافه می‌کند.

مشکلات کیفی آب را گزارش کنید

سخنگوی صنعت آب در پاسخ به آوش درباره بروز بحران در کیفیت آب طی سال‌های خشک گفت: بیش از هزار واحد آزمایشگاهی فعال در کشور مخصوص آب شرب داریم. در تهران هم اکیپ‌های ثابت و غیر ثابت برای بررسی آب شرب داریم.

او افزود: آب شربی که استفاده می‌کنید، من و خانواده‌ام هم استفاده می‌کنم و همه در سراسر کشور استفاده می‌کنند. استانداردهای کیفی خط قرمز ماست و اگر مردم چنین مشکلی دیدند، به سرعت رسیدگی می‌شود.

بزرگ‌زاده گفت: کیفیت چیزی است که با اعمال هزینه قابل حل است اما کمیت را نمی‌توانیم با پول حل کنیم و به راحتی قابل جبران نیست. ولی کیفیت را با سرمایه‌گذاری می‌توان حل کرد.

ارسال نظر

آخرین اخبار