به روز شده در
کد خبر: ۱۵۳۰۹

موحد: بازنگری در بومی‌گزینی و انتصاب مدیران ناکارآمد ضروری است

نایب‌رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با انتقاد از انتصابات غیرتخصصی، خواستار بازنگری در سیاست‌های بومی‌گزینی برای رفع بیکاری در کهگیلویه شد.

موحد: بازنگری در بومی‌گزینی و انتصاب مدیران ناکارآمد ضروری است

محمد موحد نایب رییس کمیسیون اصل نود در جلسه علنی امروز مجلس در نطق میان دستور خود گفت: خداوند نعمت‌های فراوانی همچون آب، زمین، معادن، نفت، آثار باستانی و تاریخی و نیروی انسانی را به استان کهگیلویه و بویراحمد عطا کرده است. با این حال، به‌دلیل سیاست‌های اجرایی نادرست و بی‌توجهی به آمایش سرزمینی، مردمی که در ادوار مختلف تاریخ، تأمین منابع و امنیت کشور را برعهده داشته‌اند و در تمامی عرصه‌های انقلاب اسلامی، به‌ویژه دوران دفاع مقدس، پیشتاز بوده‌اند، امروز با مشکلات و معضلات گسترده‌ای مواجه‌اند.

وی خطاب به رییس جمهور گفت: امروز بیش از هر زمان دیگری کشور به وحدت و انسجام نیاز دارد. اما آن‌چه اهمیت دارد، تحقق این شعار در میدان عمل، به‌ویژه در سطوح مدیران میانی و عملیاتی است اما این شعار زیبا در بستر نظام اداری کشور رنگ می‌بازد.

این نماینده مجلس گفت: در شرایطی که انتظار می‌رود رییس جمهور از مدیران کارآمد، دلسوز، متعهد و پاکدست در دستگاه‌های اجرایی استفاده کند. در عمل شاهد حذف بسیاری از متخصصان و مدیران با تجربه و متعهد و در مقابل، انتصاب مدیرانی اصطلاحا اتوبوسی، فاقد تجربه و صلاحیت و بدون رعایت اصل شایسته‌سالاری هستیم.

وی افزود: در دولت به‌ویژه در شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی، گاه مدیرانی منصوب می‌شوند که علاوه بر نداشتن تخصص اعتقادی به این دولت ندارند و معتمد مردم‌ نیز نیستند. این امر نه‌تنها کمکی به بهبود اوضاع نمی‌کند بلکه موجب رکود یا حرکت لاک‌پشتی در اجرای پروژه‌ها و عدم بهره‌برداری صحیح از منابع اندک دولتی می‌شود. متأسفانه مجموعه‌ای از مدیران زیرمجموعه آن‌چنان درگیر عزل و نصب افراد شده‌اند که از وظایف اصلی خود چون اجرای پروژه‌ها، تولید و جذب سرمایه‌گذار غافل مانده‌اند.

نماینده کهگیلویه و بهمئی با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه اش گفت: اگر دولت تنها سرمایه‌های طبیعی و تاریخی این سرزمین را به خود آن بازگرداند، این منطقه به‌سرعت از بن‌بست و استضعاف رهایی خواهد یافت.

وی مهم‌ترین معضل حوزه انتخابیه خود را بیکاری جوانان عنوان و اظهار کرد: لازم است در تعاریف مفاهیمی همچون بیکاری و بومی‌گزینی بازنگری جدی صورت گیرد. بیکاری یک مسئله ساختاری در اقتصاد کشور است و باید به عنوان یک معضل ملی تلقی شود. همان‌گونه که نفت، گاز، آب و منابع طبیعی، منابع ملی محسوب می‌شوند، بیکاری نیز باید در همین سطح مورد توجه قرار گیرد.

موحد بیان کرد: متأسفانه، جوانان مستعد کهگیلویه صرفاً به‌دلیل اصالت بومی، از شرکت در آزمون‌های استخدامی و بهره‌مندی از فرصت‌های شغلی در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و صنایع معدنی محروم‌اند. حداقل خواسته این جوانان، داشتن امکان رقابتی عادلانه با سایر متقاضیان اشتغال است. از این‌رو ضروری‌ست که در مفاهیم و مقررات مربوط به بومی‌گزینی، بازنگری جدی و عادلانه صورت پذیرد.

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار