به روز شده در
کد خبر: ۱۵۴۱۱

"کرامر علیه کرامر" روایتی ماندگار از عشق، تنهایی و رشد انسانی

با درگذشت رابرت بنتون، کارگردان فیلم «کرامر علیه کرامر»، به یاد می‌آوریم اثری را که با روایتی عمیق و انسانی، دل‌ها را تکان داد و اسکار را برد. داستان پدری که پس از ترک همسرش، مسیر دشوار پدر خوبی بودن را می‌آموزد، اما بازگشت مادر، همه چیز را زیر سوال می‌برد.

"کرامر علیه کرامر" روایتی ماندگار از عشق، تنهایی و رشد انسانی

به بهانه درگذشت رابرت بنتون، کارگردان و فیلمنامه‌نویس فیلم «کرامر علیه کرامر»،  یادی کنیم از یک اثر درخشان‌ سینمایی او که نه‌تنها برنده جایزه اسکار شد، بلکه هنوز هم قلب تماشاگر را می‌لرزاند. فیلمی که بی‌هیاهو، اما با دقت و ظرافت، انسانی‌ترین بحران‌های زندگی را به تصویر می‌کشد.

کتاب کرامر علیه کرامر داستان مردی را روایت می‌کند که با همسرش زندگی عاشقانه‌ای را آغاز می‌کند و صاحب فرزند می‌شوند. ما روند آشنایی این دو را در کتاب دنبال می‌کنیم و حتی دلایل سرد شدن رابطه‌شان را از نگاه زن داستان درمی‌یابیم. در نهایت، زن به عنوان مادر و همسر، خانه را ترک می‌کند و کرامر، ناچار می‌شود کودک کم‌سن‌وسالش را به تنهایی بزرگ کند.

جدا از سوال‌هایی که کودک درباره نبودن مادر می‌پرسد و خلأ احساسی‌ای که در وجودش شکل گرفته، کرامر نیز با شرایط دشواری روبه ‌رو می‌شود.

 مردی که غرق کار بود، حالا از برنامه‌هایش عقب می‌ماند، مسیر پیشرفت شغلی‌اش سد می‌شود و حتی در نهایت از کار اخراج می‌شود.

رسیدگی هم‌زمان به فرزند و مسائل شغلی برای او آسان نیست. اما در همین مسیر سخت، او و پسرش فرصتی پیدا می‌کنند تا رابطه‌ای عمیق‌تر و صمیمی‌تر بسازند. درست زمانی که زندگی دو نفره را یاد می‌گیرند و نقش پدر را جایگزین نقش غایب مادر می‌کنند، مادر برمی‌گردد تا حضانت فرزندش را بگیرد.

برای کودکی که هم دلتنگ مادر است و هم رابطه‌ی تازه و گرم با پدرش را نمی‌خواهد از دست بدهد، این اتفاق پر از تضاد، گیج‌کننده و ترسناک است.

در دادگاه، ما دلایل زن را برای رفتن می‌شنویم. او از این‌که نتوانسته بود مانند همسرش زندگی مستقلی داشته باشد، دل‌زده بود. آرزوهایش برای داشتن شغل و هویت شخصی نادیده گرفته شده بود و کرامر، تنها خستگی‌هایش را بعد از کار برای او می‌آورد؛ بی‌آن‌که گوش شنوایی برایش باشد.

در این نقطه از داستان، مخاطبی که تا آن لحظه شاید همسر را قضاوت می‌کرد، دچار تردید می‌شود و گرفتن طرف یکی از آن‌ها آسان نیست.

همین واقع‌گرایی و پرداختن به احساساتی آشنا برای همه، این اثر را خاص و به‌یادماندنی کرده است.

با جرأت می‌توان گفت که اقتباس این اثر، یکی از بهترین نمونه‌های اقتباس ادبی به سینماست.

 فیلم با مدیریت زمان، تمام احساسات و چالش‌ها را به تصویر می‌کشد. گرچه کتاب، جزئیات بیشتری دارد، اما فیلم هیچ نکته‌ی مهمی را از قلم نمی‌اندازد و همه‌چیز را آن‌گونه که باید، نمایش می‌دهد.

اگر به دنبال درامی انسانی، احساسی و عمیق هستید، کرامر علیه کرامر را از دست ندهید؛ چه در قالب کتاب، چه در قالب فیلم. هر دو نسخه، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی از فهم انسان، شکست، رشد و مهرورزی‌اند.

 

 

 

ارسال نظر

آخرین اخبار