خانه پدری جلال آل احمد مقصد گردشگری هنری میشود
«خانه پدری جلال آل احمد» نه تنها محل زندگی خاندان آل احمد بوده، بلکه اکنون به همت محبوبه کاظمی دولابی، مدیر مسئول نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی ـ اسلامی ترانه باران با تاکید بر توسعه گردشگری هنری در حال تبدیل شدن به یک موزه فرهنگی و هنری است

به گزارش آوش در دل محله سنگلج تهران، جایی که تاریخ و فرهنگ به هم گره خوردهاند، خانهای تاریخی که داستانی پر از خاطرات و اندیشهها را در خود نهفته، قرار دارد؛ «خانه پدری جلال آل احمد» نه تنها محل زندگی خاندان آل احمد بوده، بلکه اکنون در حال تبدیل شدن به یک موزه فرهنگی و هنری است که به زوی درهای آن باز میشود.
این خانه متعلق به آیتالله حاج سیداحمد طالقانی، روحانی متنفذ و سیاسی در دوره رضا شاه پهلوی و پدر جلال آل احمد است که در زمان احمدشاه قاجار ساخته شده است. با بازسازیهای اساسی در سال ۱۳۰۸، این بنا به مکانی تبدیل شد که سید احمد طالقانی در سال ۱۳۱۰ به آن نقل مکان کرد.
به همت سیده محبوبه کاظمی دولابی، توسعهگر فرهنگی، این خانه تاریخی دوباره جان گرفته است. او با هدف توسعه گردشگری هنری و صیانت از میراث فرهنگی با جمعآوری مستندات تاریخی و استفاده از منابع هنری اصالت محور و تمدنی ایرانی ـ اسلامی، پروژه احیا و مرمت این بنا را از سال ۱۳۹۹ با شرکت در مزایده آغاز کرد با وجود چالشهای بسیار، توانست مراحل مرمت این بنای تاریخی را که از اسفند ۱۴۰۱ در محله ناامن و آسیبدیده سنگلج شروع کرده بود به مراحل پایانی برساند. درهای این خانه تاریخی به زودی به عنوان «خانه موزه پدری جلالآلاحمد» و مرکز فرهنگی و هنری به روی علاقمندان به تاریخ و هنر ایران باز میشود.