به روز شده در
کد خبر: ۱۸۴۸۳
مدیرعامل ایران ترانسفو اعلام کرد:

50 درصد صرفه‌جویی ارزی با ساخت سیستم یکپارچه تجهیزات نیروگاه خورشیدی

مدیرعامل ایران ترانسفو از صرفه‌جویی 50 درصدی ارزی با ساخت سیستم یکپارچه تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی در ایران خبر داد.

50 درصد صرفه‌جویی ارزی با ساخت سیستم یکپارچه تجهیزات نیروگاه خورشیدی
گروه اقتصادی آوش

مهدی صادقی، مدیرعامل ایران ترانسفو، در مراسم رونمایی از سیستم یکپارچه تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدیAll in one توان نامی از KVA 400 تا MVA 10 که در محل شرکت توسعه پست‌های ایران ترانسفو برگزار شد، بیان کرد: شرکت ایران ترانسفو 58 سال سن دارد و با سرمایه‌گذاری مشترک خارجی شروع شده اما امروز تمام دستاوردهایش حاصل دسترنج مهندسان و کارگران کشورمان است و به دانش فنی بومی دست یافتیم.

او از هدف‌گذاری در دو بخش این مجموعه خبر داد و افزود: برای توسعه پرتفو به انرژی تجدیدپذیر توجه کردیم. برای توسعه فعالیت شرکت تمرکز زیادی کردیم و تلاش کردیم با بومی‌سازی تجهیزات، از خروج ارز جلوگیری کنیم.

صادقی ادامه داد: حوزه دوم افزایش عمق بخشی در حوزه زنجیره مس است. 30 درصد بهای تمام شده ما در مس است.

او به تشریح نقشه راه حوزه تجدیدپذیر در این مجموعه صنعتی پرداخت و افزود: ماموریت ما تولید، تامین، نصب، راه‌اندازی و بهره‌برداری از نیروگاه‌های تجدیدپذیر در کشور خواهد بود.

مدیرعامل ایران ترانسفو ادامه داد: 34 هزار مگاوات پروانه برای ایجاد نیروگاه تجدیدپذیر در کشور صادر شده است. 10 هزار مگاوات منتهی به قرارداد شده و پروژه‌ها جلو می‌رود.

او گفت: ظرف دو سال برای 10 هزار مگاوات قرارداد، سالانه نیاز به 6 هزار مگاولت آمپر ترانس داریم. پنج هزار مگاولت ترانس بزرگ هم نیاز است. ما 33 درصد توان ساخت داخل را در حوزه تجدیدپذیر به عهده داریم. 19 درصد برنامه توسعه داریم که مرکزش شرکت توسعه پست‌های ایران ترانسفو است.

صادقی اضافه کرد: ما 48 درصد تجهیزات را از خارج گروه تامین می‌کنیم که شامل پنل خورشیدی، اینورتر و سایر تجهیزات است.

او توضیح داد: اگر اکوسیستم ایران ترانسفو شکل بگیرد، مجموعه ایران ترانسفو و سایر سازندگان بالای 80 درصد از خروج ارز جلوگیری می‌کنند.

مدیرعامل ایران ترانسفو با تشریح وظایف سه شرکت زیر مجموعه این شرکت در حوزه انرژی تجدیدپذیر بیان کرد: سال گذشته شرکت توسعه انرژی‌های ترانسفو را طراحی کردیم. اکنون یک فاز 10 مگاواتی نیروگاه تجدیدپذیر در دست اجرا دارد. این شرکت می‌تواند مشاوره تخصصی به افرادی که مایل به حضور در عرصه انرژی تجدیدپذیر هستند، ارائه دهد. همچنین می‌تواند نیروگاه‌دار بشود و بهره‌برداری از نیروگاه را هم به عهده خواهد گرفت.

او درباره برنامه‌ریزی برای تکمیل زنجیره ارزش انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: تا هزار مگاوات در کلیدخانه ظرفیت داریم و اگر سفارش‌گذاری شود تا دو هزار مگاوات هم امکان افزایش این ظرفیت وجود دارد. ما تا هزار مگاوات سازه پنل را می‌توانیم تولید کنیم. در حوزه ترانسفورماتور اکنون تا 6 هزار مگاوات ظرفیت داریم. امکان افزایش ظرفیت تا 9 هزار مگاوات هم وجود دارد.

صادقی تاکید کرد: اگر ترانسفورماتور توزیع برای انرژی تجدیدپذیر بخواهید از خارج وارد نکنید. قادر به تامین ترانسفورماتور تا 20 مگاوات طی دو ماه با عقد قرارداد هستیم. با این روش 70 درصد صرفه‌جویی ارزی رخ می‌دهد. برای نیروگاه بالای 20 مگاوات بر اساس کلید بین چهار تا 6 ماه ترانس تحویل می‌دهیم. مرحله اتصال به شبکه در انتهای کار نیروگاه تجدیدپذیر قرار دارد و به ما فرصت تامین تجهیزات را می‌دهد.

او گفت: تاکنون 1300 مگاوات نیروگاه خورشیدی در کشور نصب شده است و تجهیزاتش را ما داده‌ایم. در سال 1303، 310 دستگاه به ارزش 749 MVA تامین کردیم و در سال جاری هم 70 درصد نیاز داخل را در ترانسفورماتور و سایر تجهیزات تامین کرده‌ایم.

مدیرعامل ایران ترانسفو با اشاره به لیست شرکت‌هایی که نیازهایشان را از ایران ترانسفو تامین کرده‌اند، بیان کرد: کاری که امروز رونمایی می‌شود اولین نمونه در کشور ماست. توسط مهندسان ایرانی این کار انجام شده است. حدود 50 درصد صرفه‌جویی ارزی دارد زیرا تجهیزات از داخل تامین می‌شود.

او افزود: در فاز یک 250 مگاوات امکان تامین دستگاه یکپارچه را داریم. اگر سفارش‌گذاری شود، می‌توانیم این ظرفیت را افزایش دهیم.

تولید محصول نوآورانه

امیر نجفی مدیر عامل شرکت توسعه پست‌های ایران ترانسفو نیز در این مراسم گفت: ما یک محصول نوآورانه با تلاش همکاران‌مان تقدیم بازار کردیم.

او با طرح این پرسش که چالش اصلی در احداث نیروگاه خورشیدی چیست، افزود: مهمترین چالش در احداث نیروگاه خورشیدی سرعت عمل و تسریع در احداث نیروگاه خورشیدی است. محصول تولیدی ما این مشکل را حل می‌کند.

نجفی توضیح داد: ناترازی انرژی در کشور زیاد است و به دنبال احداث سریع نیروگاه‌های خورشیدی هستیم. اگر همه تجهیزات خود را در یک قالب به صورت فناورانه در داخل تامین کنیم، هزینه نصب و راه‌اندازی کاهش می‌یابد.

او افزود: نیروگاه‌های خورشیدی سه دسته هستند. یک گروه مستقیم به شبکه متصل هستند. یک گروه مستقل از شبکه برق هستند و از باطری برای ذخیره خورشید استفاده می‌کنند. دسته سوم هم هیبریدی هستند که ترکیبی از دو نوع نیروگاه متصل به شبکه و منفصل از شبکه است.

مدیرعامل شرکت توسعه پست‌های ایران ترانسفو با تشریح تجهیزات نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه بیان کرد: ما دستگاه رول فورمینگ را خریداری کردیم و به زودی در شرکت توسعه پست نصب خواهد شد. با راه‌اندازی آن همه تجهیزات انرژی خورشیدی را تولید خواهیم کرد.

او افزود: ما در شرکت توسعه پست می‌توانیم پنل خورشیدی را هم تامین کنیم. ما توانایی داریم که اینورترهای مورد نیاز انرژی خورشیدی را به صورت ساخت داخل و مونتاژی تولید کنیم.

نجفی درباره سیستم یکپارچه تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی گفت: این سیستم دو نوع است. یک نوع به شبکه موجود و شبکه سراسری وصل می‌شود و می‌تواند از شبکه برق بگیرد و به شبکه برق بدهد. نوع دوم که ما در این شرکت ساختیم مستقیم می‌تواند از پنل‌های خورشیدی برق را دریافت کرده و پس از تبدیل به شبکه بدهد.

مدیرعامل شرکت توسعه پست‌های ایران ترانسفو درباره مزایای استفاده از محصول رونمایی شده توضیح داد: نصب این تجهیزات خیلی راحت است. امور فنی مهندسی که برای احداث نیروگاه خورشیدی لازم است از قبل روی دستگاه دیده شده است.

او افزود: پیمانکاران نیروگاه‌های خورشیدی چالش بزرگی در تسریع اجرای پروژه دارند که ما این مشکل را برای آنها حل کرده‌ایم. این دستگاه حملش آسان است و تمام اجزا در یک پکیج فشرده ادغام شده‌اند. در فضای نصب هم صرفه‌جویی می‌شود. امکان اتصال ساختارها به یکدیگر و امکان توسعه هم وجود دارد.

ارسال نظر

آخرین اخبار