بزرگداشت فردوسی در ایروان؛ پاسداشت زبان فارسی و میراث شاهنامه
به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی، دانشگاه دولتی ایروان میزبان مراسمی با حضور اساتید، زبانآموزان و سفیر ایران در ارمنستان بود.

به مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، مراسمی با حضور اساتید، زبانآموزان و علاقهمندان به زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دولتی ایروان و سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان برگزار شد.
در آغاز مراسم، روبن ملکونیان، رئیس دانشکده شرقشناسی دانشگاه دولتی ایروان بر اهمیت ویژه این رویداد تأکید کرده و گفت: برگزاری این کنفرانس در سالنی به نام فردوسی از اهمیت خاصی برخوردار است. زمانی که این سالن توسط سفارت ایران افتتاح شد، میدانستم که روزی شاهد ارائه ادبیات فارسی و تحلیل آثار فردوسی در این سالن خواهیم بود. امروز و در این کنفرانس، ما میراث ادبی فردوسی را تقدیس خواهیم کرد.
سپس مهدی سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان طی سخنانی درباره جایگاه زبان فارسی و شاهکار شاهنامه فردوسی به ایراد سخن پرداخت و در ابتدای سخنان خود توجه حضار را به فیلمی کوتاه در خصوص نام خلیج فارس در اسناد قدیمی کشورهای مختلف جلب کرد و با اشاره به اهمیت تاریخی این نام گفت: «خلیج فارس، خلیج فارس بوده و خواهد بود و هیچ دلال سیاسی نمیتواند تاریخ و جغرافیا را دگرگون کند.»
سبحانی با اشاره به اینکه زبان فارسی یکی از چهار زبان کلاسیک جهان است، زبان فارسی را زبان عشق، احساس، زیبایی، دلبری، فرهنگ، تمدن، انسانیت، صلح طلبی و در یک کلام زبان زندگی دانست و گفت که به ندرت میتوان در میان زبانهای جهان زبانی همچون فارسی یافت که در آنها آثار ارزشمندی همچون شاهنامه فردوسی، غزلیات حافظ، بوستان و گلستان سعدی، مثنوی مولوی، رباعیات خیام و پنج گنج نظامی خلق شده باشد.
وی شاهنامه را یکی از شاهکارهای نبوغ بشری دانست که در کنار دیگر آثار ادبی همچون ایلیاد هومر، کمدی الهی دانته و آثار شکسپیر بر قله ادبیات جهان ایستاده است.
در این مراسم اساتید برجستهای با سخنرانیها و مقالات متعدد ابعاد مختلف شاهنامه فردوسی را مورد بررسی قرار دادند و حضار با این اثر جاودانه بیشتر آشنا شدند.
در این مراسم همچنین به پاس خدمات پرفسور وسکانیان رئیس کرسی ایران شناسی دانشگاه دولتی ایروان با تقدیم هدیهای از ایشان قدردانی شد.