به روز شده در
کد خبر: ۶۳۹۱
پکن خواهان توسعه همکاری‌های تجاری با اروپا شد

ماهیگیری چین از آب گل‌آلود تعرفه‌های ترامپ

همزمان با اعمال سیاست تعرفه‌ای رئیس جمهوری آمریکا پکن خواهان توسعه همکاری‌های تجاری با اروپا شد.

ماهیگیری چین از آب گل‌آلود تعرفه‌های ترامپ
گروه سیاسی آوش

یکی از محورهای سیاست سیاسی و اقتصادی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، همواره تقابل با چین بوده است اما اکنون پکن قصد دارد از سیاست تعرفه‌ای رئیس جمهوری آمریکا استفاده کند تا برنده این تقابل شود. به همین منظور معاون وزیر بازرگانی این کشور در میانه خشم اروپایی‌ها از تعرفه‌های اعمال شده از سوی ترامپ، در دیدار با همتای مجارستانی خود خبر داد، «کشورش تمایل به افزایش همکاری‌های تجاری با اتحادیه اروپا براساس سیستم تجاری چندجانبه‌ای دارد که سود دو طرف را تضمین کند.» 

بنا بر گزارشی که خبرگزاری رویترز منتشر کرده است، لینگ جی در دیدار با همتای مجارستانی خود در بوداپست تاکید کرده است، «این همکاری به منظور حفظ یک سیستم تجاری چندجانبه مبتنی بر قوانین و ایجاد امنیت برای تجارت جهانی خواهد بود.» وی همچنین گفته است، کشورش قصد دارد با افزایش این همکاری‌ها به تقابل با سیاست‌های قلدرمآبانه و تک قطبی در عرصه سیاست و اقتصاد بپردازد.

در واقع اگر سیاستی که چین در پیش گرفته عملی شود و اروپا آن را بپذیرد -که احتمال آن با توجه به وضعیت اقتصادی قاره سبز کم نیست- پکن در کنار گرفتن ماهی از آب گل‌آلود و رسیدن به سود اقتصادی بیشتر و عقب راندن آمریکا در زمینه اقتصاد، خواهد توانست گوی رقابت را از واشنگتن در زمینه نفوذ سیاسی نیز ببرد و برخلاف آنچه که ترامپ در نظر دارد و در چهار سال نخست ریاست جمهوری‌اش و نزدیک به سه ماهی که از دوره دوم حضورش در کاخ سفید می‌گذرد، به دنبال آن بوده، نفوذ خود را بعد از بخش‌هایی از افریقا و آسیا در اروپا نیز بگستراند.

در همین ارتباط جو مازور، تحلیلگر ژئوپلیتیک در موسسه مشاوره سیاستی تریوم، می‌گوید: «این واقعیت که ترامپ با سیاست‌های تعرفه‌ای خود به طور بالقوه در حال منزوی کردن بسیاری از شرکای تجاری ایالات متحده است، مطمئناً بر سیاست او در مورد چین تأثیر بسیاری خواهد داشت و آن را تضعیف خواهد کرد. همچنین ممکن است به چین اجازه دهد با دیگر کشورهایی که با تعرفه‌های ترامپ مواجه هستند، درد مشترکی پیدا کند و حداقل سایر کشورها را تشویق کند تا روابط خود را با چین ترمیم کنند.»

اسکات کندی، کارشناس چین در مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی واشنگتن، نیز نظری مشابه دارد و معتقد است، سیاست تجاری دولت ترامپ می‌تواند به اقتصاد ایالات متحده آسیب برساند و روابط با کشورهای همفکر را از بین ببرد. کندی می‌گوید: «من واقعاً نگران هستم در نهایت کاملاً منزوی شویم.»

لیزی لی از کارشناسان مرکز تحلیل چین در موسسه سیاست جامعه آسیا هم در تحلیلی می‌گوید: «تعرفه‌های جهانی می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد. بویژه که باید به آن سایر اقدامات دولت ترامپ در عقب‌نشینی از قدرت نرم مانند قطع کمک‌های خارجی و لغو رادیو آزاد آسیا را نیز افزود. این وضعیت ممکن است بیش از آنچه در نظر گرفته شده به سود چین باشد.»

شاید چنین هشدارهایی بود که باعث شد ترامپ همزمان با خشم جهانی از تعرفه‌هایی که اعلام کرده، خطاب به چین پیشنهاد دهد اگر به بایت دنس، مالک تیک تاک، اجازه دهد تا نیمی از سهام این شرکت را به آمریکا واگذار کند، شاید از میزان تعرفه‌های این کشور بکاهد. او همچنین اعلام کرده حاضر است درباره میزان تعرفه‌ها با هر کشوری که بخواهد به مذاکره بنشیند تا بحران اقتصادی آن کشور برطرف شود. اما باید دید مذاکره‌ای که ترامپ در این زمینه با کشورها خواهد داشت، چه نوع مذاکره‌ای خواهد بود و خوی تاجری او چه امتیازهایی را از طرف مقابل درخواست خواهد کرد.

ارسال نظر

آخرین اخبار