به روز شده در
کد خبر: ۱۰۰۸۹
پوشش این غربالگری به 97/4 درصد رسیده است؛

یک گام تا صددرصد غربالگری شنوایی نوزادان

غربالگری شنوایی از آن دسته تست‌هایی است که در بدو تولد از نوزادان گرفته می‌شود تا در صورت وجود هرگونه مشکل یا نقص در شنوایی، زمان کافی برای درمان آن وجود داشته باشد.

یک گام تا صددرصد غربالگری شنوایی نوزادان
گروه اجتماعی آوش- ریحانه جولایی

ناشنوایی یا کم شنوایی از مشکلات بسیار شایع نوزادان به حساب می‌آید. بر اساس آمارسالانه 3 تا 5 هزار نوزاد با نقص‌های شنوایی متولد می‌شوند. بهترین زمان برای غربالگری شنوایی از بدو تولد تا 3 سالگی است. امروز روش‌های متفاوت و موفقی از جمله کاشت حلزون و سمعک وجود دارد تا شانس داشتن یک زندگی عادی را به کودکان بدهد. 

کاشت رایگان حلزون برای کودکان

«ایران در زمینه غربالگری شنوایی از کشورهای موفق است.» این را جعفر جندقی، مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می‌گوید. به گفته او در حال حاضر کاشت حلزون در ایران برای کودکان رایگان است و با بالاترین کیفیت انجام می‌شود اما هزینه‌های مربوط به تست‌های غربالگری هنوز نیازمند کمک و یاری خیرین است.

البته جندقی در میان صحبت‌هایش اظهار امیدواری می کند در آینده تست‌های غربالگری هم به صورت رایگان انجام شود. 

جندقی در ادامه صحبت‌هایش به این موضوع اشاره می‌کند که بیشتر از ۵۰ درصد از اختلالات کم‌شنوایی و ناشنوایی در بزرگسالان و ۶۰ درصد از کم شنوایی و ناشنوایی در کودکان با برنامه‌های مراقبتی قابل پیشگیری است. 

با این حال ممکن است برخی از کودکان در سنین نوزادی موفق به غربالگری شنوایی نشوند که این افراد عمدتا در سنجش‌های پیش از دبستان شناسایی می‌شود. بر همین اساس و طبق اطلاعاتی که مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه داده است، شیوع کم شنوایی در کودکان مدرسه‌ای کمتر از 2 درصد و در میان نوجوانان 5/12 در هر هزار نفر گزارش شده است. این آمار اما در میان کودکان پیش دبستانی کمی بالاتر است. از هر هزار کودک پیش دبستانی 25 نفر دارای اختلالات شنوایی یا ناشنوایی هستند و این تعداد بر ضرورت گسترش غربالگری‌های بیشتر تاکید دارد. 

ایران، رتبه نخست خاورمیانه در پیشگیری از مشکلات شنوایی

طبق آخرین آمارها، ایران رتبه اول پیشگیری از معلولیت‌ها و پیشگیری از کم شنوایی در خاورمیانه را از آن خود کرده و درارزیابی سازمان بهداشت جهانی درباره برنامه‌های پیشگیری از کم شنوایی که در سال 1401 انجام شده بود جزو 6 کشور برتر جهان در سلامتی گوش قرار گرفته است.  

پائین آمدن سن تشخیص مشکلات شنوایی در ایران

سن تشخیص مشکلات شنوایی در کودکان ایرانی از 3 به یک سال رسیده که همین موضوع دستاورد بزرگی در این حوزه محسوب می‌شود. 

از سوی دیگر، پوشش غربالگری نوزادان در سال ۱۳۹۹, 71/1 درصد بود، این آمار در سال 1400 به 81 درصد و در سال 1402 به 97/4 درصد رسیده و راهی تا پوشش صددرصدی غربالگری شنوایی نمانده است.

ارسال نظر

آخرین اخبار