نخعی: با این وضعیت ناترازی انرژی به رشد 8 درصدی نمیرسیم
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: مردم در شرایط کنونی با مشکلات معیشتی زیادی مواجه هستند، ناترازی انرژی گرفتاریهایی برای آنها به وجود آورده است و با این وضعیت ناترازی حتما اهداف برنامه و رشد 8درصدی و موضوعات مربوط به حوزه اقتصادی تحقق پیدا نخواهد کرد.

مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سهشنبه، 2 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی سالروز تاسیس سپاه پاسداران را تبریک گفت و با اشاره به قانون برنامه ششم توسعه افزود: گزارشها نشان میدهد اهداف برنامه ششم حداکثر حدود 30 درصد بطور متوسط تحقق یافته است و وقتی دلیل آن را ریشه یابی میکنیم، مشخص میشود از 31 فقره آییننامههای اجرایی که دارای مهلت تصویب بوده، در برنامه ششم که دو سال هم اجرای آن تمدید شد، تنها 2 تا از آنها فقط در موعد مقرر مصوب شده و 26 تا خارج از مهلت مقرر مصوب شده و 3 تا به تصویب نرسیده است.
نماینده مردم نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: برنامه هفتم که دکتر پزشکیان در ایام انتخابات به عنوان برنامه انتخاباتی خود ارائه داد، مجموع آن 321 تکلیف قانونی دارد که فقط 23 درصد تاکنون به تصویب رسیده است و از 246 تکلیف باقی مانده، 210 تا مهلتشان به اتمام رسیده که اصلا شایسته نیست چرا که قرار بود برنامه هفتم میثاق ما و دولت باشد و بارها رئیس جمهور بر آن تاکید کرده بود.
او تصریح کرد: مردم در شرایط کنونی با مشکلات معیشتی زیادی مواجه هستند، ناترازی انرژی گرفتاریهایی برای آنها به وجود آورده است و با این وضعیت ناترازی حتما اهداف برنامه و رشد 8درصدی و موضوعات مربوط به حوزه اقتصادی تحقق پیدا نخواهد کرد.
نخعی یادآور شد: در حوزه بهداشت و درمان، اصلاح ساختار اداری و بانکی، حوزه مسکن و سایر موارد مرتبط با حوزه اقتصادی که در برنامه هفتم جزء موارد شاخص، ارزشمند و منحصر به فرد هستند با این رویه به اهداف مدنظر پیرامون آنها نمیرسیم، همچنین در حوزه ناترازی انرژی از 11حکمی که باید تصویب شود و دارای مهلت بود فقط 27 درصد به تصویب رسیده است آن هم در رابطه با حوزه انرژی که امروز پاشنه آشیل اقتصاد کشور شده است و ما با این وضعیت نمیتوانیم در این حوزه اقدامات اساسی انجام دهیم.
او افزود: دوستان اساسنامهای برای سازمان بهرهوری انرژی تشکیل دادند، وقتی به آن نگاه میکنیم همان اداره انرژی سازمان برنامه بوده که در سطح شرکت ارتقا یافته است مگر میتوان با آن حوزه مصرف انرژی را مدیریت کرد؟
نخعی بیان کرد: تنوع سبد سوخت، راندمان نیروگاهها که باید افزایش یابد، تنوع سبد تولید برق و بسیاری از موارد تخصصی حوزه انرژی قرار بود با این سازمان نسبت مصرف آنها مدیریت شود، این سازمان باید در حد معاونت رئیس جمهور باشد و نظر رئیس جمهور و رئیس مجلس نیز همین است چرا در سازمانها در مقابل تشکیل این سازمان مقاومت وجود دارد.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم، در پایان بر ضرورت تسریع روند تشکیل این سازمان تاکید کرد.