درخواست علنی یک نماینده از قالیباف در صحن مجلس: یکبار در هفته روند اجرای احکام برنامه هفتم را بررسی کنید
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس مجلس و رؤسای کمیسیونها پیشنهاد داد: از رؤسای کمیسیونها بخواهید در کنار وظایف روزمره، نظارت و قانونی، یک جلسه در ماه یا یک بار در هفته صرفاً برای بررسی روند اجرای احکام برنامه هفتم اختصاص دهند. این جلسات باید ناظر، پیگیر و تحلیلی باشد.

عبدالحسین روحالامینی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه شنبه، 2 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی پس از بررسی گزارش کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات در مورد آخرین وضعیت تهیه و تصویب آییننامههای اجرایی و سایر مقررات لازم التصویب قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران با اشاره به جایگاه کلیدی برنامه هفتم پیشرفت، گفت: خوشبختانه دولت این برنامه را بهعنوان آیینه تمامنمای عملکرد خود در نظر گرفته، اما اصل ماجرا اجرای آن است؛ چرا که بدون اجرا، این سند هم به سرنوشت برنامههای گذشته دچار خواهد شد.
او با نشان دادن کتابی به نمایندگان، افزود: این برنامه، کتابیست به این قطر که توسط سازمان بازرسی کل کشور، برای تکتک مواد و بندهای آن مشخص شده که چه نهادی در چه زمانی، با همکاری کدام دستگاه، چه اقدامی انجام دهد. حتی شورای راهبری نیز در تدوین آن نقش داشته، اما همه اینها مقدمه است؛ اصل ماجرا، تحقق آثار برنامه در زندگی مردم است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با هشدار نسبت به بیتوجهی به انطباق احکام برنامه با احکام بودجه و واقعیتهای اقتصادی جامعه، تصریح کرد: اگر برنامه با معیشت مردم، اقتصاد خانوار و انطباق عملی با احکام بودجه گره نخورد، بهراحتی به فراموشی سپرده میشود.
او با انتقاد از گزارشهای آماری و کلی دولت خطاب به معاون اول رئیس جمهور و رئیس برنامه و بودجه، گفت: گزارشهای کمی، آمارهایی هستند که مثل شمشیر دو لبهاند؛ بسته به زاویهای که به آن نگاه میکنیم، میتوانند همزمان گمراهکننده و واقعی باشند. احکام برنامه هفتم توسعه هموزن و همسطح نیستند. برخی احکام مانند طرحهای پیشران در حوزههایی چون ریل، مسکن و کوریدورهای شمال-جنوب و شرق-غرب و مسکن نیاز به نگاه راهبردی، اجرای متفاوت و پیگیری جدی دارند.
این نماینده مردم در مجلس دوازدهم با اشاره به عقبماندگیهای اجرایی در آغاز برنامه هفتم گفت: افرادی که در دولت در حال بررسی برنامه هفتم هستند باید تسلط و انگیزه کافی را در دستگاه ها داشته باشند. براساس جداول رسمی، در ابتداییترین گامها مثل تدوین سازوکارها، عقبماندگیهای سهماهه، ششماهه و یکساله داریم. این یعنی دولت هنوز سازوکار اجرایی لازم را برای برخی احکام آماده نکرده است.
او خطاب به رئیس مجلس و رؤسای کمیسیونها پیشنهاد داد: از رؤسای کمیسیونها بخواهید در کنار وظایف روزمره، نظارت و قانونی، یک جلسه در ماه یا یک بار در هفته صرفاً برای بررسی روند اجرای احکام برنامه هفتم اختصاص دهند. این جلسات باید ناظر، پیگیر و تحلیلی باشد.
روحالامینی به اقدامات کمیسیون برنامه و بودجه در این راستا اشاره کرد و گفت: ما در کمیته فرهنگی-اجتماعی کمیسیون برنامه و بودجه، تاکنون سه جلسه مفصل با حضور وزرا و معاونان آنها در حوزههای رفاه، بهداشت، آموزش عالی، ورزش، میراث فرهنگی، رسانه، فرهنگ، خانواده، جمعیت و گردشگری برگزار کردهایم. در این جلسات، گزارشهای بیستصفحهای مشروح از دستگاهها گرفتیم و برشهای سالانه اجرای برنامه را پیگیری کردیم.
او در پایان تأکید کرد: علاوه بر شورای راهبری، لازم است در صحن علنی مجلس نیز برنامه منظمی برای ارائه گزارشهای کیفی تدوین شود. چرا که احکام برنامه هموزن نیستند و تقدم و تأخر اجرایی آنها باید با مسائل اولویتدار کشور، همچون معیشت مردم، پیوند بخورد. همانطور که رهبر معظم انقلاب نیز بارها بر موضوعاتی چون مکران و توسعه جنوب شرق کشور تأکید فرمودهاند، اینها نیازمند پیگیری مستمر، عینی و کاربردی هستند.