خوزستان با شدیدترین خشکسالی ۶۰ سال اخیر خود مواجه است
استان خوزستان در سال جاری با یکی از خشکترین سالها در ۶۰ سال گذشته روبرو است. میزان آورد آب در سال آبی کنونی به طور قابل توجهی کاهش یافته و تنها بارندگیهای موثر در فروردین امسال در خوزستان و استانهای بالادست رخ داده است

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت:ذخایر برفی سرچشمههای استان نیز نسبت به سالهای گذشته کاهش چشمگیری داشته که این موضوع بر تأمین آب و تولید برق تأثیر گذاشته است. صدریانفر همچنین نگرانی خود را از کاهش شدید حجم آب در سد دز نسبت به سال گذشته ابراز کرد و گفت: در فروردین سال گذشته، سد دز به طور کامل پر شده بود، اما امسال ذخایر آب آن به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
در حالی که در نشست شورای کشاورزی خوزستان، بحث ممنوعیت کشت مطرح شده بود، صدریانفر اعلام کرد که تصمیم نهایی در این خصوص با توجه به پیشبینیهای بارشی در فروردین و اردیبهشت، به تأخیر خواهد افتاد. او همچنین بر ضرورت همکاری همهجانبه مردم و مصرفکنندگان برای عبور از این شرایط بحرانی تأکید کرد و افزود که مدیریت دقیق منابع آبی و رهاسازی آب بر اساس نیازهای مختلف مانند کشاورزی، آشامیدنی و صنعت در صورت وقوع بارش در بالادست، اهمیت دارد.
عباس صدریانفر همچنین هشدار داد که در صورتی که ذخایر آب سدهای مهم استان برای فصل پاییز حفظ نشود، خوزستان در صورت تأخیر در بارشها با بحران جدی مواجه خواهد شد. در همین راستا، وضعیت آب ذخیره شده در سد دز در بازدیدهایی که با حضور مسئولان انجام شد، مورد بررسی قرار گرفت.
بهعلاوه، بحران کمبود آب در شرکت کشت و صنعت هفت تپه شوش به دلیل تنش آبی و شرایط خشکسالی، مشکلاتی برای اراضی زیر کشت نیشکر این شرکت ایجاد کرده است. این وضعیت باعث شد که هفته گذشته فرماندار شوش از این شرکت بازدید سرزده داشته باشد و کارگران نیز در اعتراض به تخصیص ناکافی آب در مقابل فرمانداری تجمع کنند.
با شروع این بحران، نشست اضطراری برای تأمین حقآبه شرکت هفت تپه شوش برگزار شد. در این نشست مقرر گردید که سازمان آب و برق خوزستان تا پیش از کشت تابستانه، میزان آب تخصیصی برای این شرکت را تأمین کند؛ اما با توجه به شرایط سد دز، تأمین این آب به نظر میرسد با چالشهایی مواجه باشد.