به روز شده در
کد خبر: ۵۷۱۶

نیاز ۲ هزار میلیارد تومانی برای پایش آلاینده‌ها

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرد که برای تجهیز کشور به ابزارهای پایش آلاینده‌ها، ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است، در حالی که بودجه سالانه این حوزه حدود ۲۵۰ میلیارد تومان است و تنها نیمی از آن تخصیص داده می‌شود.

نیاز ۲ هزار میلیارد تومانی برای پایش آلاینده‌ها

صدیقه ترابی در حوزه ارزیابی زیست‌محیطی گفت که، بررسی ۶۵۸ طرح بدون مجوز در دستور کار قرار گرفت که در نهایت به ۷۷ طرح کاهش یافت. برای این طرح‌ها، مصوبه‌ای از هیأت وزیران دریافت شد که طی سه ماه، تکلیف آن‌ها مشخص شود. پروژه‌هایی با بیش از ۵۰ درصد پیشرفت، ملزم به ارائه برنامه مدیریت زیست‌محیطی و برآورد خسارت شدند، در حالی که سایر پروژه‌ها تحت ارزیابی معمول قرار گرفتند. 

در چارچوب برنامه هفتم توسعه، آیین‌نامه‌های مرتبط تدوین و برای تصویب ارسال شدند. همچنین، برنامه‌هایی مانند مدیریت گرد و غبار، کاهش انتشار آلاینده‌ها و مقابله با تغییر اقلیم به نتیجه رسیدند. 

با توجه به ناترازی انرژی که منجر به قطعی برق و گاز و تعطیلی‌هایی در سال جاری شد، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر اهمیت بیشتری پیدا کرد. با این حال، الزام استعلام از وزارت نیرو و تخصیص فضای سبز به نیروگاه‌ها موانعی ایجاد کرده بود که با تصویب تفاهم‌نامه‌ای، مسئولیت تعیین حریم‌ها به وزارت نیرو واگذار شد و مسیر صدور مجوزها تسهیل شد. 

در حوزه پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها، مجوزهای زیست‌محیطی برای بهبود و استانداردسازی تولید سوخت صادر شد. همچنین، مدل‌سازی اطلاعات محیط‌زیستی در دست اقدام است تا بتوان منابع اصلی آلودگی را شناسایی و راهکارهای مؤثرتری برای کاهش آن ارائه کرد. علاوه بر این، پیگیری اجرای قوانین مرتبط با محیط زیست از جمله قانون هوای پاک و مدیریت پسماند همچنان ادامه دارد.

 

ارسال نظر

آخرین اخبار