به روز شده در
کد خبر: ۱۶۸۶۰
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست:

مداخلات انسانی، اکوسیستم زاگرس را تضعیف کرده است

حمید ظهرابی گفت: مشارکت امروزه نقش اساسی در امر حفاظت دارد و برنامه‌ریزی ما برای حفاظت از زاگرس با مشارکت همه ذی‌نفعان خواهد بود.

مداخلات انسانی، اکوسیستم زاگرس را تضعیف کرده است
گروه اجتماعی آوش/نوا ذاکری

حمید ظهرابی، معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست صبح امروز در همایش بین المللی مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس که در سالن شهدای سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، گفت: امروزه دیدگاه‌های حفاظت صرف، نتوانسته به مسائل روز پاسخ‌های مناسب دهد و لازم است ما رویکرد خود را نسبت به این امر تغییر دهیم. 

او ادامه داد: هرچند این رویکرد اثربخشی مثبتی داشته است اما اگر بخواهیم به حفاظت پایداری دست پیدا کنیم لازم است  تغییر رویکردی بدهیم و به سمت حفاظت اجتماعی از جنگل ها و مناطق تحت مدیریت حرکت کنیم. 

او با بیان اینکه ما در این همایش تصمیمی اتخاذ نخواهیم کرد و مصوبه‌ای نخواهیم داشت گفت:  ما در پی راه حل هستیم و امیدواریم صاحب‌نظران و نمایندگان جوامع محلی، در رسیدن به یک یا چند راه حل پایدار به ما کمک کنند.

ظهرابی با بیان اینکه باید در مورد مفاهیم برنامه‌ریزی یک روشنگری اساسی داشته باشیم اظهار کرد: در این زمینه معتقدیم که راهکارهایی مانند نقش دادن به ذی‌نفعان و تقسیم عادلانه منافع حاصل از اکوسیستم به مردم می تواند مورد توجه جدی قرار گیرد.

او  با اشاره به اینکه بیش از یک و نیم میلیون هکتار از اراضی زاگرس درگیر آفات شده است، تاکید کرد: این افات از گذشته در این اکوسیستم وجود داشته است اما مداخلات انسانی در زاگرس به حدی بود که این اکوسیستم ضعیف شده و این آفات اکنون فرآیند غالب را در زاگرس رقم می زنند.

ظهرابی در پایان اظهار کرد: زاگرس یکی از نقاط داغ تنوع زیستی مهم در سطح جهان است و بیش از ۲ میلیون هکتار از اراضی این اکوسیستم ارزشمند، تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد که امیدواریم این همایش آغازی برای همکاری همه گروه ها جهت تسهیل‌گری و رسیدن به یک برنامه جامع در مورد زاگرس باشد.

ارسال نظر

آخرین اخبار