ستاد اربعین درباره ورود اتباع خارجی برای اعزام به عراق تصمیم میگیرد
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای بیان کرد: سال گذشته دو میلیون زائر اربعینی در مسیر رفت و برگشت با ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای جا به جا شدند که بخشی از این هم زائران افغان و پاکستان بودند.

مهدی خضری، معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای درباره امکان انتقال و جابه جایی زائران اتباع افغانستانی و پاکستانی از طریق مسیرهای جادهای ایران به عراق به مقصد نجف و کربلا در ایام اربعین با توجه به شرایط امنیتی کشور اظهار داشت: در این باره هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده و ستاد اربعین کشور باید درباره ورود اتباع خارجی به ایران برای اعزام به عراق تصمیم بگیرد.
وی ادامه داد: سه مرز شرق کشور اعم از مرز ریمدان، میرجاوه و دوغارون مختص زائران افغان و پاکستان هستند و سال گذشته برای ورود زائران اتباع این کشور اعلام کردیم که باید از ظرفیت ناوگان حمل و نقل کشور خودشان استفاده کنند. هم اتباع پاکستانی و هم اتباع افغانستانی باید از ناوگان کشورشان وارد ایران و از مسیر کشورمان به عراق بروند.
معاون حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با بیان اینکه سال گذشته دو میلیون زائر اربعینی در مسیر رفت و برگشت با ناوگان حمل و نقل عمومی جادهای جا به جا شدند که بخشی از این هم زائران افغان و پاکستان بودند، گفت: استانداردهایی برای ورود ناوگان اتباع خارجی به کشور و تردد از مسیر جادهای کشورمان در مسیر عراق را اعلام کردهایم. یکی از شرایط سن حداکثر ۱۵ سال ناوگان است البته اتوبوسها تا ۱۸ سال هم امکان ورود به کشور را دارند اما باید برگه معاینه فنی معتبر برای ارایه داشته باشند.
خضری درباره تعداد سرنشینهای مجاز در هر اتوبوس تاکید کرد: اتوبوسهای کشور افغانستان و پاکستان برای ۵۲ الی ۵۳ نفر ظرفیت دارند و طول این اتوبوسها بیشتر و ظرفیت آن بالاتر است. حتما این نظارت وجود دارد که اتوبوسها با سرنشینهایی بیشتر از این ظرفیت و تعداد، وارد کشور نشود و از مرز تا طول مسیر ترد اتوبوس حامل اتباع خارجی، ظرفیت آن کنترل میشود.
منبع: ایلنا