به روز شده در
کد خبر: ۲۷۷۹۰
یک اقتصاددان در گفت‌وگو با آوش مطرح کرد:

ریسک‌های ژئوپلتیک و نااطمینانی سیاسی، عامل رکود در بورس

امیرمحمد گلوانی، اقتصاددان در گفت‌وگو با آوش ضمن تحلیل و بررسی وضعیت بازار سرمایه، عامل اصلی رکود فعلی در این بازار را ریسک‌های ژئوپلتیک و نااطمینانی سیاسی دانست.

ریسک‌های ژئوپلتیک و نااطمینانی سیاسی، عامل رکود در بورس

امیرمحمد گلوانی، اقتصاددان، در گفت‌وگو با آوش عنوان کرد: بازار سهام از سال ۹۹ می‌شود گفت در وضعیت رکودی قرار دارد. بخشی از این رکود در ابتدای سال ۱۴۰۰ رخ داد و بعد از آن در سال ۱۴۰۱ هم به دلیل تخلیله حباب بورسی این رکود طبیعی به نظر می‌رسید. ولی بعد از آن این رکود عوامل مختلفی داشت که بیشترین دلیل آن را شاید بتوان گفت مداخلات عجیب و غریب دولت، بخشنامه‌های غیرقابل پیش‌بینی و تصمیمات خلق‌الساعه‌ای بود که در دولت جدید شاهد این دلایل نیستیم.

گلوانی در این گفت‌وگو به تحلیل اوضاع بازار سرمایه در دولت چهاردهم پرداخت و گفت: بعد از جنگ ۷ اکتبر و بالاخص بعد از شروع به‌کار دولت چهاردهم، ما به شدت شاهد افزایش سایه ریسک سیاسی و به اصطلاح مالی ریسک سیستماتیک هستیم و بازار تحت الشعاع همین مسئله بوده است. شاید تلخ باشد، اما طبیعی است که در وضعیتی که کشور مورد هجوم بیگانه قرار گرفته و دچار جنگ ۱۲ روزه شده است، بسیاری از افراد به نوعی بر این باورند که این جنگ تمام نشده و به انحاء مختلف ادامه خواهد داشت و بازار در حال پرایس کردن این جنگ است و می‌توان گفت که بازار به نوعی ادامه جنگ را هم می‌بیند و از اتفاقاتی که افتاده، ترسیده است.

این اقتصاددان مهمترین مسئله سهام‌داران در شرایط فعلی را چنین برشمرد: در این شرایط مهمتر از هر چیزی نقدشوندگی، دسترسی به نقدینگی و تبدیل دارایی به نقدینگی در بازار سهام با خطر جدی مواجه شد و این ریسک هنوز وجود دارد؛ پس به نظر من بسته شدن بازار از نظر سهام‌داران تبدیل به یک مسئله مهم شده است. بسیاری از افراد ترسیده‌اند و بیم این را دارند که مجددا با تکرار درگیری‌ها دسترسی به دارایی‌شان و امکان نقدکردن دارایی‌هاشان را نداشته باشند. بنابراین من اصلی‌ترین دلیل رکود در بازار سهام بعداز هفت اکتبر را همین مسئله نقدشوندگی می‌دانم.

او در خاتمه تاکید کرد: در دولت جدید هم با رفع شدن تصمیمات خلق‌الساعه و اینکه در یکسال اخیر چنین تصمیماتی نداشته‌ایم، می‌توان گفت اصلی‌ترین مسئله همان تشدید ریسک‌های ژئوپلتیک و نااطمینانی سیاسی بوده است.

ارسال نظر

آخرین اخبار