به روز شده در
کد خبر: ۲۷۲۰۷
یک کارشناس بازار سرمایه به آوش گفت

بورس تشنه اخبار خوب است

یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است بازگشت اعتماد و آرامش به بازار مستلزم کاهش ابهامات سیاسی و اصلاحات بنیادین در سیاست ‌گذاری اقتصادی است. حمایت‌ دولت در قالب تزریق نقدینگی تا حدی موثر خواهد بود و پایدار نیست.

بورس تشنه اخبار خوب است
گروه اقتصادی آوش

حمید میرمعینی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با «آوش» درباره چگونگی بازگشت اعتماد و آرامش به بازار سرمایه، اظهار کرد: بخشی از این برگشت بازار ما به سیاست های کلان چه در حوزه سیاسی و چه در حوزه اقتصادی بر می گردد و بخشی دیگر به حمایت های دولت.

وی ادامه داد: این حمایت‌ها دو دسته تزریق نقدینگی  و بسته های حمایتی  تقسیم می شود. در بحث تزریق نقدینگی اقداماتی در هفته های گذشته انجام شد.

در هفته جاری نیز بخشی دیگر از این تزریق انجام شد، اما با توجه به اینکه این اقدامات به صورت همه جانبه نبود به همین دلیل تزریق نقدینگی در اکثر نمادها و همچنین  نمادهای پیشرو بازار چندان موفق نبود. البته تا حدود هم افت قیمت ها باعث شد تا فشار کاهش پیدا کند. 

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: انتظار می رود در هفته آینده شاهد برگشت بسیاری باشیم اما اینکه جریان نقدینگی جدیدی بخواهد وارد بازار شود نیز در هاله ای از ابهام قرار دارد و امکانش بسیار کم است. 

وی در این باره توضیح داد: باید توجه داشت که جریان نقدینگی جدید و بازگشت سرمایه گذاران بازار سرمایه نیازمند آن است که ابهامات موجود در مورد آینده تنش های سیاسی کاهش با امیدواری هایی ایجاد شود. بنابراین تا زمانی که اوضاع سیاسی و تنش ها از بلاتکلیفی خارج نشوند ریسک سیستماتیک به قوت خود باقی خواهد ماند و نمی توان انتظار رونق یا برگشت بازار به سمت رشد شاخص‌ها و همینطور ورود جریان نقدینگی را داشت. 

میرمعینی اضافه کرد: این واکنش‌ها غیر طبیعی نیستند، به هر حال دولت هم در این میان بخشی از حمایت ها را در قالب تزریق نقدینگی انجام داده هرچند موفق نبوده است. به هر حال فشار فروش نیز بالا بوده و این نیازمند حجم بالایی از نقدینگی است. 

وی افزود: همچنین در شرایط فعلی، یکی از راهکارهای دولت برای کاهش فشار بر صنایع، ارائه بسته ‌های سیاستی و حمایتی است. این بسته ‌ها شامل مشوق‌ های مالیاتی، تخفیف ‌های انرژی و سایر امتیازاتی است که دولت می ‌تواند در اختیار شرکت ‌ها قرار دهد.

میرمعینی ادامه داد: اگر این حمای‌ها در قالب یکسری سیاستهای هدفمند اعمال شود، میتواند تا حدودی فشار ناشی از افزایش هزینه ها یا کاهش فروش را برای شرکت ‌ها جبران کند، به ‌ویژه برای شرکت ‌هایی که در بورس پذیرفته شده ‌اند و با محدودیت‌ های مضاعف مواجه هستند.

با این حال وی تأکید کرد: این قبیل حمایت ها، سیاست ‌های مقطعی و کوتاه ‌مدت هستند و نمی ‌توانند به‌ صورت بنیادین مشکلات ساختاری صنایع را حل کنند. آنچه امروز شرکت‌ ها نیاز دارند، اصلاحات اساسی در سیاست ‌گذاری کلان اقتصادی، نظام انرژی، نرخ ارز و تسهیل در سرمایه‌ گذاری است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: تداوم این نوع حمایت‌ ها بدون اصلاحات بنیادی، صرفاً نقش مُسکن را دارد و نمی ‌تواند راهگشای توسعه پایدار صنایع کشور باشد.

وی اظهار کرد: به هر حال بازار سرمایه تابعی از عمل شرایط اقتصادی است و متاسفانه اقتصاد ما نیز سیاست زده است. ما سال هاست درگیر اقتصاد سیاسی هستیم آن هم بدون در نظر گرفتن منافع اقتصادی کشور. 

میرمعینی در ادامه با اشاره به هفته پیش رو، تصریح کرد: احتمالاً ما طی هفته آینده شاهد کاهش فشار فروش‌ها خواهیم بود. ممکن است طی یکی دو روز روند رو به رشد خیلی مقطعی باشد اما اینکه این روند رو به رشد ادامه داشته و پایدار باشد باید منتظر اخبار خوش بود. 

ارسال نظر

آخرین اخبار