به روز شده در
کد خبر: ۷۳۲۳
هم‌بنیان‌گذار و مدیرعامل آرمو در گفتگو با «آوش»:

زن بودن در فضای فناوری ایران آسان نیست

تنها 15 درصد از بنیان‌گذاران استارتاپ‌ها در ایران زن هستند. در این میان یک استارتاپ با مدیریت یک زن جوان در حوزه واقعیت افزوده و هوش مصنوعی در حال ساخت آینده‌ای متفاوت برای خرید آنلاین است.

زن بودن در فضای فناوری ایران آسان نیست
گروه اقتصادی آوش

در اکوسیستم استارتاپی ایران که هنوز فناوری‌های نوین جای خود را به‌درستی پیدا نکرده‌اند، یک زن جوان قدم به میدان گذاشته است. آرزو زمانی با راه‌اندازی «آرمو» تلاش کرده واقعیت افزوده را از قالب پروژه‌های پیچیده و پرهزینه خارج کند و آن را در دسترس کسب‌وکارهای مختلف قرار دهد.

فعالیت این استارتاپ در حوزه فناوری‌های نوین واقعیت افزوده از سال 1400 فعالیت خود را آغاز کرده است و با ارائه راهکارهای نوآورانه به دنبال دگرگونی در تجربه خرید آنلاین است. آرمو با بهره‌گیری از تحلیل‌های هوشمند رفتار مشتریان به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا فرآیند خرید را بهبود بخشد که منجر به بهینه‌سازی استراتژی‌های بازاریابی و افزایش نرخ تبدیل فروش می‌شود.

ایده راه‌اندازی آرمو از کجا آمد؟

آرزو زمانی به آوش گفت: پس از شیوع کرونا و رشد سریع خریدهای آنلاین بود که مثل بسیاری از مردم برای اولین‌بار محصولات زیادی را بدون مشاهده فیزیکی خریداری کردم و با چالش‌های این نوع خرید مواجه شدم. از سوی دیگر در دوران تحصیل در مقطع دکترای مدیریت تکنولوژی همواره روندهای فناوری را دنبال می‌کردم و می‌دیدم که شرکت‌های بزرگ دنیا به‌شدت در حال سرمایه‌گذاری روی واقعیت افزوده هستند.

مدیرعامل این استارتاپ عنوان کرد: در آن زمان ما در حوزه توسعه نرم‌افزار فعالیت می‌کردیم و درخواست‌هایی برای ساخت اپلیکیشن‌های واقعیت افزوده دریافت کرده بودیم. متوجه شدیم این نیاز در حال رشد است، اما مشکل اینجا بود که هر پروژه سفارشی و زمان‌بر بود.

او ادامه داد: همین شد که ایده آرمو شکل گرفت؛ یک پلتفرم استاندارد و ساده برای استفاده از AR، بدون نیاز به دانش فنی یا کدنویسی. هدف ما دموکراتیزه‌کردن این فناوری بود.

آشنایی مخاطب ایرانی با تکنولوژی AR

زمانی بیان کرد: این یکی از بزرگ‌ترین چالش‌ها و در عین حال جذاب‌ترین بخش‌های کار ما بود. از سه مسیر برای آشنایی مخاطب با AR استفاده می‌کنیم. نخست حضور فعال در نمایشگاه‌ها تا کاربران بتوانند به‌صورت عملی با این فناوری تعامل داشته باشند. دوم تولید محتوای آموزشی ساده و قابل‌فهم در شبکه‌های اجتماعی. سوم همکاری با رسانه‌های تخصصی و اینفلوئنسرها برای گفتگو درباره مزایای این تکنولوژی.

این فعال حوزه استارتاپی گفت: نکته مهم این است که ما AR را طوری طراحی کرده‌ایم که نیازی به نصب اپلیکیشن ندارد و با گوشی‌های معمولی هم قابل استفاده است؛ همین گامی بزرگ برای همه‌گیر شدن آن است.

چالش‌های یک زن در فضای استارتاپی ایران

زمانی بر این باور است که زن بودن در فضای فناوری ایران آسان نیست. او ادامه داد: بارها در جلسات فنی یا سرمایه‌گذاری تنها زن حاضر بوده‌ام. زنان چاره‌ای ندارند جز اینکه تلاش مضاعف داشته باشند تا دیده و شنیده شوند.

وی اظهار کرد: اما باید این چالش‌ها را به فرصت تبدیل کرد. دانش و تخصص بزرگ‌ترین سرمایه زنان است. تحصیلات دانشگاهی و پیگیری مستمر ترندهای تکنولوژی هم باعث شدند من اعتمادبه‌نفس لازم برای پیشبرد کار را پیدا کنم. البته در نهایت باور دارم که زن بودن یک مزیت است؛ چون زنان دیدگاه متفاوت و گاهی خلاقانه‌تری به مسائل دارند.

تجربه کاربر در آرمو 

این فعال اکوسیستم استارتاپی ایران عنوان کرد: تجربه کاربری یک اصل محوری است. ما به‌طور منظم از کاربران بازخورد می‌گیریم، رفتار آن‌ها را تحلیل می‌کنیم و سعی داریم تجربه را هرچه ساده‌تر کنیم. از کاهش نرخ بازگشت کالا تا افزایش نرخ تبدیل همه این‌ها را بررسی می‌کنیم تا مطمئن شویم واقعا ارزش افزوده‌ای ایجاد کرده‌ایم.

زمانی آینده‌ای را می‌بیند که در آن واقعیت افزوده به بخش جدانشدنی خرید آنلاین تبدیل شده است. او اعتقاد دارد آرمو نقشی کلیدی در این تحول ایفا کرده است. روزی هر خریدار ایرانی انتظار خواهد داشت که پیش از خرید محصول را در فضای واقعی خود تجربه کند و امیدواریم این تجربه را با آرمو به دست آورد.

مدیرعامل آرمو در پایان اظهار کرد: برنامه ما گسترش محصولات به حوزه‌های دیگر مانند واقعیت مجازی و هوش مصنوعی است. هدف نهایی ما این است که فاصله بین تجربه خرید فیزیکی و دیجیتال را کاملا از بین ببریم. همچنین امیدوارم آرمو به الگویی برای استارتاپ‌های ایرانی در سطح بین‌المللی و الهام‌بخش کارآفرینان جوان به‌ویژه زنان تبدیل شود.

ارسال نظر

آخرین اخبار