برای وزارت ارتباطات «عدالت ارتباطی» فقط یک شعار نیست
وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در واکنش به گزارشی با عنوان «عدالت ارتباطی فقط یک شعار است؟» که در رسانه آوش منتشر شده جوابیهای صادر کرد.

وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جوابیه نوشت:
برای وزارت ارتباطات «عدالت ارتباطی» فقط یک شعار نیست
پیرو درج مطلبی با عنوان «عدالت ارتباطی فقط یک شعار است؟» در سایت خبری «آوش»، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توضیحات زیر را ارایه می کند:
ابتدا اینکه ما در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با این جمله نگارنده که «تنها ارائه گزارشهای کلی درباره درصد اتصال روستاها بدون بررسی کیفیت اتصال نمیتواند معیار واقعی پیشرفت باشد»، موافق هستیم و آنرا تایید می کنیم. از همین روست که این وزارتخانه در ابتدای فعالیت دولت چهاردهم و بر اساس رویکرد کسب رضایتمندی مردم و کاهش واقعی شکاف دیجیتال موجود میان شهر و روستا بدون اتکا به آمارهای ارایه شده در دولت های قبل در حوزه توسعه ارتباطات روستایی، نسبت به بررسی و احصای کیفیت ارتباطات روستایی در سراسر کشور اقدام کرد که در این بازنگری مشخص شد بسیاری از روستاها اگرچه به شبکه ارتباطی سراسری متصل شده بودند اما این اتصال از کیفیت مناسبی برخوردار نبود و یا به صورت پایدار امکان ارایه خدمت به روستاییان در نقاطی از کشور در دسترس قرار نگرفته بود. بنابراین بر اساس رویکرد این دولت اسامی این روستاها از جمع روستاهای متصل شده خارج و برنامه ریزی برای ارتقای کیفیت و اصلاح نواقص و مشکلات آنها انجام شد.
بر همین اساس تیم های فنی متعدد در نقاط کشور در اقدامی گسترده و متراکم مشغول به فعالیت شدند که به استحضار می رسانیم بر اساس آخرین آمار اعلام شده از ابتدای دولت چهاردهم، ۱۲۱۱ روستا در استان های مختلف بصورت پایدار و باکیفیت به شبکه ارتباطی متصل شده اند که بخشی از این روستاها از جمله روستاهایی بودند که از ارتباطات مناسب و باکیفیت برخوردار نبودند.
دوم؛ بر اساس آنچه که در ابتدای گزارش آمده، احتمالا نویسنده محترم در هنگام نگارش دچار اشتباه سهوی شده چراکه اهل فن واقف اند که ضریب نفوذ اینترنت و میزان پوشش ارتباطی ایجاد شده، دو شاخص مجزا با مفاهیم مختلف هستند و برای نتیجه گیری در مورد کیفیت ارتباطی ایجاد شده نمی توان آن دو را با هم مقایسه کرد.
سوم؛ همچنین در خلال گزارش به نقل از منبعی غیر رسمی آمده که نرخ هر گیگ اینترنت در کشور ۰.۷ دلار است و این رقم با حداقل دستمزد ماهانه و هزینه اینترنت در کشورهایی مثل آلمان و کره جنوبی مقایسه شده است. این درحالیست که هم اکنون بر اساس آخرین مصوبه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نرخ هر گیگ اینترنت با درنظر گرفتن هر دلار ۸۳ هزار تومان، تقریبا ۰.۰۷ نرخ هر دلار یعنی با یک دهم مبلغ ذکر شده در گزارش برابری دارد بنابراین اساسا نتیجه گیری آمده در گزارش، فاصله بسیاری با واقعیت دارد.
چهارم؛ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بر وجود تعدادی روستا فاقد دسترسی به ارتباطات یا دارای ارتباطات ناپایدار و بی کیفیت واقف است و از همین روست که بخش قابل توجهی از بودجه این وزارتخانه به این امر تحت عنوان خدمات عمومی و اجباری موسوم به USO اختصاص پیدا کرده تا در نقاطی که توجیه اقتصادی برای اپراتورهای ارتباطی ندارد از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و با بکارگیری تیم های متعدد فنی، همزمان نسبت به برقراری و ایجاد شبکه ارتباطی مناسب در روستاهایدمختلف کشور اقدام شود که تاکید می کنیم از ابتدای دولت چهاردهم به منطور ایجاد توازن در توسعه ارتباطات روستایی، بیشترین روستاهای متصل شده در استان های سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی قرار داشته اند.
پنجم؛ مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام آمادگی می کند تا با در اختیار گذاشتن آخرین آمار و نکات فنی، گزارشی را بصورت پیوسته از آخرین وضعیت توسعه ارتباطات روستایی در اختیار آن رسانه قرار دهد تا احاطه کاملی نسبت به پیشرفت آن و ایجاد عدالت ارتباطی در دسترس آن رسانه قرار داشته باشد.
ششم؛ در پایان با آرزوی موفقیت برای «آوش» که اخیرا به جمع رسانه ای کشور اضافه شده، امیدواریم که این رسانه با انتشار اخبار و گزارش های دقیق و درست، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را در مسیر اطلاع رسانی جامع، کامل و دقیق در کشور و جامعه یاری رساند.