به روز شده در
کد خبر: ۱۵۲۳۸
پیامدهای یک تصمیم عجیب

شروع زودتر مدارس و ادارات؛ صرفه‌جویی یا سردرگمی؟

تغییر ساعت اداری به 6 صبح باعث شد تا تغییراتی در ساعات کاری مدارس، ناوگان حمل و نقل عمومی، مهدهای کودک و ... شود. در حالی که این موضوع راه حل ساده‌تری دارد.

شروع زودتر مدارس و ادارات؛ صرفه‌جویی یا سردرگمی؟
گروه اجتماعی آوش- ریحانه جولایی

شروع زود هنگام ساعت کاری ادارات دولتی به جای تغییر ساعت رسمی کشور، چند سالی است که مطرح شده است. موضوعی که مخالفان آن بیشتر از موافقانش است. حالا در یک اقدام سریع و کارشناسی نشده، این تغییر ساعت به مدارس کشور هم رسیده است. مسئله‌ای که بیش از هر چیز به کودکان آسیب می‌رساند و نشان می‌دهد تصمیم‌گیرندگان درک درستی از نظام آموزشی ندارند و صرفا برای رفع تکلیف تصمیم‌گیری می‌کنند. اما موضوع اصلی سوءمدیریتی است که هر روز یک داستان تازه می‌سازد و تمام این تغییرات تنها به این دلیل است که مجلس با تغییر ساعت رسمی کشور موافقت نمی‌کند.

مدرسه 1

نگرانی از تغییر ساعات کاری مدارس

گفته می‌شود تغییر ساعت مدارس ابتدا به  خاطر صرفه‌جویی در انرژی و دوم به دلیل درخواست والدین بوده و والدین شاغل درخواست کرده‌اند ساعت باز شدن مدارس هم به 6 صبح تغییر کند تا راحت‌تر بتوانند فرزندان خود را به مدرسه برسانند.

با این حال تصمیم اخیر، باعث شده نگرانی و سوالاتی برای خانواده‌ها و دانش‌آموزان و معلمان، به‌ویژه در مناطق روستایی و دور افتاده به وجود بیاید. سوال‌هایی از جمله اینکه تکلیف سلامت، کیفیت آموزش، انگیزه و شادابی دانش آموان در مدرسه چه می‌شود؟

با اعلام این نکته که مدارس از 6 صبح آغاز به کار می‌کند کارشناسان زیادی نسبت به این موضوع هشدار داده‌اند. درست است که چیزی تا پایانِ سال تحصیلی باقی نمانده اما همین چند هفته هم می‌تواند بر سلامت کودکان و نوجوان تاثیرگذار باشد.

اگر بخواهیم به طور خاص‌تر و خارج از دایره کلان شهرها به این موضوع نگاه کنیم. کارمندان یا معلمانی که در روستاها یا شهرهای دور افتاده زندگی می‌کنند شرایط بسیار سخت‌تری دارند. تصور کنید یک معلم یا کارمند بخواهد 5 صبح به سمت محل کار خود حرکت کند. خواب آلودگی و استراحت ناکافی می‌تواند موجب رخ دادن تصادف و حوادثی از این دست در جاده‌ها شود.

ساعت کاری بیشتر برای مهد کودک‌ها

در ادامه این تغییر ساعات، مهدکودک‌ها هم مجبور شدند ساعت کاری خود را تغییر و حتی بیشتر از قبل فعالیت داشته باشند. چرا که مهدهای کودک موظف هستند قراردادهای خود را بر اساس توافق با والدین تنظیم کنند و ممکن است به خاطر والدینی که کارمند بخش خصوصی هستند ساعت کاری خود را افزایش دهند و معمولا در این مواقع هزینه اضافی هم دریافت نمی‌کنند.

ترافیک سنگین‌تر شده؟

تغییر ساعت کاری ادارات دولتی اما تاثیراتی بر ترافیک تهران هم داشته است. بسیاری معتقد هستند ترافیک تهران از 5 تا 9 صبح ادامه دارد.

چند روز پیش سرهنگ اسماعیل احسان‌پور، رئیس مرکز کنترل ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی پایتخت، گفت: وضعیت طول ترافیک در ساعت ۶ صبح در مقایسه با مدت مشابه هفته قبل ۶۵ درصد افزایش داشت و این آمار نسبت به ۲ هفته قبل هم ۵۶ درصد بیشتر شد. به گفته او طول ترافیک در ساعت ۶ صبح مقایسه با مدت مشابه ماه و سال قبل هم به ترتیب ۷۲ و ۵۰ درصد افزایش داشت.

هرچند او معتقد است وضعیت طول ترافیک در ساعت هشت صبح در مقایسه با مدت مشابه هفته قبل ۴۱ درصد کاهش داشته اما شواهد میدانی نشان می‌دهد در این ساعات هم کارمندان برای رسیدن به محل کار در ترافیک می‌مانند.

ترافیک

آغاز کار مترو از 4:30 صبح

در این میان مترو و ناوگان حمل و نقل عمومی کشور هم ساعات کاری خود را زودتر آغاز می‌کنند. بر همین اساس آغاز حرکت قطارها از شنبه تا چهارشنبه به ۴:۳۰ صبح تغییر پیدا کرده است. این تغییر ساعت کاری در روز پنجشنبه ساعت 5:30 دقیقه و روز جمعه ساعت 6 صبح خواهد بود و این خدمات در تمامی خطوط تا ساعت 22 ادامه خواهد داشت.

تغییر ساعت باید در اختیار دولت باشد

در همین رابطه یک نماینده مجلس اعتراض خود را به تغییر ساعت بازگشایی ادارات و مدارس اعلام کرد. به گفته او وزارت نیرو برای این گرما که در اردیبهشت ماه آغاز شده آمادگی نداشته و آغاز زودتر گرما باعث شده یکسری ناهماهنگی‌ها اتفاق بیفتد.

مهرداد گودرزوند چگینی گفته است تغییر ساعت باید در اختیار دولت باشد تا بتواند در شرایط خاص مانند الان که ناترازی برق در بخش‌های مختلف داریم، آن را تغییر دهد. قطعا در ساعت 6 صبح ادارات مراجعینی نخواهند داشت و فقط یک ساعت اضافه برای کشور ایجاد می‌شود و یک خستگی مضاعف به وجود می‌آورد.

این نماینده مجلس در آخر به این موضوع اشاره کرد که تغییر ساعت رسمی یک کار منطقی است.

ارسال نظر

آخرین اخبار