به روز شده در
کد خبر: ۸۸۶۳
نگاهی به جهت‌گیری روزنامه‌ها و سایت‌های این هفته رژیم اسرائیل؛

بازی رسانه‌ای اسرائیل برای دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

رسانه‌های اسرائیلی با دقت تمام مذاکرات ایران و آمریکا را زیر نظر گرفته‌اند و اخبار ضدونقیض درباره آن منتشر می‌کنند.

بازی رسانه‌ای اسرائیل برای دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

در چند روزی که از مذاکرات عمان می‌گذرد، رسانه‌های رژیم صهیونیستی با دقت تمام مذاکرات ایران و آمریکا را زیر نظر گرفته‌اند و اخبار مربوط به آن را پوشش می‌دهند. تکاپوی تحلیلی این رسانه‌ها درباره مذاکرات هسته‌ای ایران نیز کم از پوشش اخبار مربوط به این مسأله نیست. اما نکته مشترک در اخبار و تحلیل‌های این رسانه‌ها تلاش برای ایجاد فضایی پُر تنش برای برگزاری نشست بعدی است.

بازی با کارت زمان

نخستین چیزی که این رسانه‌ها هدف گرفته‌اند و با تکاپوی رسانه‌ای در تلاش هستند، نه فقط افکار عمومی اسرائیل که با استفاده از نفوذ در رسانه‌های غربی بر افکار عمومی جهان و در پی آن طرف آمریکایی تأثیر بگذارند، مساله زمان مذاکرات است. این رسانه‌ها با استفاده از تأکید دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، بر مهلت دو ماهه مذاکرات به طور گسترده در تحلیل‌هایی مدعی شدند، ایران مذاکره را پذیرفت زیرا قصد دارد برای فرار از حملات نظامی وقت‌کشی کند.

در همین ارتباط ایال زیسر در اسرائیل هیوم با طرح ادعاهایی نوشت: «اگر قرار باشد جایزه نوبل برای مذاکره داشته باشیم، بدون شک ایرانی‌ها برنده آن خواهند بود. زیرا اکنون سه دهه است که در حال مذاکره با آمریکا هستند و هربار توانسته‌اند برای خود زمان بخرند و با آرامی بلند‌پروازی‌های هسته‌ای خود را به پیش ببرند و با ساختن نیروی نظامی پر قدرتی با نیروهای نیابتی خود ثبات منطقه و جهان را تهدید کنند.»

همچنین جروزالم پست در سرمقاله خود مدعی شد:‌ «مذاکرات پیشین ایران با غرب به ایران زمان داد تا برنامه هسته‌ای خود را پیش ببرد. مذاکرات آتی نیز نمی‌تواند جدا از چرخه مذاکرات طولانی و بی‌پایان این کشور باشد.»

 این ادعاها در حالی مطرح شده‌ که مقامات ایران در 20 سال گذشته همواره برای هر نوع مذاکره‌ای اعلام آمادگی کردند و مذاکرات ایران با غرب، به طور مشخص دو بار نیز به نتیجه رسید اما هر دوبار بخاطر آمریکا توافق به دست آمده بر باد رفت. اولین آن توافق پاریس بود که با دسیسه چینی جان بولتون، وزیر خارجه وقت آمریکا، بی‌نتیجه ماند و به توافق نهایی نرسید.

دومین بار نیز سال 2015 و امضای برجام بود که با خروج ترامپ از آن توافق به دست آمده از بین رفت. اکنون نیز اگر مقامات ایران بر کافی نبودن مهلت دو ماهه تأکید کرده‌اند نه برای وقت‌کشی در مذاکرات و طولانی کردن آن که همان طور که هیأت دیپلماتیک ایران گفته‌است، بخاطر گسترده بودن اختلافات فی‌مابین است. طرح همه اختلافات و برطرف کردن ابهام‌هایی که در خصوص فعالیت هسته‌ای ایران وجود دارد، چیزی نیست که دو طرف قادر باشند طی چند نشست در مهلتی دو ماهه آن را به سرانجام برسانند.

تلاش نافرجام برای خلع سلاح ایران

مسأله بعدی  محورهای مذاکرات است. رسانه‌های اسرائیلی و حامی اسرائیل با انتشار اخبار قدیمی تلاش دارند، فضای مذاکرات شنبه آینده را به این سمت ببرند که برچیده شدن توان موشکی ایران نیز از جمله مباحثی است که مطرح خواهد شد.

تایمز اسرائیل یکی از این رسانه‌ها بود که به توان موشکی ایران با استفاده از سخنان بیش از یک ماه پیش مایک والتز، مشاور دونالد ترامپ، حمله کرد. این در حالی است که والتز در فضای پر از تهدید آن زمان و نه فضای کنونی مذاکرات این سخنان را بیان داشته و گفته بود، «آمریکا به دنبال خلع سلاح کامل ایران است.»

مشابه این سخنان را مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، نیز بیان کرده بود. اما روز یکشنبه استیو ویتکاف، نماینده آمریکا در امور خاورمیانه، در مصاحبه‌ای با فاکس‌نیوز این ادعاها را رد کرد و گفت: در این دور از مذاکرات، «راستی‌آزمایی ابعاد تسلیحاتی» در برنامه هسته‌ای ایران نیز انجام می‌شود و تأکید کرد «این شامل موشک‌ها، انواع موشک‌هایی که ذخیره کرده‌اند، و شامل ماشه بمب می‌شود.» اما سخنی درباره برچیده شدن کامل تسلیحات موشکی ایران و یا برد آنها نداشت. ضمن اینکه حتی خود رسانه‌های اسرائیلی هم اذعان داشته‌اند که آمریکا نخواهد توانست از خط قرمزهای ایران که یکی از آنها توان موشکی است، عبور کند.

تکاپو برای لیبی‌سازی مذاکرات

برخی رسانه‌های اسرائیلی مدعی شدند، ترامپ نمی‌تواند مذاکره موفقی داشته باشد در همین ارتباط سایت روزنامه یعدیعوت آحارونوت نوشت: «دونالد ترامپ فقط به دنبال توافقی با ایران است و اصلاً برایش مهم نیست که این توافق تا چه اندازه برنامه هسته‌ای ایران را محدود کند.»

این رسانه‌ها سپس با انتشار سخنان بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، از لیبی‌سازی مذاکرات هسته‌ای ایران حمایت کردند. با این حال برخی رسانه‌های اسرائیلی هم حتی طرح چنین چیزی را اشتباه دانسته‌اند.

یاکوف کاتز،  نویسنده اسرائیلی، در جروزالم پست نوشته‌ است، «نتانیاهو نیز می‌داند آمریکا هرگز مذاکره با ایران را لیبی‌سازی نخواهد کرد.» اما این را گفته‌ است تا شاید تیم ترامپ به چیزی شبیه آن اقدام کنند.

این نویسنده اسرائیلی سپس تأکید کرد در محافل سیاسی آمریکا گفته می‌شود چیزی که نتانیاهو مطرح کرده، کاملاً غیرواقعی است و حداکثر کاری که تیم ترامپ می‌تواند انجام دهد، رسیدن به توافقی مشابه توافق دوره اوباما (برجام) است. ضمن اینکه ایران نیز با درس‌هایی که از لیبی گرفته‌ هرگز چنین توافقی نخواهد پذیرفت.

ارسال نظر

آخرین اخبار