به روز شده در
کد خبر: ۱۰۶۸۸
ایران 15 بانک شیرمادر دارد

مادرانه‌ای به وسعت یک کشور

به تازگی اولین بانک شیر مادر ایران در شمال کشور افتتاح شد. پیش از این هم بانک شیرمادر در برخی شهرهای ایران آغاز به کار کرده و به یاری مادرانی رفته است که به هر دلیل توان شیردهی به کودک تازه متولد شده خود را ندارند.

مادرانه‌ای به وسعت یک کشور

 البته بانک شیر افتتاح شده در بابل اولین بانک شیرمادر ایران نیست. 25 مهر سال 1403 اولین بانک شیر مادر ایران در بیمارستان کودکان مفید افتتاح شد و تا امروز 15 شهر ایران بانک شیرمادر دارند.

اما بانک شیرمادر چیست و چه کاربردی دارد؟ حدس زدن کارکرد این بانک‌ها چندان سخت نیست؛ با این حال در این گزارش نگاهی داریم به اینکه جرقه اولیه بانک شیرمادر از کجا آمده و چه کارکردی دارد.

بانک شیر مادر

ایده بانک شیرمادر از اینجا شروع شد

ماجرا بر می‌گردد به بیانه مشترکی که سازمان بهداشت جهانی و صندوق بین‌المللی حمایت از کودکان سازمان ملل در سال ۱۹۸۰صادر کردند. در این بیانیه آمده است زمانی که شیرمادر در دسترس یک نوزاد نیست، اولین و بهترین انتخاب، برای رشد آن نوزاد شیر مادر نوزادی دیگر است. در این بیانیه گفته شده امن‌ترین حالت دسترسی کودکان به شیرمادر، تهیه از بانک‌ها و مراکز معتبرمثل بانک شیرمادر است.

شیرمادر یک غذای کاملا زنده

از نگرانی‌های اصلی طب اطفال و سازمان جهانی بهداشت، تغذیه نشدن کودکان از طریق شیرمادر است و همواره توصیه می‌کند تا جایی که ممکن است تمام کودکان در 6 ماه نخست از شیرمادر و تا 2 سالگی با غذای کمکی تغذیه شوند.

شیرمادر یک غذای زنده است که ترکیبش دائما و برحسب سن کودک تغییر می‌کند. بیشتر از ۱۰۰ ترکیب مختلف دارد و امکان تولید آن به روش‌های مصنوعی وجود ندارد. حالا هدف بانک شیرمادر این است که مادران دارای شیر یا به اصطلاح شیرده با اهدای رایگان شیر خود کودکان دیگر را از این موهبت برخوردار کنند.

شیرمادر یک ضرورت برای نوزاد

تغذیه با شیرمادر تنها یک مزیت نیست، بلکه یک ضرورت برای نوزاد به حساب می‌آید. کم بودن شیرمادر، بیمار بودن مادر، داشتن چندقلو یا بیماری کودک دلایلی است که مادران را به بانک‌های شیر مرتبط می‌کند.

هدف بانک شیر، کمک به نوزادان زودرس، نوزادانی با وزن کم، نوزادانی که جان آنها در خطر است و در بخش NICU بستری هستند یا کودکانی که به هردلیل از شیرمادر محروم هستند، است.

بانک شیرمادر

مادر معنوی کودکان باشید

مادرانی که واجد شرایط اهدای شیر هستند و کودکشان به سن یک سالگی رسیده و همچنان پرشیر هستند می توانند به بیمارستان های مشخص شده در شهر خود مراجعه کرده و پس از طی کردن روند و آزمایش‌های لازم به صورت رایگان شیرخود را اهدا کنید.

ارسال نظر

آخرین اخبار