به روز شده در
کد خبر: ۱۰۳۵۹

اعتراف وزیر جنگ سابق اسرائیل به دروغگویی در جنگ غزه

وزیر دفاع پیشین رژیم صهیونیستی، فاش کرد؛ تصویر معروفی که ارتش این رژیم منتشر و مدعی بود تونلی عظیم در محور فیلادلفیا در جنوب نوار غزه نزدیک مرز مصر با عمق ده‌ها متر زیر زمین را نشان می‌دهد، جعلی بوده است.

اعتراف وزیر جنگ سابق اسرائیل به دروغگویی در جنگ غزه

به گزارش شبکه رادیو و تلویزیون اسرائیل، یوآف گالانت، وزیر دفاع پیشین رژیم صهیونیستی، فاش کرد؛ تصویر معروفی که ارتش این رژیم منتشر و مدعی بود تونلی عظیم در محور فیلادلفیا در جنوب نوار غزه نزدیک مرز مصر با عمق ده‌ها متر زیر زمین را نشان می‌دهد، جعلی بوده است.

گالانت اظهار داشت که اساساً چنین تونلی وجود نداشته و آنچه کشف شده تنها خندقی به عمق یک متر بوده است.

وی تأکید کرد که این تصویر در آن زمان برای تبلیغ وجود تونل‌هایی در محور فیلادلفیا استفاده شد تا اهمیت این مسیر اغراق‌آمیز جلوه کند و مذاکرات مربوط به تبادل اسرا به تأخیر بیفتد.

تصویر یادشده به اوت (مرداد) سال گذشته بازمی‌گردد، زمانی که رسانه‌های اسرائیلی آن را منتشر کردند و تل‌آویو مدعی شد تونلی عظیم متعلق به مقاومت فلسطین کشف کرده که ارتفاع آن به چندین متر می‌رسد.

در آن زمان رسانه‌های اسرائیلی از دستاورد بزرگی سخن گفتند که شامل کشف تونلی عظیم با سه طبقه بود و ادعا کردند این تونل بخشی از زیرساخت‌های زیرزمینی است که سربازان اسرائیلی را شگفت‌زده کرده بود.

گالانت اظهار داشت که هدف از انتشار این تصویر تأکید بر اهمیت محور فیلادلفیا، برجسته کردن نقش آن و نمایش این محور به‌عنوان گذرگاهی برای انتقال سلاح به غزه بود، ادعایی که با واقعیت مطابقت ندارد.

452-1745306917

 

در واکنش به این موضوع، محمد غازی الجمل، استاد علوم سیاسی، اظهار داشت که سخنان گالانت نشان‌دهنده عمق اختلافات میان دولت اسرائیل، نهاد نظامی و اپوزیسیون است و این اظهارات در چارچوب ادامه افشاگری‌های متقابل قرار دارد که هر طرف در آن به دنبال تضعیف جایگاه طرف مقابل است.

الجمل در گفت‌وگو با وب سایت الجزیره افزود که چنین سطحی از اظهارات بی‌سابقه و نشان‌دهنده میزان آشوب سیاسی و امنیتی در داخل رژیم اشغالگر است. این سخنان با هشدارهای رئیس‌جمهور اسرائیل و یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون، درباره خطرات جنگ داخلی و ترورهای سیاسی همخوانی دارد.

این استاد علوم سیاسی توضیح داد که چنین اظهاراتی می‌تواند موضع سیاسی و رسانه‌ای دولت اشغالگر را تضعیف کرده و جایگاه اپوزیسیون را که خواستار نهایی کردن توافق تبادل اسرا حتی به قیمت توقف کامل جنگ است، تقویت کند.

با این حال وی تأکید کرد که پاسخ نتانیاهو به این موضوع بعید به نظر می‌رسد زیرا او از اکثریت در کنست (پارلمان) و حمایت جریان راست‌گرا برخوردار است که به ادامه جنگ فشار می‌آورد. اما به گفته الجمل، با انباشت مواضع مخالف ممکن است دولت اسرائیل خود را در موقعیتی ببیند که ناچار به دستیابی به توافقی سیاسی برای توقف جنگ شود.

برچسب ها

ارسال نظر

آخرین اخبار