به روز شده در
کد خبر: ۱۷۳۶۴

همزیستی مسالمت آمیز و وطن پرستی، رمز توسعه‌ ایران است

شامگاه پنج‌شنبه، یکم خرداد ماه، مراسمی به مناسبت روز ایرانشناسی، در بنیاد ایرانشناسی، با حضور علی‌اکبر صالحی، رییس این بنیاد، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، سفیر قرقیزستان، سفیر آلمان و جمعی دیگر از مقامات دیپلماتیک برگزار شد.

همزیستی مسالمت آمیز و وطن پرستی، رمز توسعه‌ ایران است
گروه اجتماعی آوش/ نوا ذاکری

تورداکن سی دیکف، سفیر قرقیزستان در این مراسم با اشاره به زیبایی ساختمان بنیاد ایرانشناسی گفت: من به ایرانشناسی توجه ویژه‌ای دارم واین ساختمانی که به عنوان یک میراث ملی ثبت شده بسیار زیباست

او در ادامه به طرح‌ها و پروژه‌های قرقیزستان اشاره کرد و گفت: در قزاقستان 9 دانشگاه شرق‌شناس داریم و در نهم فوریه انجمن ایرانی-قزاقستانی را تشکیل دادیم و در آن پروژه‌های خوبی در حال انجام است و تاکنون توانسته‌ایم با همکاری طرف ایرانی، سه جلد کتاب به چاپ برسانیم. 

در ادامه‌ی این برنامه، عبدالکریم‌ حسین‌زاده، معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه‌ روستایی، با بیان اینکه تنها رمز ماندگاری و استواری ایران، تقویت حس همیستگی ملی است اظهار کرد: یکی از رسالت‌های بنیاد ایرانشناسی این است که نگاهش را به سمت وفاق ملی ببرد همانطور که نگاه دولت نیز به این سمت است. 

او ادامه داد: ما باید در این مسیر هرآنچه در توانمان است بگذاریم. همزیستی مسالمت آمیز و وطن پرستی، رمز توسعه‌ی ایران است.

حسین‌زاده با اشاره به حوزه‌ی تمدنی نوروز بیان کرد: ما یک حوزه‌ی تمدنی داریم به نام نوروز که اشتراکات زیادی برای ما آورده و نمی توانیم از آن‌ها بگذریم. نگاه ما در خاورمیانه مشترک است و سرمایه گذاری روی تمدن نوروز می تواند برای همگی ما راهگشا باشد. ما حدود ۲هزار سال در مرکز فرهنگی جاده ابریشم بودیم و امروز که به موضوع نگاه می‌کنیم می‌بینیم که اینجا، اساس نقطه‌ی دیپلماسی فرهنگی و ملی است.

او افزود: همه‌ ما زیر چتری به نام ایران زندگی می‌کنیم که اگر به این واژه یک کلمه اضافه و یا از آن کم شود، بخش زیادی از مردم بیرون از آن قرار می گیرند.

معاون رئیس‌جمهور در امور توسعه‌ روستایی با بیان اینکه، ایرانیت است که ما را کنار هم نگه می‌دارد گفت: صلح ما با خود ما و کشورهایی است که در حوزه‌ی تمدنی نوروز قرار دارند. ایرانشناسی ما باید به عمق وجودمان نفوذ کند.  

در ادامه‌ی این برنامه، بهار جهاندوست برای حضار به دو زبان فارسی و انگلیسی نقالی کرد. همچنین گروه موسیقی آرنگ قطعاتی از موسیقی سنتی ایران را اجرا کردند. 

عباس آخوندی، حسین سیمایی صراف، دکتر شالویی، عبدالامیر نبودی، اکبر ایرانی، غلامرضا اعوانی، علی اصغر محمدخانی، محمد مهدی طاهری، از جمله مهمانان این برنامه بودند.

ارسال نظر

آخرین اخبار