به روز شده در
کد خبر: ۱۱۵۷۲
از آسمان تا جهنم؛ جنون طوفان‌هایی که سرنوشت ملت‌ها را تغییر دادند

نگاهی به بزرگترین طوفان‌های ایران و جهان

طوفان‌ها در سراسر دنیا خسارت‌های زیادی بر جای می‌گذارند. روز گذشته طوفان تندری در تهران به وقوع پیوست. در این گزارش نگاهی به طوفان‌های عظیم در ایران و جهان انداختیم.

نگاهی به بزرگترین طوفان‌های ایران و جهان

روز گذشته طوفان سهمگینی تهران را درنوردید. این طوفان که با سرعت 72 کیلومتر بر ساعت وارد تهران شد، 2 کشته و 41 مجروح بر جای گذاشت. به همین بهانه در آوش نگاهی انداختیم به چند طوفان سهمگین در ایران و سایر نقاط جهان.

طوفان سال 1350

 کولاک مرگبار تاریخ ایران در سال 1350

اواسط بهمن 1350 طوفان و کولاک بزرگی ایران را در برگرفت. برخی منابع می‌گویند این طوفان که 14 روز به طول انجامید سهمگین‌ترین طوفان تاریخ ایران بوده است و در طی آن بیش از 4هزار نفر جان خود را از دست دادند و دمای بعضی از شهرها به منفی 37 درجه رسید.

محققان گفته بودند در این طوفان بیش از 200 روستا زیر برف مدفون شدند اما بیشترین خسارت‌های جانی و مالی به ساکنین مناطق سمیرم، ارتفاعات گیلان، اردکان و استان فارس رسید.

طوفان تهران  در سال 1393

12 خرداد 1393 طوفانی با سرعت 120 کیلومتر بر ساعت وارد تهران شد. این طوفان همراه با گرد و خاک و باران شدید بود. در این طوفان، آسمان تهران برای دقایقی به صورت کامل سیاه شد. پس از طوفان خبرها از کشته شدن 5  نفر و زخمی شدن بیش از 30 نفر حکایت کردند. همچنین به ده‌ها خودرو، آسیب جدی وارد شد.

طوفان سال 1393

طوفان شن سال 1394

28 تیر 94 طوفان شن در تهران و کرج اتفاق افتاد. وزش باد در این طوفان به 80 کیلومتر بر ساعت رسید و بارش باران موجب طغیان رودخانه‌های کرج، کن و جاجرود شد. برخی منابع از 16 و برخی دیگر از 21 کشته خبر دادند و برآورد خسارات آن در منطقه کن تهران 34 میلیارد تومان برآورد شد.

طوفان شاهین در مهر 1400

هرچند هواشناسی وقوع طوفان شاهین در مهر ماه 1400 را پیش بینی کرده بود، با این حال این طوفان سهمگین و حاره‌ای توانست خسارت‌های مالی و جانی زیادی به کشور وارد کند. این طوفان که امارات و عمان را هم در برگرفته بود موجب مرگ 6 نفر شد. این طوفان همچنین بالغ بر 300 میلیارد تومان خسارت به زیرساخت‌های بندری و تاسیسات صید و صیادی استان سیستان و بلوچستان وارد کرد.

 

شدیدترین طوفان های دنیا

در حالی که طوفان های رخ داده در ایران، تلفات سهمگینی بر جای گذاشته اند اما هیچ کدام از آنها به جز طوفان و کولاک سال 1350 قابل مقایسه با طوفان های بزرگ دنیا نیستند، 5 طوفان بزرگ دنیا به این صورت بوده است.

تلخ ترین طوفان دنیا  در سال 1780

طوفان بزرگ شال 1780 لقب تلخ‌ترین طوفان جهان را از آن خود کرده. این طوفان که از 10 تا 16 اکتبر ادامه داشت از باربادوس آغاز شد و سراسر جزایر کوچک آنتیل را ویران کرد و جان ۲۲ هزار نفر را گرفت. به دلیل نبود امکانات پیشرفته، اطلاعات بیشتری از این طوفان در دست نیست.

طوفان1

طوفان ترسناک هالووین در سال 1991

۲۸ اکتبر ۱۹۹۱ طوفانی که بعدها به «طوفان هالووین» معروف شد از سواحل شمال شرقی کانادا شکل گرفت. این طوفان در میانه راه با «طوفان گریس» ادغام و تبدیل به یک گردباد مهیب شد. طوفان هالووین  با موج‌های بسیار بلند سواحل شرقی آمریکا رابه صورت کامل ویران کرد. 

در نهایت این طوفان بیش از 200 میلیون دلار خسارت مالی و 13 کشته برجای گذاشت اما خسارت‌ها همینجا تمام نشد و بیش از 100 خانه را هم در ماساچوست به صورت کامل نابود کرد.

طوفان اندرو در سال 1992

به جرات می‌توانیم «طوفان اندرو» را یکی از سهمگین‌ترین طوفان‌های جهان بنامیم. این طوفان خسارت‌های شدیدی در جزائیر کارائیب و آمریکا  به جای گذاشت. سرعت 270 کیلومتر بر ساعت این طوفان تمام ساختمان‌های سر راه خود را ویران کرد. برخی منابع نوشته‌اند که این طوفان 36000 خانه را ویران کرد و جان 65 نفر را گرفت.  بعد از این طوفان، 175 هزار نفر بی‌خانمان شدند. از دیگر خسارت‌های طوفان اندور میتوانیم به تلف شدن ۱۸۷ میلیون ماهی آب‌های شیرین اشاره کنیم.

طوفان جین در سال 2004

طوفان جین بدترین حادثه سال 2004 شناخته می‌شود. شروع این طوفان سهمگین از جزایر هیسپانیولا بود و بعد در مسیرش به سمت فلوریدا، کارائیب را ویران کرد. این طوفان که با بارش باران همراه شده بود سیل عظیمی را در منطقه به راه انداخت و در نهایت موجب مرگ 3006 نفر در هائیتی، ۷ نفر در پورتوریکو، ۱۸ نفر در جمهوری دومینیکن و ۴ نفر نیز در فلوریدای آمریکا شد. خسارت‌های به جا مانده از این طوفان در حدود ۶٫۸ میلیارد دلار برآورد شده است.

طوفان 2

طوفان کاترینا در سال 2005

بیشتر ما «طوفان کاترینا» را در سال 2005 را به خاطر داریم. طوفانی که موجب کشته شدن 1836 نفر در آمریکا شد. این طوفان یک میلیون نفر را هم آواره کرد. سرعت «طوفان کاترینا» 280 کیلیومتر بر ساعت تخمین زده شد و بخش زیادی از کرانه‌های آمریکایی خلیج مکزیک از نیواورلئان در ایالت لوئیزیانا تا موبیل در ایالت آلاباما را درنوردید. سپس از دریا به خشکی رسید و این فاجعه انسانی را رقم زد.

طوفان میتو در 2016

یکی از بزرگترین و قدرتمندترین طوفان‌های دریایی جهان «طوفان میتو» است. این طوفان در بیست و دوم سپتامبر با ایجاد موج‌های بلند در سواحل آفریقا موجب شد تا حداقل 1027 نفر جان خود را از دست بدهند. خسارات ناشی از «طوفان متیو» در حدود ۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

ارسال نظر

آخرین اخبار