علی دهباشی:کوتاه نویسی از آفات فضای مجازی است
سردبیر مجله بخارا با اشاره به چالشهای صنعت نشر، نمایشگاه کتاب تهران را فرصتی ارزشمند برای دسترسی مردم به کتابهای باکیفیت با قیمت مناسب دانست.

علی دهباشی سردبیر مجلات «سمرقند» و «بخارا» در گفتوگو با ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، اظهار کرد: هر کوشش و قدمی که برای کتاب و کتابخوانی در هر صورت و شکلی که برداشته شود، مایه ارجمندی و شادی است.
سردبیر مجله «بخارا» با اشاره به چالشهای صنعت کتاب و نشر بهویژه گرانی کاغذ ادامه داد: در این روزگار وانفسا باوجود مشکلات گوناگون خوانندگان را با موانعی در این مسیر مواجه کرده، افرادی که معمولاً قشر کمدرآمد هستند و با این همه تهیه کتاب برای آنها افسوسهایی را به همراه داشته است.
این روزنامهنگار پیشکسوت با تأکید بر ظرفیتها و اهمیت نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: نمایشگاه کتاب از این جهت حائز اهمیت است که با ارائه تخفیفهای گوناگون امکان خرید بیشتر را برای علاقهمندان فراهم میآورد.
سردبیر مجله «سمرقند» با اشاره به اینکه برخلاف نظر برخی از کارشناسان که معتقدند نشر کاغذی در آستانه اضمحلال است بیان کرد: از سوی دیگر برگزاری نمایشگاه کتاب یک نمایش از حضور علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی در شکل کاغذی است. من امیدوارم که برگزارکنندگان این نمایشگاه و متولیان آن امکانات بیشتری فراهم کنند تا اهل کتاب به آرزوهای نهچندان بزرگشان که از جمله آن داشتن چند جلد کتاب است برسند.
این نویسنده و ادبپژوه درباره تأثیرات انتشار محتوای سطحی در فضای مجازی و فاصلهگرفتن خوانندگان از نثر غنی معتقد است: کوتاهنویسی، کوتاه گفتن و کوتاه خواندن جزو ماهیت شبکههای مجازی بهحساب میآیند که معمولاً ادامه این کوتاهخوانی کوتاه نگریستن را به همراه دارد؛ بنابراین اگر برای دانستن و کسب دانایی به فضای مجازی دلبسته شویم امر مثبتی نیست. واضح است که استفاده از شبکههای مجازی در برخی حوزهها بسیار کارآمد است؛ اما اگر بخواهیم مطالب، اشعار و… خوب و درست بخوانیم قطعاً باید به سراغ مطالب مهم و برجسته برویم تا بتوانیم برای خود فضای تازهای قائل شویم.
سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.
منبع: ایبنا