۲۰ میلیون نفر از روستاییان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند
مدیرکل بیمهگری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه الزامی شدن پوشش بیمه، جدیترین برنامه بیمه سلامت در سال جاری است، گفت: ۲۰ میلیون نفر از روستاییان، عشایر و شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر، حدود پنج میلیون نفر کارکنان دولت و خانوادههای آنها و سه میلیون نفر بیمهشدگان صندوق سایر اقشار تحت پوشش بیمه سلامت هستند.

جمشید شایانفر، مدیرکل بیمهگری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران روز چهارشنبه با بیان اینکه پنج دهک اول جامعه به صورت رایگان و مستمر تحت پوشش سازمان بیمه سلامت هستند، گفت: اکنون این تعداد بیش از ۹ میلیون نفر هستند.
او ادامه داد: مابقی دهکها بر حسب نیاز مراجعه میکنند و از خدمات بیمهای بهرهمند میشوند که بخش قابل توجهی از آنان، پس از رفع نیاز درمانی برای تمدید بیمه مراجعه نمیکنند.
شایانفر اظهار کرد: اکنون آمار دقیقی از افراد فاقد بیمه وجود ندارد زیرا این افراد در مقاطعی به طور فصلی از خدمات بیمهای سازمان بیمه سلامت و در مقاطع دیگر از خدمات بیمهای سازمان تأمین اجتماعی بهرهمند میشوند.
او تصریح کرد: با توجه به قانون برنامه هفتم پیشرفت باید در طول اجرای برنامه هر سال یک درصد از جمعیت فاقد پوشش بیمه کسر شود و در نهایت در پایان برنامه پوشش به ۱۰۰ درصد برسد.
مدیرکل بیمهگری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: برای سال جاری مبلغ حق بیمه سالانه ۲ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۶۰۰ تومان است که از این میزان بیمه شدگان دهک ۶، ۲۰ درصد، دهک هفت، ۳۰ درصد، دهک هشت، ۴۰ درصد، دهک ۹، ۵۰ درصد و دهک ۱۰، تمام مبلغ حق بیمه را باید پرداخت کنند.
او افزود: فرانشیز خدمات به طور کلی ۳۰ درصد تعرفههای مصوب در خدمات سرپایی و ۱۰ درصد در خدمات بستری است و برای افراد مختلف مانند مددجویان بهزیستی و کمیته امداد و سه دهک اول استثناهایی وجود دارد.
شایانفر با اشاره به اینکه افراد با شماره گیری #۱۶۶۶* میتوانند از پوشش بیمه خود اطلاع پیدا کنند، افزود: افرادی که بیمه آنها به صورت سالانه و در تاریخهای مختلف به پایان میرسد، میتوانند از طریق دفاتر پیشخوان دولت یا با مراجعه به سامانه شهروندی سازمان بیمه سلامت به نشانی bimehsalamatiranian.ir نسبت به تمدید بیمه خود اقدام کنند.
مدیرکل بیمهگری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران تاکید کرد: برای شناسایی افراد فاقد بیمه میتوان اطلاعات پایگاه برخط و پایگاه اطلاعات ثبت احوال را مقایسه کرد تا مشخص شود چه تعداد در کشور فاقد پوشش بیمه پایه سلامت هستند و در آییننامه پیشنهادی، همکاری همه دستگاههای مورد نظر در تبادل اطلاعات مورد نیاز با سازمان بیمه سلامت پیشبینی شده است.