دلیل حضور داوران در مدیریت باشگاهها چیست؟
ظهور پدیده مدیریت داوران بازنشسته در برخی باشگاهها حرف و حدیثهایی را در فوتبال ما به وجود آورده است.

به گزارش سرویس ورزشی آوش و به نقل از فارس، داوران فوتبال کشورمان از زحمتکشترین و پرتلاشترین بخشهای فوتبال هستند و اکثریت قریب به اتفاق داوران ما از جمله شریفترین و پاکترین اهالی فوتبال هستند که کمترین دریافتی را از فوتبال دارند. با این حال همواره داوران و پیشکسوتان داوری میگویند که آنها با عشق داوری میکنند و برای پول لباس داوری برتن نکردهاند. به همین دلیل هم تقریبا تمامی داوران ما حرفه و شغل دیگری دارند که از آن راه معیشت خود را میگذارنند که این خود جای بحث دارد ولی در حال حاضر در فوتبال کشورمان با پدیده عجبی مواجه شدهایم که داوران بازنشسته و پیشکسوت یک شبه تبدیل به مدیران ممتازی در باشگاهها می شوند! برخی نیز در فدراسیون یا هیاتهای فوتبال پست و سمت مدیریتی میگیرند.
اگر داوری براساس تواناییهای مدیریتی، تحصیلی و سابقه کاری به پست مدیریتی در فوتبال برسد مشکلی نیست اما گاهی شاهدیم برخی باشگاهها به دنبال سوءاستفاده از داوران پیشکسوت و با سابقه هستند! برخی هم با نگاهی بدبینانه میگویند این باشگاه ها به دنبال داوران بازنشسته میروند تا حداقل در زمینه داوری مشکلی برایشان پیش نیاید! نمونههای زیادی از داوران سابق داریم که اکنون در فوتبال باشگاهی ما شاغل هستند، سعید مظفریزاده، مدیرعامل تراکتور، هوشنگ نصیرزاده مدیرعامل فولاد خوزستان، البرز حاجیپور در استقلال خوزستان و به تازگی نیز رضا کرمانشاهی در پرسپولیس! البته داورانی مانند اشکان خورشیدی، علی میرزابیگی، سعید علینژادیان و ... هم در لیگهای پائینتر مشغول کار هستند.
همین حضور داوران در سمتهای مدیریتی نه آموزشی و یا تدریس کلاسهای داوری برای بازیکنان و مربیان شائبهبرانگیز شده است. اینکه مگر فلان داور بازنشسته چقدر توانایی مدیریتی داشته که مدام از یک باشگاه لیگ برتری به باشگاه دیگر میرود و یا دیگری که از یک استان به استان دیگر میرود تا در باشگاههای لیگ برتری مدیریت کند؟! یعنی واقعا مدیری در آن استان نیست که کار مدیریت باشگاه به او سپرده شود؟
در این خصوص با رضا غیاثی، رئیس اسبق کمیته داوران فدراسیون فوتبال، صحبت کردیم. او در مورد حضور داوران بازنشسته در باشگاهها اظهار داشت: از روز اول با چنین همکاریهای موافق نبودهام و همان زمان هم که رئیس کمیته داوران بودم وقتی برخی عزیزان با من مشورت میکردند، توصیه میکردم بهتر است چنین کاری نکند ولی واقعیت این است که شرایط اقتصادی سخت شده و داوران بازنشسته نیز برای گذراندن زندگی باید در رشتهای که تخصص دارند فعالیت خود را ادامه بدهند. بنابراین نمیتوان به همکاری داوران بازنشسته با باشگاهها به عنوان مشاور داوری یا مدرس داوری به بازیکنان و مربیان ایرادی گرفت. در این نوع همکاری هیچ ایرادی وجود ندارد ولی وقتی میبینیم که برخی باشگاهها که مشاور داوری دارند بازیکنانشان به جای اینکه در میدان منضبطتر باشند بیانضباطتر هستند این عجیب است.
غیاثی تاکید کرد: زمانی هم خودم وقتی از ریاست کمیته داوران رفت یک باشگاه پولدار و معروف به من پیشنهاد داد که 50 میلیون تومان به شما حقوق میدهیم و شما بیایید فقط روی نیمکت تیم ما در جریان مسابقات بنشینید! به آنها گفتم ببخشید مسیر را اشتباهی آمدهاید.
رئیس اسبق کمیته داوران فدراسیون فوتبال با اشاره به نیت برخی باشگاهها از جذب داوران بازنشسته گفت: نیت داوران بازنشسته قطعا خیر است و میخواهند در فوتبال حضور داشته باشند و به باشگاهها در زمینهای که تخصص دارند کمک کنند اما متاسفم که بگویم شاید برخی باشگاهها نیت خیری از استخدام داوران بازنشسته نداشته باشند! یا حتی جالب است برخی از این باشگاهها میگویند نیتمان این است که با حضور فلان داور بازنشسته حق تیم ما در داوری خورده نشود. این باشگاه به دنبال این نیستند که به سود تیم شان سوتی زده شود بلکه می گویند که حق تیم ما ضایع نشود. هرچند بر فرض اگر کولینا هم بیاید روی نیمکت یک تیم بنشیند و بر فرض محال هم پیشنهاد و خواسته غیرمعقولی از یک داور داشته باشد اگر داوران عزت نفس داشته باشند به این پیشنهادهای غیرمتعارف پاسخ منفی می دهند.