به روز شده در
کد خبر: ۲۳۰۱۵
کارگردان سینمای ایران در گفت‌وگو با «آوش» مطرح کرد؛

محمدعلی باشه‌آهنگر: باید این روزهای تاریخی را مستندنگاری کنیم؛ تا در آینده آثار ماندگار بسازیم

محمدعلی باشه‌آهنگر کارگردان سینما در گفت‌وگوی اختصاصی با «آوش» ضمن یادآوری سال‌های جنگ تحمیلی و دفاع مقدس می‌گوید: ما ۸ سال مستقیم درگیر جنگ بودیم و من به‌خاطر دارم که در آبادان با بمب‌افکن‌های توپولف شهر بی‌دفاع را زیر آتش گرفته بودند و هیچ‌گونه امکاناتی برای دفاع نبود؛ اما امروز بعد از ۱۲ ساعت از گذشت اولین حمله سنگین اسرائیل به ایران، به دشمن این خاک و سرزمین پاسخ داده شد و از آن مهم‌تر نیروهای دفاعی با تمام توان از آسمان ایران محافظت می‌کنند.

 محمدعلی باشه‌آهنگر: باید این روزهای تاریخی را مستندنگاری کنیم؛ تا در آینده آثار ماندگار بسازیم

 کارگردان فیلم «سینما متروپل» که روایت جذابی است از گروهی جوان که می‌خواهند یک سینمای قدیمی را در دوره جنگ دوباره سرپا کنند؛ درباره شرایط امروز می‌افزاید: در شرایط فعلی مهم‌ترین امر برای من سلامتی مردم است، از اعماق قلبم آرزو می‌کنم همه تندرست باشند. فقط به‌عنوان عضو کوچک ملت بزرگ ایران توصیه می‌کنم؛ مردم آرامش خودشان را در این شرایط حفظ کنند، به شایعات بی‌توجه باشند چرا که مخرب ذهن و روان آدمی است.

 فیلمنامه‌نویس و کارگردان فیلم تحسین شده «ملکه» در پاسخ به این پرسش که به نظرتان نقش و وظیفه هنرمندان و سینماگران در این شرایط چیست؛ خاطرنشان می‌کند: بعضی از هنرمندان می‌توانند واکنش آنی داشته باشند و به‌سرعت اثری هنری خلق کنند؛ اما برای سینماگران شرایط این گونه نیست. اهالی سینما باتوجه‌به نگاه حساسی که دارند، می‌توانند در این شرایط تاریخی تحلیل‌های خود و همچنین وقایع این روزها را ثبت و ضبط کرده و نگه دارند تا وقتی شرایط عادی شد، شروع به نوشتن و ساختن فیلم‌ها و سریال‌ها و مستندها کنند. این روزها تاریخ رقم می‌خورد و تاریخ سرشار از تحولات مختلف است و باید شرایط این روزهای سخت برای روز و روزگار آینده، ثبت و ضبط شوند.

 کارگردان فیلم سینمایی «فرزند خاک» با تأکید بر اینکه مستندنگاری و یادداشت‌برداری به‌عنوان بخشی از حافظه جمعی است که نباید هیچگاه از یاد برود، می‌گوید: اتفاقات این روزها داشته‌های تاریخی ماست که باید ثبت و ضبط و مستندنگاری شوند، باید آنها را جمع کنیم. به‌عنوان فیلمساز باید خوب نگاه کنیم چه اتفاقاتی در حال رخ‌دادن است، برخورد شهروندان شهرهای مختلف با هم چگونه است، بعضی از مردم از شهر خودشان خارج می‌شوند و بخشی دیگر از مردم میزبان و «انصار» و پذیرنده آنها هستند. جمع‌آوری این کنش‌ها و رفتارهای مردم دقت نظر می‌خواهد. شرایط تهیه کالا در تمام شهرها را می‌شود نسخه‌برداری کرد، روحیه مردم چگونه است، حال دل خانواده‌هایی که این روزها سرباز و رزمنده در خط مستقیم جنگ دارند، چیست؟  کادر بهداشت و درمان در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، نیروهای امدادی، اهالی رسانه‌، کارگران فروشگاه‌ها و پمپ‌بنزین‌ها، حتی رفتار و کنش آن شهروندی که مغازه بسیار کوچک در جایی دورافتاده دارد، همه اینها و بیشتر از اینها می‌تواند ثبت و ضبط شده و بعدازاین دوره آشوب به آثاری ماندگار تبدیل شود. آثاری که حافظه تاریخی است و مانع فراموشی این روزها می‌شود.

فیلم «سینما متروپل»
فیلم «سینما متروپل»

 باشه‌آهنگر تأکید می‌کند: دشمن ما از قبل هم نشان داده که در مقابل مردانگی ما از نامردی استفاده می‌کند و این دردناک‌ترین بخش این جنگ نابرابر است. من امیدوارم که ما بتوانیم در طول مدت این جنگ به خودمان مسلط باشیم. این روزها می‌گذرد به‌سرعت هم می‌گذرد و ایستادگی ما مردم ایران است که در تاریخ می‌ماند. مثل تمام جنگ‌هایی که در تاریخ به ما تحمیل شد و سرافزار و سربلند از آن بیرون آمدیم. ملت ایران همیشه مثل سروهای آزادش در این سرزمین ریشه دارد و سرسبز و ایستاده است.

ارسال نظر

آخرین اخبار