به روز شده در
کد خبر: ۵۶۷
گزارش روز؛

واکاوی پاسخ پزشکیان به ترامپ درباره مذاکره

روز گذشته رئیس جمهور در جمع شرکت کنندگان راهپیمایی 22 بهمن به درخواست دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، برای از سرگیری مذاکره با ایران واکنش نشان داد.

واکاوی پاسخ پزشکیان به ترامپ درباره مذاکره

به گزارش آوش، «می‌گویند اهل مذاکره هستیم و می‌خواهیم مذاکره کنیم؛ اگر اهل مذاکره بودید چرا این غلط‌ها را می‌کردید.» اینها تنها بخشی از اظهارات مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، در سخنرانی راهپیمایی 22 بهمن 1403 است. 

دونالد ترامپ همان چهره‌ای که در دوره قبلی ریاست جمهوری پایان برجام را امضا کرد حالا با برگشت به صندلی قدرت از مذاکره و توافق با تهران می‌گوید و همزمان قانون فشار حداکثری علیه ایران را امضا می‌کند. به عبارت دیگر در شرایطی که تنها 3 سال از رایزنی های طرف ایرانی و آمریکایی برای رسیدن به توافقی تحت عنوان برجام گذشته بود، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، شد و تصمیم گرفت از برجام خارج شود که در نهایت هم تصمیم خود را عملی و از پایبندی به تعهدات مورد توافق شانه خالی کرد.

دونالد ترامپ پس از ورود به کاخ سفید در اولین اظهارات خود درباره مذاکره‌ مجدد با ایران گفت: «البته این کار را انجام می‌دهم. ما باید به توافق برسیم زیرا پیامدها غیرقابل تحمل است. 

این اظهارات دونالد ترامپ و یادداشت اخیر او علیه تهران واکنش مسئولین ایرانی را به همراه داشت کما اینکه بعد از اولین ادعای ترامپ درباره مذاکره با ایران سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، آب پاکی را ریخت و گفت: «به لحاظ کارشناسی اصلاً زمینه برای مذاکره عادلانه وجود ندارد.»

پاسخ به ادعای مذاکره ترامپ برای مذاکره با ایران به وزیر امور خارجه محدود نشد چنانچه مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، هم در راهپیمایی روز 22 بهمن در بین مردم پاسخ ترامپ را داد و گفت: «می‌گویند اهل مذاکره هستیم و می‌خواهیم مذاکره کنیم؛ اگر اهل مذاکره بودید چرا این غلط‌ها را می‌کردید! می‌گوید دلم نمی‌خواهد، اما می‌خواهد تمام راه‌ها را در تمام زمینه‌ها از دارو و غذا و آب ببندد غافل از اینکه یک عمر است دارد از این کارها می‌کند و اگر می‌توانستند تا حالا کرده بودند.»

واکنش مسئولین ایرانی به ادعای ترامپ برای مذاکره با تهران به نظر می رسد برگرفته از بی اعتمادی آنها نسبت به طرف مقابل است چنانکه وزیر امور خارجه در قسمتی از واکنش خود به درخواست مذاکره از طرف ترامپ اعلام کرد «آن‌ها (آمریکا) بودند که تعهداتشان را به درستی عمل نکردند و در نهایت از توافق خارج شدند.» 

نگاهی گذرا به روابط تهران و واشنگتن به ویژه بعد از انقلاب اسلامی حاکی از آن است که در طول 4 دهه گذشته روابط دو کشور در فضای آزمون و خطا قرار گرفته و اگر در مواقعی هم به توافق نزدیک شدند عمر این توافق کوتاه مدت بوده و مجدداً فضای آزمون و خطا بر روابط طرفین با رویکرد بدبینی حاکم شده است.

در چنین شرایطی همان ترامپی که به صورت یک طرفه به تعهدات کشورش برابر ایران پشت کرده از مذاکره با ایران می‌گوید و از این طرف پاسخ منفی دریافت می کند، پاسخی که به نظر می‌رسد خیلی بی ارتباط با سابقه ترامپ در بدعهدی و پایبند نبودن به تعهدات نیست.

ارسال نظر

آخرین اخبار