به روز شده در
کد خبر: ۲۹۸۶۷
فعال سیاسی اصولگرا:

غالب افراد تصمیم‌ساز ۷۰، ۸۰ و حتی ۹۰ ساله‌ هستند

فعال سیاسی اصولگرا گفت: در حال حاضر شما می‌بینید غالب افراد تصمیم‌ساز ۷۰، ۸۰ و حتی ۹۰ ساله‌ هستند و باید نوگرایی صورت بگیرد.

غالب افراد تصمیم‌ساز  ۷۰، ۸۰ و حتی ۹۰ ساله‌ هستند

عباس سلیمی نمین، فعال سیاسی اصولگرا، در گفت‌وگو با آوش در پاسخ به اینکه اخیراً علی اکبر ولایتی از تغییر در رویکردهای اجتماعی گفته به نظر شما بهتر است این تغییرات در چه زمینه‌هایی صورت بگیرد؟ گفت: همان‌طور که طبیعت و عوامل تأثیرگذار در زندگی بشری اعم از سخت‌افزارها و نرم‌افزارها با سرعت در حال تغییر و حرکت به سمت جلو هستند؛ ایستایی در ارزش‌های معنوی جامعه در همه حوزه‌ها منجر به وازدگی می‌شود. اکنون سرعت تحولات در حوزه فناوری به‌ویژه سخت‌افزارها بسیار زیاد است. اگر ما تحولات اجتماعی را نپذیریم چه نتیجه‌ای حاصل خواهد شد؟ این امر چه آسیبی به ارزش‌های اصیل ما وارد خواهد کرد؟ هر ارزشی را که در نظر بگیرید، باید متناسب با این تحولات عرضه شود، در غیر این صورت ظلمی به بشریت صورت خواهد گرفت چراکه باعث می‌شود اکثریت جامعه از بهره‌مندی از ابزارهای نوین محروم بمانند.

او در واکنش به اینکه تغییرات باید در چه حوزه‌ای باشد؟ گفت: باید نوگرایی در مدیریت‌ها صورت بگیرد البته نوگرایی به‌معنای کنار گذاشتن افراد باتجربه نیست. در حال حاضر غالب افراد تصمیم‌ساز  ۷۰، ۸۰ و حتی ۹۰ ساله‌ هستند. مراکز فکری و تصمیم‌ساز کلان در اختیار افرادی قرار دارد که دوران مدیریتی خود را سپری کرده‌اند و یا کار پژوهشی انجام دادند و الان به مرحله‌ای رسیدند که در عرصه سیاست‌گذاری می‌توان از آنها استفاده کرد.

صدیقی خودش نباید بپذیرد در تریبون امام جمعه قرار بگیرد

سلیمی نمین تصریح کرد: اگر بخواهیم وارد مصادیق شویم، در مورد آقای صدیقی این نکته مطرح است که وقتی تردید یا شبهه‌ای در مورد شخصیتی ایجاد شد طبیعتاً خود آن شخصیت به خاطر اصالت‌ها و ارزش‌های جامعه باید ملاحظه‌ای داشته باشد یعنی یکسری مسائل را لحاظ کند و تا روشن‌شدن کامل موضوع سعی کند به این شبهات دامن نزند و یا خیلی در جنجال‌های اجتماعی قرار نگیرد و خود را دور نگه دارد تا مسئله روشن شود و شرایط به حالت عادی خودش برگردد. طبیعتاً انتظار از صدیقی این است که خودش نیاید تا مسئله شفاف شود و پس از روشن‌شدن موضوع مشکلی ندارد جامعه در مورد آن صحبت کند. در حال حاضر باید از هرگونه رفتار شبهه‌برانگیز پرهیز شود.

به شدت مخالف حضور جنتی در عرصه اجرایی هستم

او ادامه داد: در مورد جنتی مسئله فرق می‌کند. من با هرگونه پذریش مسئولیت اجرایی از جانب ایشان به‌شدت مخالفم اما در زمینه مسائل فکری جنتی شخصیتی، محکم، استوار و دارای بینش عمیق است که استفاده از ظرفیت فکری عین عقلانیت است. نباید فقط گفت به‌دلیل کهولت سن در مورد مسائل فکری از ایشان بهره نگیریم. جنتی در مسائل اجرایی نمی‌تواند به جامعه خدمت کند اما در عرصه‌های فکری می‌توان از او استفاده کرد. در حال حاضر وظیفه پیشبرد ارزش‌ها و بهره‌گیری از نوآوری‌ها عمدتاً بر عهده حاکمیت است. حال باید پرسید آیا حاکمیت در این زمینه کوتاهی کرده یا نه؟ پاسخ من این است که قطعاً کوتاهی صورت گرفته است.

سلیمی نمین اظهار کرد: ممکن است برخی توضیح دهند به‌دلیل تحریم‌ها امکان سرمایه‌گذاری در حوزه نوآوری وجود نداشته است. من تا حدی این توضیح را می‌پذیرم اما همه‌چیز را نمی‌توان به تحریم‌ها نسبت داد. چراکه همان بودجه‌هایی که اختصاص یافته به‌خوبی مورد بهره‌برداری قرار نگرفته‌ و این بودجه‌ها نتوانسته‌اند پیشران سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باشند. اگر به تحول در برنامه‌ریزی‌هایمان جایگاه مناسبی می‌دادیم قطعاً فشار زیادی بر جامعه وارد نمی‌شد چراکه ابزارهای نوین اعم از نرم‌افزار و سخت‌افزار موجب تسهیل کارها می‌شوند و بهره‌وری را افزایش می‌دهند.

این فعال سیاسی اصولگرا افزود: در مسائل فکری باید همین مسیر تحول دنبال شود. امروز اندیشه‌هایی وجود دارند که می‌توانند مسیر معنویت را در جامعه هموارتر سازند اما ما چقدر از این اندیشه‌ها بهره گرفته‌ایم؟ متأسفانه آنچه را هم که به‌دست آوردیم در اختیار کسانی گذاشتیم که درک درستی از آن نداشتند. به‌جای آنکه این افراد به غنای اندیشه‌ها بیفزایند یا اصلاحی در آن‌ها ایجاد کنند در مقام حذف برآمدند. مدتی پیش من پاسخی به یکی از شخصیت‌های روحانی در قم دادم که درباره مرحوم دکتر شریعتی اظهارنظری بسیار نادرست داشت. این نوع برخوردها در حقیقت تخریب پله‌هایی است که ما از آن‌ها بالا آمده‌ایم. این یعنی ما در حوزه‌های فکری سرمایه‌گذاری لازم نکرده‌ایم تا اگر یک شخصیت علمی توانست چند گام جامعه را به جلو ببرد، بتوانیم با نقد علمی منصفانه هم شخصیت او را بهتر بشناسیم، هم دستاوردهای او را به دارایی علمی جامعه بیفزاییم.

سلیمی نمین تصریح کرد: طالقانی و شخصیت‌های بزرگی همچون او سال‌ها تلاش کردند تا مفاهیم عالی و متعالی را ساده و قابل‌ فهم کنند تا ما بتوانیم مسائل پیچیده فلسفی و عرفانی را بهتر درک کنیم. ما با این دستاوردها چه کردیم؟ آن‌ها را در اختیار کسانی گذاشتیم که نه از عرفان چیزی می‌فهمند و نه از فلسفه و نه از مفاهیم متعالی مورد نیاز جامعه. این افراد به‌جای آن‌که نقدهای مبسوط و علمی ارائه دهند و شخصیت‌هایی را که در این حوزه‌ها زحمت کشیده‌اند را عالمانه نقد کنند، آن‌ها را نفی کردند.

او ادامه داد: امروز بسیاری از جوانان چون نمی‌فهمند، طَرد می‌کنند. به عبارت دیگر چون درک نمی‌کنند، گمان می‌کنند آنچه را که درک نمی‌کنند فاقد ارزش است. اینجاست که ما نیاز به تحول داریم. تحول باید با تولید همراه باشد؛ تولید فکر. لازمه‌ این تحول کثرت تولید فکری است. این تولیدِ فکری فطرت جامعه را فعال می‌کند. فطرتی که به‌دنبال ارزش‌ها و مسائل متعالی است. اصلاً نمی‌توان پذیرفت که برآیند یک جامعه گرایش به ضد ارزش‌ها داشته باشد. همه جوامع بشری در جوهره خود به سمت ارزش‌ها حرکت می‌کنند اما گاه برخی جریان‌ها و افراد مسیرهای انحرافی به جامعه پیشنهاد می‌دهند. در برخی مقاطع نیز بشر دچار مصرف کالاهای فکری و فرهنگی نادرست می‌شود.

اینکه افراد را بدون چادر به محافل راه نمی‌دهند، سخت‌ترین شکل تحمیل است

سلیمی نمین اظهار کرد: در حالی‌که باید مسائل فکری و معنوی را در جامعه تسهیل می‌کردیم اما برعکس در سخت‌ترین شکل ممکن آن را عرضه کردیم. برای مثال درباره حجاب گفته‌ایم که حتماً باید چادر باشد و بدون چادر حتی اجازه ورود به برخی محافل داده نمی‌شود. این یعنی تحمیل سخت‌ترین شکل در حالی‌که حتی در قرآن و سنت هم، توصیه به مدارا و آسان‌گیری کرده‌اند. اگر قرار است در مسائل معرفتی ایام محرم را بزرگ بداریم  باید عمق فکری مردم را هم ارتقا دهیم.

او خاطرنشان کرد: اگر در مسائل جامعه به این بسنده کنید که مثلاً فلان شخصیت سن بالایی دارد یا نه بحث را سطحی کرده‌اید. وقتی می‌بینیم مردم در یک رویداد مثل حمله ۱۲ روزه اخیر به کشور چقدر پایبند به ارزش‌ها هستند، حاضرند ایثار و فداکاری کنند و گذشت داشته باشند، این یعنی جامعه ما هنوز نسبت به ارزش‌ها عمیقاً متعهد است. در چنین شرایطی وظیفه ماست که درک صحیح از ارزش‌ها را برای مردم آسان کنیم. متأسفانه بیشتر سخنرانان تنها شعار می‌دهند زیرا خودشان در این مسیر زحمت نمی‌کشند.

سلیمی نمین در پایان یادآور شد: این انتظار به‌جاست که دست‌اندرکاران در این حوزه بیش از پیش به مسئله معرفت‌افزایی توجه نشان دهند. امیدوارم پس از این تهاجم دوازده‌ روزه به کشور که مردم را بسیار ارزش‌گرا دیدیم و بی‌تفاوت نسبت به ارزش‌ها ندیدیم، مسئولان نیز بی‌تفاوت نباشند. ما باید وظیفه خود را در مستحکم‌تر کردن پیوند میان مردم و ارزش‌ها از طریق تقویت معرفت دنبال کنیم.

ارسال نظر

آخرین اخبار