وفاق نه تنها یک سازش موقت، بلکه یک رویکرد پایدار است
سعید خطیبزاده در افتتاحیه مجمع گفتوگوی تهران با تأکید بر نقش وفاق، این نشست را فرصتی برای بازتعریف جایگاه ایران در نظم جهانی خواند.

سعید خطیبزاده، معاون وزیر امور خارجه و رئیس مرکز مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امور خارجه، در مراسم افتتاحیه مجمع گفتوگوی تهران (Tehran Dialogue Forum) با عنوان «عاملیت منطقهای در نظم و بینظم جهانی، وفاق یا افتراق»، به بیان اهمیت این مجمع در تقویت گفتمانهای دیپلماتیک و رویکردهای جدید سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
او در ابتدای سخنان خود، خطیبزاده با ابراز قدردانی از حضور جناب آقای دکتر مسعود پزشکیان، رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران، عنوان کرد که این نشست و گفتگوها مرهون حضور ایشان است. وی ادامه داد: «حضور جناب آقای رئیسجمهور برای ما مایه افتخار و دلگرمی است، چراکه ایشان با نگاه توسعهمحور، متوازن و انسانی خود به عرصه سیاست خارجی، مسیر جدیدی را پیش روی جمهوری اسلامی ایران قرار دادهاند.»
سعید خطیبزاده با اشاره به مفهوم «وفاق» که محور اصلی گفتگوهای امسال مجمع است، اظهار داشت: «وفاق نه تنها یک سازش موقت، بلکه یک رویکرد پایدار است که برای حل و فصل اختلافات، ارائه راهکارهای همکاری و تقویت بنیانهای گفتگو در سطوح مختلف ملی، منطقهای و بینالمللی به کار میآید.»
وی تأکید کرد که این رویکرد بر «شنیدن» استوار است و برای ایجاد واقعیتهای نو، باید با دقت، نیت درک متقابل و احترام متقابل به سخن دیگری گوش داد.
خطیبزاده در ادامه خاطرنشان کرد: «ما در این مجمع گرد هم آمدهایم تا با دلی گشوده، صداقت و تمام وجود خود، گفتگوهای معنادار و مؤثری را آغاز کنیم. امیدواریم بتوانیم مفهوم شریف وفاق را فراتر از مرزهای ملی گسترش دهیم و آن را بهعنوان پایهای برای مناسبات منطقهای و بینالمللی تبدیل کنیم.»
وی همچنین با اشاره به حضور بیش از ۲۰۰ هیئت و ۲۵۰ شرکتکننده بینالمللی در این مجمع، ابراز امیدواری کرد که این نشست دو روزه، فرصتی برای تبادل نظر و تعامل حداکثری میان مقامات، کارشناسان و اندیشمندان فراهم آورد. «امیدواریم با مشارکت فعال شما عزیزان، این مجمع تبدیل به بستری برای گفتوگوهای سازنده و همکاریهای منطقهای و جهانی شود.»
در پایان، خطیبزاده از حضور پررنگ و مشارکت فعال تمامی افراد حاضر در این مجمع قدردانی کرد و ابراز امیدواری کرد که این گفتگوها به ایجاد یک آینده متفاوت و پربار در سطح بینالمللی منجر شود.