به روز شده در
کد خبر: ۱۰۸۳۶
تلاقی تجربه دیپلماتیک ایران با چهره‌ای محافظه‌کار از آمریکا

تصمیم‌گیران فنی مذاکرات هسته‌ای را بشناسید

«مایکل آنتون» در یک ماه اخیر موضع مشخصی در مورد پرونده هسته‌ای ایران به‌صورت علنی بیان نکرده اما پیشتر اظهارنظرهایی درباره ایران داشته که نشان می‌دهد موضع سختگیرانه‌ای در قبال تهران دارد.

تصمیم‌گیران فنی مذاکرات هسته‌ای را بشناسید
گروه سیاسی آوش/

همزمان با دور سوم مذاکرات هسته‌ای غیرمستقیم میان ایران و آمریکا، تیم‌های فنی دو طرف نیز وارد مذاکراتی غیرمستقیم خواهند شد؛ در همین راستا ایران و آمریکا رؤسای تیم فنی خود و اعضای این تیم‌‌ها را معرفی کردند.  

مایکل آنتون، یک آشپز حرفه‌ای برای کیک هسته‌ای

دولت ترامپ «مایکل آنتون» 56 ساله و مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا را به‌عنوان مسئول تیم فنی خود در مذاکرات با ایران منصوب کرده است. او که بنابر گزارش پایگاه خبری «پولیتیکو»، رهبری تیمی متشکل از حدود دوازده مقام حرفه‌ای از بخش‌های مختلف دولت ایالات متحده را بر عهده خواهد داشت، در کنار همه سمت‌های پررنگ و لعاب سیاسی‌اش، یک آشپز حرفه‌ای است. او سال 2018 بعد از اینکه از شورای امنیت ملی آمریکا استعفا کرد در کلاس‌های حرفه‌ای آشپزی شرکت و دو سال بعد یعنی سال 2020 به کاخ سفید بازگشت البته به آشپزخانه آن! او در همان سال برای امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، پخت و پز کرد!

آنتون هرچند سابقه خوبی در آشپزی دارد اما بیشتر از آن مرد سیاست است. او کار خود در حوزه سیاست را با نوشتن نطق‌ها و سخنرانی‌ها برای رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک، آغاز کرد و بعدها نیز در دولت جورج بوش، در شورای امنیت ملی آمریکا، مشغول به کار شد و پس از آن به عنوان دبیر مطبوعاتی کاندولیزا رایس، مشاور امنیت ملی وقت، فعالیت کرد.  سال 2005 وقفه‌ای در کارهای سیاسی آنتون افتاد و او آمریکا را ترک کرد تا بتواند برای روپرت مورداک در شرکت رسانه‌ای نیوز کورپ نطق مطبوعاتی بنویسد. او سال 2017 دیگر بار وارد کاخ سفید شد و به عنوان معاون رئیس‌جمهور در دوره نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ، در امور ارتباطات راهبردی به شورای امنیت ملی ایالات متحده، پیوست. او هرچند یک سال بعد یک شب قبل از آنکه جان بولتون به عنوان مشاور امنیت ملی ترامپ منصوب شود، از سمت خود استعفا کرد اما هرگز ارتباط خود با ترامپ را قطع نکرد.

برخی منابع آنتون را فردی محافظه‌کار معرفی کرده‌اند که کمتر درباره مسائل اظهارنظر می‌کند. او هرچند در یک ماه اخیر موضع مشخصی در مورد پرونده هسته‌ای ایران بصورت علنی بیان نکرده اما پیش‌تر اظهارنظرهایی درباره ایران داشته و نشان می‌دهد موضع سختگیرانه‌ای در قبال تهران دارد. او از جمله سیاستمدارانی در اطراف دونالد ترامپ است که معتقد است، مذاکرات با ایران نباید محدود به هسته‌ای باشد و باید برنامه موشکی و حمایت مالی و تقویت گروه‌های نیابتی ایران نیز در متن مذاکرات بگنجد.

آنتون سال ۲۰۲۰ در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز گفته بود که «توافق اولیه هسته‌ای با ایران دارای نقص بود، زیرا منافع مالی زیادی نصیب ایران می‌کرد و آمریکا به چیزی نمی‌رسید.» به اعتقاد او قطع منابع ایران موجب کاهش تنش‌ها خواهد شد نه تشدید آن. وی همچنین از حمله آمریکا که منجر به شهادت قاسم سلیمانی شد، حمایت کرد. آنتون سال 2019 در مصاحبه‌ای دیگر با همین شبکه گفته بود ایران در کل محتاط است و در برابر مقاومت قوی عقب‌نشینی می‌کند.

آنتون در دور قبلی مذاکرات در رم نیز در کنار ویتکاف بود.

تیم دو نفره ایران در مذاکرات فنی، کارنامه‌ای بلند بالا در وزارت‌امور خارجه ایران

ایران برای تیم مذاکره فنی با آمریکا در پرونده هسته‌ای دو نفر را معرفی کرده که هر دو دارای کارنامه‌ای غنی در بحث هسته‌ای هستند.

مجید تخت‌روانچی 66 ساله یَد طولایی در دیپلماسی ایران دارد. او که در اواسط دهه 1350 برای تحصیل به آمریکا مهاجرت کرد، سال 1362 با پایان تحصیلات خود در رشته عمران در دانشگاه کانزاس به ایران بازگشت و بلافاصله در وزارت‌ امور خارجه مشغول به کار شد. او پس از آن از دانشگاه فوردهام آمریکا و دانشگاه برن سوئیس مدارک کارشناسی ارشد و دکترای علوم سیاسی را نیز اخذ کرد. او با زبان‌های انگلیسی، فرانسوی و آلمانی آشنایی دارد. نگاهی به کارنامه او در وزارت‌ امور خارجه نشان می‌دهد از سال 1365 تاکنون در این وزارتخانه دارای پست‌های معاونت اداره مجامع بین‌المللی، ریاست اداره سازمان ملل، رایزن و سفیر ایران در سازمان ملل، سفیری ایران در سوئیس و لیختن‌اشتاین، معاونت رئیس‌جمهور، نماینده دائم ایران در سازمان ملل و معاونت سیاسی وزیر امور خارجه را داشته است. او در مذاکرات 1+5 نیز از اعضای اصلی تیم مذاکره کننده ایران بود.

کاظم غریب‌آبادی 51 ساله هم کارنامه‌ای پُربار در وزارت خارجه دارد. او که مدرک ارشناسی ارشد در رشته دیپلماسی و سازمان‌های بین‌المللی و دکترای حقوق عمومی دارد، در زمان علی لاریجانی، عضو تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران، بوده و علاوه بر آن نماینده دائم ایران در سازمان ملل، نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، سفیر ایران در هلند و نماینده دائم ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در لاهه بوده است. 

ارسال نظر

آخرین اخبار