رقابت پنهان عربستان و فرانسه برای تسلط بر سوریه
توافق اخیر بین لبنان و سوریه بر سر ترسیم مرزهای زمینی و پایان درگیریهای مرزی، گمانه زنیها در خصوص آینده سوریه و نقش کشورهای منطقهای و بینالمللی را افزایش داده است.

توافق اخیر بین لبنان و سوریه بر سر ترسیم مرزهای زمینی و پایان درگیریهای مرزی و گفتگوی احمد الشرع، رئیس جمهور موقت سوریه، با رهبران لبنان و فرانسه گمانه زنیها در خصوص آینده سوریه و نقش کشورهای منطقهای و بینالمللی را افزایش داده است. نشستی که میان میشل منسی، وزیر دفاع لبنان، و مرهف ابوقصرة، وزیر دفاع سوریه، در شهر جده و با نظارت و حضور خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی، برگزار شد، به توافقی انجامید که طی آن طرفهای لبنانی و سوری بر اهمیت راهبردی تعیین مرزها بین دو کشور تأکید کردند.
همچنین توافق شد کمیتههای حقوقی و تخصصی در زمینههای مختلف میان دو کشور تشکیل شود و سازوکارهای هماهنگی میان آنها برای مقابله با چالشهای امنیتی و نظامی همچنین مسائل قاچاق و آوارگی، فعال گردد.
در پاریس نیز، احمد الشرع، رئیس دولت موقت سوریه، به صورت ویدیوکنفرانس به نشست میان ژوزف عون و امانوئل مکرون پیوست تا «تعدادی از مسائل مورد اختلاف میان دو کشور، بهویژه مسئله مرزهای سوریه و لبنان» مورد بحث قرار گیرد.
در این رابطه منابع دیپلماتیک اعلام کردند «پاریس در تلاش است میان لبنان و سوریه نقش ایفا کند به ویژه پس از آنکه ریاض بهصورت عامدانه کوشیده جایگاه خود را در پرونده لبنان- سوریه تثبیت کند چراکه اکنون عربستان یکی از شرکای اصلی در مدیریت صحنه سیاسی لبنان پس از جنگ به شمار میرود». پاریس همچنین میکوشد با سلطهی واشنگتن بر پرونده لبنان مقابله کند، موضوعی که ریاض نیز برای آن تلاش می کند
اما نگرانی اصلی عربستان رساندن این پیام است که «عربستان حضور دارد و مدیریت پروندههای سوری تنها در اختیار قطر و ترکیه نیست و کلید گرهگشایی مسائل مرتبط با لبنان از عربستان آغاز میشود».
منابع آگاه فاش کردند که «گفتوگوی انجام شده میان ژوزف عون و احمد الشرع موضوعاتی چون مزارع شبعا، ارتفاعات کفرشوبا، ترسیم مرزها در این منطقه و ضرورت تعیین هویت آن و همچنین همکاریهای امنیتی و کنترل مرزهای مشترک را در بر گرفت».