ماجرای تیراندازی در جولان چه بود؟
ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به تیراندازی از خاک سوریه به سمت نظامیان خود در روز سهشنبه این حادثه را «نقطه تحولی» در جبهه سوریه توصیف کرد.

به گزارش منابع رسانه ای رژیم صهیونیستی این درگیری زمانی رخ داد که گروهی از جوانان سوری با نیروهای رژیم صهیونیستی که قصد نفوذ به روستای کویا در منطقه حوض یرموک در غرب درعا را داشتند تیراندازی کردند، این نخستین درگیری از این نوع است که در بحبوحه ادامه تجاوزات و نفوذهای زمینی رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه رخ میدهد.
فرماندهی منطقه شمالی ارتش این رژیم (چهارشنبه) جلسهای برای ارزیابی اوضاع برگزار کرد و انتظار میرود که تغییراتی در ملاحظات عملیاتی این رژیم در منطقه ایجاد شود.
رژیم صهیونیستی این حادثه را «خطرناکترین رخداد» در جولان اشغالی از زمان سرنگونی حکومت بشار اسد یعنی حدود چهار ماه پیش، میداند. از آن زمان این رژیم کنترل برخی مناطق در آن سوی مرزهای جولان را در دست گرفته است.
بر اساس گزارش وبسایت عبریزبان «واینت»، نیروهای پیادهنظام وابسته به یگان شناسایی جولان که سال گذشته در تیپ «باشان» تأسیس شد، بامداد سهشنبه در حال گشتزنی در شرق دره «رقاد» در نزدیکی محل تلاقی آن با رود یرموک بودند. این نقطه در جنوب شرقی جولان اشغالی، نزدیک مثلث مرزی سوریه، اردن و اراضی اشغالی قرار دارد.
طبق تحقیقات ارتش رژیم صهیونیستی، گروهی متشکل از پنج تا هشت فرد مسلح سوری که هویت آنها هنوز برای دستگاه اطلاعاتی این رژیم مشخص نشده، از روستای کویا که شامل پاکسازی و جمع آوری سلاح نشده است به سمت نیروهای اشغالگر حرکت کرده و پس از کمین زدن در اطراف روستا به سمت نیروهای یگان شناسایی جولان آتش گشودند که در پی آن، نظامیان رژیم صهیونیستی نیز اقدام به تیراندازی متقابل کردند.
ارتش رژیم صهیونیستی مدعی است که این تیراندازی تلفاتی در میان سربازان نداشت و مسلحین سوری در حمله پهپادی ارتش این رژیم کشته شدند.
پس از این حادثه، فرماندهی منطقه شمالی ارتش رژیم صهیونیستی بار دیگر اوضاع را بررسی کرده و پیشبینی میشود که تغییراتی در شیوه عملیات نظامی این رژیم در منطقه ایجاد شود.
این منطقه در جنوب جولان اشغالی از نظر نظامی به دو دلیل برای رژیم صهیونیستی خطرناکتر از مناطق مرکزی و شمالی جولان محسوب میشود، نخست موقعیت جغرافیایی منطقه که برخلاف دشتهای باز در سایر بخشهای جولان و به دلیل درههای عمیق، کنترل عملیاتی را دشوار کرده و مسیرهای نفوذ متعددی ایجاد میکند، . دوم، ساکنان این منطقه از نظر رژیم صهیونیستی بیشتر گرایشهای اسلامی داشته و در یک دهه اخیر پناهگاه گروههای مسلح تندرو بودهاند که پیشتر نیز چندین بار تلاش کردهاند نیروهای این رژیم را هدف قرار دهند.