به روز شده در
کد خبر: ۳۰۲۱۸

راویان رنج‌های غزه، قلم در خون می‌زنند/ شهادت 232 خبرنگار در جنگ اسرائیل علیه حماس

شهادت خبرنگاران در غزه، گرسنه ماندن آنان در این باریکه خونین و آسیب‌های روحی به جا مانده از جنگ در جان آنان چهار بنگاه خبری اصلی جهان را واداشت تا در بیانیه‌ای مشترک نگرانی خود را از وضعیت خبرنگارانشان در غزه اعلام کنند و به اسرائیل هشدار دهند، به خبرنگاران اجازه خروج از این منطقه را بدهد.

راویان رنج‌های غزه، قلم در خون می‌زنند/ شهادت 232 خبرنگار در جنگ اسرائیل علیه حماس
گروه سیاسی آوش/

در بیانیه مشترک خبرگزاری‌های فرانس‌پرس، آسوشیتدپرس، رویترز و شبکه خبری بی‌بی‌سی اعلام شده است: «ما ناامیدانه نگران جان خبرنگاران‌مان در غزه هستیم کسانی‌که دیگر توان تهیه غذا برای خود و خانواده‌هایشان را ندارند. این خبرنگاران مستقل ماه‌هاست چشم و گوش جهان در غزه بوده‌اند. آنها اکنون خود در همان شرایط سختی هستند که هر روز در حال پوشش دادن خبرهای آن هستند.»

«خبرنگاران در منطقه جنگی محرومیت‌ها و سختی‌های فراوانی را تحمل می‌کنند. ما با تمام توان زنگ هشدار را به صدا در می‌آوریم و می‌گوئیم، خطر گرسنگی اکنون یکی از مخاطراتی است که آنها را تهدید می‌کند.»

«یک بار دیگر مقامات اسرائیل را ملزم می‌کنیم، به خبرنگاران اجازه ورود و خروج از غزه را بدهند. همان‌طور که ضروری است، مواد غذایی کافی به مردم این منطقه برسد.»

هشدار الجزیره

علاوه بر این چهار رسانه معتبر غربی، پیشتر شبکه خبری الجزیره که در قطر فعالیت می‌کند نیز درخواستی مشابه را مطرح کرده و خواهان تحرکاتی برای پایان دادن به گرسنگی در غزه و محافظت از خبرنگاران شده بود.

اما رساترین فریاد کمک‌خواهی آنچه بود که انس الشریف، خبرنگار بخش عربی الجزیره، فریاد زد و گفت: «من در طول ۲۱ ماه گذشته حتی یک لحظه هم از پوشش اخبار دست نکشیده‌ام. و امروز با دردی وصف‌ناپذیر، صریح می‌گویم، از گرسنگی به خود می‌لرزم، از خستگی می‌لرزم و با بی‌هوشی‌ای که هر لحظه سراغم می‌آید، مبارزه می‌کنم. غزه در حال مرگ است و ما هم با آن در حال مردنیم. اگر جهان امروز واکنشی نشان ندهد، شاید فردا دیگر کسی باقی نمانده باشد که منتظر نجات باشد. این مرگ باید متوقف شود. این محاصره باید شکسته شود. و این جنگ باید پایان یابد.»

آماری که دقیق نیست

همان‌طور که روزنامه گاردین نوشته، خبرنگاران در غزه نه تنها تحت بمباران سنگین کار می‌کنند بلکه مانند هر غیرنظامی دیگری با شرایط خطرناک دست و پنجه نرم می‌کنند.

بنا بر جدیدترین آمارهای اعلام شده در رسانه‌های فلسطینی تاکنون شمار خبرنگاران شهید در جنگ غزه به 232 نفر رسیده که به آن معنا است تقریبا هر 3 روز یک خبرنگار به شهادت رسیده است. این رقمی بی‌سابقه در کل جنگ‌های دنیا از هر دو جنگ جهانی گرفته تا جنگ ویتنام، جنگ یوگسلاوی و جنگ امریکا در افغانستان است.

با این حال این آمار دقیق نیست زیرا در آن، وضعیت خبرنگارانی که قرارداد کاری آنان اول ژانویه 2024 یا 2025 به پایان می‌رسید، مشخص نیست و کسی نمی‌داند آیا آنها زنده هستند یا نه. یکی از آنها حمزه دحدوح بود که 7 ژانویه 2024 به شهادت رسید.

ضمن اینکه با وجود انتشار آمار شهدا هنوز هم اطلاعات دقیقی درباره خبرنگارانی که به عمد هدف شلیک گلوله قرار گرفتند، نیست.

هرچند که دولت اسرائیل همواره هدف قرار دادن روزنامه‌نگاران را رد کرده یا گفته است که افرادی که هدف قرار گرفته‌اند در فعالیت‌های خشونت‌آمیز دخیل بوده‌اند. از جمله سال گذشته شش روزنامه‌نگار الجزیره مستقر در غزه را به عنوان اعضای حماس و جهاد اسلامی فلسطین معرفی کردند، اتهامی که این شبکه به شدت آن را رد کرده است.

پیشتر کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران هم مقامات اسرائیلی را به دلیل «اتهام‌زنی بی‌اساس به خبرنگاران فلسطینی کشته‌شده با برچسب‌های «تروریستی» محکوم کرده بود.

خبرنگاران بومی قربانیان اصلی جنگ

مساله دیگری که در کشتار خبرنگاران در غزه وجود دارد، این است که در بین آنها هیچ خبرنگار خارجی دیده نمی‌شود زیرا باتوجه به محاصره غزه هیچ خبرنگاری از خارج از مرزهای غزه نمی‌تواند وارد آن شود. به همین دلیل نیز خبرنگارانی که در غزه کشته شده‌اند، همگی خبرنگاران محلی بودند.

کشته شدن خبرنگاران در غزه همچنان ادامه دارد. برخی پرتاب کور موشک‌های اسرائیلی جان خود را از دست می‌دهند و شماری به عمد هدف گلوله‌های سربازان اسرائیلی قرار می‌گیرند. گرسنگی نیز بلای جدیدی است که خبرنگاران غزه را نیز مانند سایر مردم این خطه رنج می‌دهد.

ارسال نظر

آخرین اخبار