قیام 28 کشور علیه جنگ غزه
زبانه کشیدن دوباره جنگ غزه 28 کشور غربی را واداشت تا در بیانیهای مشترک خواهان پایان فوری جنگ شوند.

صدور بیانیه مشترک از سوی 28 کشور غربی بعد از آغاز حملات جدید ارتش اسرائیل به غزه و آتشبسی که به فرجام نرسید، صورت گرفته است. این درحالی است که با گذشت بیش از 21 ماه از این جنگ، نهادهای حقوق بشری و افکار عمومی جهان از مشاهده تصاویر کشتارها در غزه و به گرسنگی کشاندن مردم این منطقه خشمگین هستند.
امضا کنندگان این بیانیه که در بین آنها انگلیس، فرانسه، استرالیا، ژاپن، ایتالیا نیوزلند، سوئیس و کانادا نیز دیده میشوند، تاکید کردهاند: «رنج غیرنظامیان در غزه به سطح جدید و غیرقابل قبولی رسیده است.
تل آویو بلافاصله بعد از انتشار این بیانیه آن را رد کرد. وزارت خارجه اسرائیل در پاسخ به این بیانیه مدعی شد، «این بیانیه با واقعیت فاصله دارد و میتواند پیام اشباهی به حماس دهد.»
وضعیت فوق غیرانسانی
بیانیه 28 کشور غربی پس از حمله ارتش اسرائیل به دیر بلح صادر شد. اسرائیل پس از پخش اعلامیههایی که در آنها از ساکنان این منطقه خواسته بود آن را ترک کنند، اقدام به بمباران آن کرد. در این منطقه از غزه بین 50 هزار تا 80 هزار نفر ساکن هستند.
همان طور که در این بیانیه نیز نوشته شده است، غزه بعد از نزدیک به دو سال جنگ مداوم در وضعیتی خطرناک و بیثبات قرار دارد و کرامت انسانی زیر پا گذاشته شده است. بر اساس آماری که سازمان ملل منتشر کرده است، از اواخر ماه می تا کنون (اوایل خرداد تاکنون) 875 نفر از مردم غزه درحالیکه در صفوف دریافت غذا بودند، کشته شدهاند.
به اعتقاد فلسطینیها و گروههای حقوق بشری، اسرائیل از مراکز توزیع کمکهای انسانی برای کشتارهای عمدی استفاده میکند. طوری که اکنون فلسطینیان هنگامی که برای دریافت این کمکها میروند، نمیدانند آیا به چادرهای خود بازخواهند گشت؟
آنهایی که به چادر بر میگردند نیز با دستی تقریبا خالی باز میگردند زیرا آنچه در این مراکز توزیع میشود، پاسخگوی نیاز آنها و کودکانشان نیست. بنا بر آماری که وزارت بهداشت غزه منتشر کرد، فقط در 24 ساعت نیمه روز دوشنبه تا ظهر سهشنبه 15 نفر بخاطر گرسنگی جان سپردهاند. این وضعیت هر روز در حال بدتر شدن است.
در این بین کودکان به جز رنج و گرسنگی رنج وحشت از مرگ را هم به دوش میکشند. بنا بر اطلاعاتی که نهادهای حقوق بشری منتشر کردهاند همه کودکان غزه از سطوحی از تروما رنج میبرند و 94 درصد از آنها انتظار دارند، در حملات کشته شوند و نیمی از آنها آرزوی مرگ دارند. این درحالی است که به طورمعمول در مناقشاتی در گوشه و کنار جهان رخ میدهد، 20 درصد کودکان دچار سطحی از تروما میشوند.
دودی که به چشم اسرائیلیها میرود
همین وضعیت اسفبار در غزه است که باعث شد 28 کشور غربی، که همه آنها تاکنون روابط تجاری و سیاسی مستحکمی با اسرائیل داشتهاند، تحت فشار افکار عمومی مردم خود فشارها بر تلآویو را افزایش بخشند و دست به صدور بیانیه بزنند. برخی از این کشورها هم پا را فراتر گذاشته و با شناسایی کشور فلسطین تمایل خود را به راه حل دو دولتی برای پایان دادن به این بحران خاورمیانه نشان دادهاند.
شماری نیز دست به اقدامات عملیتری زدهاند. همین دیروز دو نظامی اسرائیلی که برای شرکت در فستیوالی به بلژیک سفر کرده بودند، با اتهام ارتکاب جنایت جنگی دستگیر شدند. این اولینبار در تاریخ است که نظامیان اسرائیلی در یکی از کشورهای جهان و براساس قانون صلاحیت جهانی تحت پیگرد قضایی قرار میگیرند.